Leisure & Events Management

4-jarige hbo-bacheloropleiding | Nederlands- en Engelstalig

The stage is yours!

Als ondernemer in de vrijetijdssector is het aan jou om mensen iets te laten beleven dat hun leven verrijkt. In deze opleiding leer je hoe je belevenissen creëert die mensen bijblijven. 

Kwaliteit van leven speelt in onze vrije tijd een grote rol. Jij leert hoe je hier op kunt inspelen. Na je afstuderen ben je in staat om betekenisvolle vrijetijdsproducten te bedenken, te organiseren en je weet het ook tot een succes te maken. Je leert het in de praktijk en bouwt meteen aan je netwerk.

Je kunt de opleiding Leisure & Events Management ook in het Engels volgen.

Waarom BUas?

 • Academy for Leisure & Events is één van de zeven World Leisure Centres of Excellence
 • Een groot internationaal netwerk voor stages en uitwisseling
 • Real-life opdrachten, docenten met actuele kennis van theorie én praktijk

Leisure & Events Management in beeld

Inhoud van de studie

Stages en studietrips

Breda als studentenstad

'Mijn studententijd was de basis voor mijn werkzame leven en mijn liefde voor Breda!' 

Jan Baanstra | Oud-student

Favoriet op de campus

Smile,
you're on stage!

 

Onze introductieweek

De juiste keuze?

Is de hbo-bachelor opleiding Leisure & Events Management in Breda de juiste opleiding voor jou?

Doe een korte test (ca. 4 minuten) en ontdek of deze opleiding bij jou past.


Naar de quiz

Doe de Nederlandse Hospitality Quiz

Opbouw van de studie

Hoe word je een goede leisure manager? Tijdens de hbo-opleiding Leisure & Events Management ontwikkel je belangrijke competenties door individueel en met studiegenoten in groepjes te werken aan opdrachten uit het werkveld (real life cases). Daarnaast volg je hoor-, gast- en werkcolleges en doe je vrijwilligerswerk in het werkveld van leisure & events. Zo bouw je al vroeg een netwerk op waarin je misschien je stage, afstudeeropdracht of baan kunt vinden. Ook neem je deel aan fieldtrips en studiereizen.

Nederlands- versus Engelstalig

Deze opleiding bieden we in het Nederlands en in het Engels aan. Bij de Engelstalige variant maak je deel uit van de international classroom. Door de mix van studenten uit binnen- en buitenland krijgen interculturele verschillen vanzelf meer aandacht; niet alleen in het onderwijs, maar ook in onderlinge contacten. Zo word je nog beter voorbereid op een internationale loopbaan.

De opleiding is Nederlandstalig, maar het is mogelijk dat je één of meer vakken, minors of gastcolleges in het Engels volgt. Daarnaast kan een gedeelte van de gebruikte literatuur Engelstalig zijn.

Een compleet overzicht van het curriculum, studieonderdelen, inhoudsomschrijvingen en leerdoelen vind je in de studiegids.

Jaar 1

In jaar 1 (propedeuse) doe je door middel van zogenoemde 'challenges' kennis op over het vakgebied van Leisure & Events. In totaal doe je negen challenges in het eerste jaar. Tijdens de eerste challenge leer je bijvoorbeeld medestudenten kennen, waardoor je je snel thuis voelt bij de opleiding. Op het begin van het jaar start je met basiskennis, maar gedurende het jaar bouwt het niveau steeds verder op.

Het collegejaar bestaat altijd uit twee semesters. Aan het eind van een semester worden je skills getest met een individueel assessment. Je wordt beoordeeld op je theoretische, onderzoekende, professionele en maatschappelijke vaardigheden. Naast de challenges volg je gedurende het jaar een aantal vakken, denk hierbij aan Nederlands, Engels en Financieel Management.

Jaar 1 staat volledig in het teken van het ontdekken of deze studie iets voor jou is en of jij past bij de studie. Een mooie ontdekkingstocht, die we graag met jou aangaan.

Jaar 2

In jaar 2 kies je voor de brede opleiding Leisure & Events Management of kom je terecht bij één van de zes specialisaties. Welke richting je ook kiest, je leert veel over de theorie en praktijk van de vrijetijdsindustrie. Je werkt aan reallife opdrachten voor het werkveld, je krijgt gastcolleges en je gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven. 

Jaar 3

In het tweede of derde jaar loop je stage. Dit is afhankelijk van de specialisatie. Af en toe kom je terug naar school om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Je leert van een professional uit het werkveld en ondersteunt hem of haar bij dagelijkse werkzaamheden. Ook werk je aan opdrachten zoals het ontwikkelen van een sponsorplan voor een sportevenement, de organisatie van een evenement, doelgroepanalyse voor de cultuursector of een attractiepark, concept- en productontwikkeling of doe je een beleidsanalyse. Je kunt stagelopen in Nederland of het buitenland. Breda University of Applied Sciences heeft een groot internationaal netwerk en helpt je bij het zoeken naar de juiste stageplaats.

Jaar 4

Je sluit je studie af in het vierde jaar met een minor en een afstudeeropdracht bij een bedrijf of je start je eigen onderneming. Tijdens dit laatste jaar kun je ook de premaster Strategic Business Management and Marketing (SBM) volgen. Deze premaster geeft direct toegang tot de wo-master Master of Science Leisure and Tourism Studies van Breda University of Applied Sciences. Na deze premaster heb je ook direct toegang tot universitaire masteropleidingen aan bijvoorbeeld de universiteit van Maastricht, Tilburg, Brussel (B) of Warwick (UK). Zo kun je in vijf jaar een wo-master halen en na een driejarig traject zelfs in vier jaar.

Premaster

We bieden alle studenten de kans om in het laatste studiejaar de wetenschappelijke premaster Strategic Business Management and Marketing (SBM) te volgen. Met deze premaster heb je direct toegang tot Master of Science programma’s in business gerelateerde studies bij onze universitaire partners, zoals de universiteit van Amsterdam, Maastricht, Tilburg, Brussel (B) of Warwick (UK). Na deze premaster heb je ook direct toegang tot onze wo-master Leisure and Tourism Studies. Zo kun je in 5 jaar een wo-master halen en na een 3-jarig traject zelfs in 4 jaar! 

Wil je je verder verdiepen in Leisure en Tourism, dan is onze Pre-master Leisure and Tourism Studies misschien iets voor jou. Hiermee start je na je hbo-bacheloropleiding. De premaster duurt een jaar en daarna kun je doorstromen naar de wo-master Leisure and Tourism Studies aan Breda University of Applied Sciences (1 jaar). Na een verkorte hbo-bachelor kun je dus in 5 jaar een wo-master halen! 

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting bedraagt 40 uur in de week, gedurende 40 weken. Hoeveel uur je echt aan het studeren bent is erg afhankelijk van de persoon en verschilt per week. Soms zijn er veel deadlines en toetsen tegelijkertijd, waardoor je goed moet kunnen plannen.

 

Na je propedeuse kies je ervoor om het reguliere onderwijsprogramma van Leisure & Events Management te vervolgen, of je kiest voor één van de specialisaties. De specialisaties worden in het Engels en Nederlands aangeboden. Binnen de Nederlandse variant volg je een  groot deel van het programma in het Nederlands, zoals overleggen en het maken van documenten en producten. De literatuur en kenniscolleges kunnen wel in het Engels aangeboden worden. Hiermee word je voorbereid om in Nederland te werken, maar met de capaciteit om mét de internationale markt relaties te onderhouden en samen te werken. 

Leisure & Events Management (regulier onderwijsprogramma)

Bij Leisure & Events Mangement leiden wij jou op tot dé toekomstige leisure manager met een brede blik op de sector en een moderne visie op de maatschappij. De maatschappij en dus ook de leisure sector zijn namelijk continu in beweging. De laatste jaren zien we dat met name onderwerpen als duurzaamheid, welzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden. De leisure sector speelt hier ook een belangrijke rol in. 

Aan de hand van diverse projecten op het gebied van bijvoorbeeld marketing werk je aan je professionele competenties. Je leert hoe je vrijetijdsconcepten ontwikkelt en hoe je diverse partijen kunt betrekken om samen een vraagstuk op te lossen. Dit doe je op een duurzame manier zodat de planeet er niet onder lijdt en het welzijn van mensen niet in gevaar komt.
 
Door middel van diverse fieldtrips, gastcolleges en opdrachtgevers maak je kennis met inspirerende organisaties uit de leisure sector. We bieden je een divers aanbod, zodat je zelf kan ontdekken welke deelsector of functie het best bij jouw ambities en talenten past.

Attractions & Theme Parks Management (Engelstalig)

Attractie- en themaparken vernieuwen continue. Zo groeien attractieparken door tot vakantieresorts met meerdere hotels, bungalowparken, uitgaanscentra en waterparken. Attracties krijgen VR toevoegingen, dierentuinen bouwen klimparken, winkelcentra breiden uit met attracties zoals een aquarium of simulator en musea en science centra richten zich niet meer uitsluitend op educatie, maar voegen vermaak en beleving toe in de vorm van thematisering, interactie en attracties.

Bij deze specialisatie krijg je inzicht in marketing, financiën, personeelsplanning, hospitality en veiligheid. Ook krijg je de mogelijkheid om stage te lopen bij toonaangevende parken zoals Walt Disney World Resort in Orlando, Europa-Park in Duitsland en bij de Efteling.  

Deze Engelstalige richting volg je samen met studenten van de opleidingen Tourism Management en International Facility Management. 

Meer informatie vind je op de website van Attractions & Theme Parks Management en in de video hieronder.

Sports & Esports (Engelstalig)

Sports & Esports spelen een cruciale rol in onze hedendaagse maatschappij. Ze zorgen voor sociale verbinding, geven mensen een identiteit, en zijn essentieel voor gezondheid, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Bovendien leveren deze sectoren een belangrijke bijdrage aan de vrijetijdsindustrie en daarom zijn ze van grote economische betekenis.

Iedereen is bekend met de sportsector die een rijke geschiedenis en traditie kent. Esports is echter hard bezig met een inhaalslag om de snelst groeiende vrijetijdssector te worden als het gaat om deelnemers, fans en economische waarde. Niet alleen met sportgerelateerde games zoals FIFA of Formula 1, maar ook toonaangevende spellen zoals League of Legends, Fortnite of Counterstrike. Er zijn enorme aantallen deelnemers betrokken bij gaming en financieel gezien is de sector groter dan, bijvoorbeeld, Netflix en alle bioscopen samen.

Bij BUas richten we ons op de beleving van sports en esports, niet zozeer vanuit het perspectief van deelnemers (die (e)sport (professioneel) beoefenen of erbij betrokken zijn), maar meer vanuit het perspectief van toeschouwers en fans. Daarnaast leer je in deze specialisatie altijd over beide sectoren. Het studieprogramma richt zich niet uitsluitend op een specifieke game of sport, maar kijkt vooral naar wat deze sectoren van elkaar kunnen leren.

Je ontdekt hoe je inzichten uit beide sectoren kunt combineren en hoe je nieuwe impact- en betekenisvolle belevingen kunt creëren voor fans en liefhebbers. Wat je toekomstige carrière betreft, bereidt deze specialisatie je voor op werk bij verschillende organisaties in beide sectoren. Zo ben je straks in staat om sport- en esportsorganisaties te helpen bij het creëren van de meest optimale en innovatieve sport- en esportsbelevingen, maar ook om merken te ondersteunen in het gebruik van sport en esports voor doeleinden op het gebied van branding en marketing.

Live Music & Dance Events (Nederlands- en Engelstalig)

Live Music and Dance Events is een specialisatie die zich richt op live muziek- en dance-evenementen (muziekfestivals, poppodia, clubs) in het hart van de vrijetijdsindustrie. De focus van deze specialisatie ligt op het creëren en organiseren van duurzame evenementen in de live muziek- en dance industrie met maatschappelijke en economische impact.

Binnen de specialisatie Live Music and Dance Events word je opgeleid om aan de slag te gaan als concept/programma-ontwikkelaar, marketeer, manager of productieleider bij een muziekfestival of poppodium. Een vakgebied dat voortdurend in beweging is door de impact van maatschappelijke trends als duurzaamheid, big data of crowd safety. Je komt te werken in een flexibele wereld waarin zelfstandigheid, werken in netwerken en werken in piekperiodes centraal staan.

Live Music and Dance Events is een specialisatie voor studenten die flexibel zijn, een grote passie hebben voor muziekevenementen (in welke vorm dan ook) en de ambitie hebben om samen te werken en de branche te ontdekken, maar ook een visie hebben op de toekomst van de branche. Dit alles in een vrije programmastructuur waarin persoonlijke ontwikkeling voorop staat.

Social Innovation (Nederlands- en Engelstalig)

Oplossingen niet vóór maar mét mensen bedenken. Dat is de kracht van Social Innovation. Samen met anderen bedenk je creatieve oplossingen voor maatschappelijke issues. Initiatieven op het gebied van social innovation zijn gekoppeld aan grote uitdagingen in de samenleving binnen thema’s als duurzaamheid, zorg, arbeid, gelijkheid, mensenrechten.  

Je zou er op 2 manieren naar kunnen kijken: 

 • Je probeert binnen de vrijetijdsindustrie de wijze waarop we met deze uitdagingen omgaan te verbeteren. 
  Voorbeeld: Festival Digital kiest er voor om nog alleen vegetarisch eten te verkopen.  
 • Je gebruikt vrijetijd om aan deze maatschappelijke uitdagingen een bijdrage te leveren. 
  Voorbeeld: Trashfishing is een vrijetijdsactivteit waarbij burgers in hun vrije tijd afval opruimen. 

In deze specialisatie ga je aan de slag met concrete vraagstukken uit de praktijk. Dat doe je voor organisaties binnen en buiten het werkveld van vrije tijd, zoals sport, theaters, musea, festivals, maar ook zorginstellingen, retail organisaties of overheden. Meestal werk je op het snijvlak van meerdere sectoren. De kennis uit je opleiding gebruik je om draagvlak te creëren bij betrokken mensen, burgers, bewoners en organisaties. Iedereen brengt vanuit zijn eigen achtergrond kennis of kunde mee die bijdraagt aan een bruikbare oplossing en het versterken van het gemeenschapgevoel.  

Bijzonder aan deze specialisatie is dat je geen vastomlijnd onderwijsprogramma volgt. Je geeft zelf vorm aan jouw leerproces door de keuze voor bepaalde onderwerpen en projecten. Ieder studiejaar werk je aan ongeveer acht ‘reallife’ projecten, waarbij je gebruik maakt van methoden uit de vakgebieden experience, community, facility en process design. Daarnaast werk je in zelfgekozen multidisciplinaire teams. Je werkt dus samen met studenten uit andere jaren en andere opleidingen. 

Events for Business (Nederlands- en Engelstalig)

Events for Business is een specialisatie waarbij events gebruikt worden als middel om zakelijke doelen te bereiken, zoals branding, marketing communicatie, teambuilding of relaties. Events hebben bewezen dat het een krachtig middel is om emotionele waarde toe te voegen aan een bericht dat je wil communiceren.

Grote eventlocaties als de RAI, Jaarbeurs Utrecht en Ahoy hebben volop faciliteiten om zakelijke congressen en beurzen te organiseren. Daarnaast organiseren veel bedrijven, van buiten de leisure sector, events om hun merk of nieuwe producten te promoten of lanceren. Denk bijvoorbeeld aan Coca-Cola, Apple of automerken. In deze specialisatie leer je meer over eventlocaties, de zakelijke eventmarkt en hoe de internationale eventssector zich ontwikkelt. 

Je wordt opgeleid om onderdeel te worden van een nieuwe generatie innovatieve en strategische eventprofessionals. Deze zijn in staat zijn om (hybride) events of een serie van events te creeren om betekenis te geven aan organisaties, steden, gebieden of landen. Dat kan als projectmanager, marketeer, brand(city)manager, concept designer, data-analist of marketing- en communicatiespecialist. Ben jij creatief, empatisch, hands-on, bezit je goede sociale kwaliteiten en heb je de drive om samen met medestudenten en afgestudeerden de zakelijk markt te ontdekken? Dan is deze specialisatie echt iets voor jou.

Urban Life & Placemaking (Nederlands- en Engelstalig)

Deze specialisatie richt zich op vrijetijd in steden en alle aspecten die hierbij een rol spelen - vanuit een maatschappelijk, economisch en ruimtelijk perspectief, in veel verschillende situaties.

Dit kan variëren van de transformatie van een oud industrieterrein tot een nieuwe bruisende culturele hotspot, via een cultureel festival dat aansluit bij de identiteit van een stad, tot dagelijkse vrijetijdsbesteding in skateboardparken, buurthuizen of kleine theaters binnen bepaalde wijken.

De stad biedt een dynamische context voor vrijetijdsbesteding op allerlei gebied, zoals cultuur, sport, evenementen en horeca. In deze specialisatie besteden we aandacht aan onderwerpen als visie, conceptontwikkeling, implementatie en communities. Stakeholders, communicatie, welzijn van bewoners en een sense of places zijn kernbegrippen binnen Urban Life & Placemaking. 

 

Afhankelijk van je vooropleiding kun je de opleiding in drie jaar afronden. Er zijn twee driejarige trajecten mogelijk:

 • Na vwo
 • Na (propedeuse van) hbo of wo

Verder bieden we ook een maatwerktraject voor studenten met een havo diploma. 

Driejarig traject na vwo

Hoe werkt het?
Wanneer je voor het 3-jarig traject kiest start je in het tweede jaar van de opleiding en sla je het eerste jaar over. Dit traject is alleen toegankelijk als je een vwo-diploma of vergelijkbaar buitenlands diploma hebt. Dit eerste jaar is je propedeuse, wat betekent dat hier een bindend studieadvies van 60 ECTS aan verbonden is. 

Specialisaties of regulier programma
In het eerste jaar kun je een specialisatie kiezen of het reguliere programma van
Leisure & Events Management volgen. Denk eraan dat als je een specialisatie kiest, er rond april/mei een matching-procedure zal plaatsvinden. Bij aanmeldingen vanaf 1 mei kunnen we niet garanderen dat je deel kunt nemen aan de specialisatie van jouw keuze. Het is altijd mogelijk om het reguliere programma te volgen. Overzicht:

- Reguliere programma Leisure & Events Management
- Attractions & Theme Parks Management
- Social Innovation
- Live Music & Dance Events
- Urban Life & Placemaking
- Events for Business
- Sports & esports

Voor meer informatie over de specialisaties, klik in het menu op ‘Specialisaties’. 

Stage en uitwisseling
Tijdens je studie loop je stage voor een bedrijf in Nederland of bij voorkeur in het buitenland. Je kunt ook op uitwisseling gaan voor een half jaar bij een van onze partneruniversiteiten.

Minor en afstuderen  
In het laatste jaar van je opleiding kies je een minor waarin je je gaat verdiepen in een specifiek thema, zoals e-sport of ‘crowd safety’. Omdat BUas is aangeloten bij Kies op Maat kun je kiezen voor een minor zowel binnen als buiten BUas. Een ruime keuze aan minors dus. Naast je minor voer je een individuele afstudeeropdracht uit waarmee je laat zien dat je een startbekwame leisure manager bent. 

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent in het 3-jarige traject, ook wel het compacte programma genoemd, en/of als je vragen hebt over de inhoud of opzet van de opleiding, neem dan contact op met Iskander Khairoutdinov via khairoutdinov.i@buas.nl. Als je vragen hebt op administratief gebied of over bepaalde procedures, zoals vooropleiding en toelatingseisen, neem dan contact op met Student Office via studentoffice@buas.nl

Driejarig traject na hbo of wo

Met propedeuse

Heb je een propedeusediploma van een hbo- of wo-opleiding in leisure, tourism of hospitality uit het economische domein? En heb jij aantoonbare kennis van de Engelse taal op B2/C1 niveau? Dan kom je in aanmerking voor het driejarige traject.

Voldoe jij aan deze voorwaarden of wil je meer weten? 
Neem dan contact op met Esther de Beer / beer.e@buas.nl

Met hbo-diploma

Ben je in het bezit van een hbo-diploma? Dan kun je de opleiding Leisure & Events Management verkort doorlopen, afhankelijk van je vooropleiding en wensen. In dit geval dien je een verzoek in te dienen bij de examencommissie via LEMboardofexaminers@buas.nl.

Heb je al eerder een graad in het hoger onderwijs behaald? Dan moet je rekening houden met het betalen van instellingscollegegeld. Dit bedraagt €11.050 per jaar.

Het traject

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan sla je het algemene propedeusejaar over en start je meteen met het tweede studiejaar in één van onze specialisaties of je volgt de reguliere opleiding Leisure & Events Management. Je kunt kiezen uit de specialisaties: 

 1. Attractions & Theme Parks Management
 2. Sports & Esports
 3. Live Music & Dance Events
 4. Social Innovation
 5. Events for Business
 6. Urban Life & Placemaking

Voor alle specialisaties geldt een matching procedure. Houd er rekening mee dat deze matching procedure medio april/mei plaatsvindt. Bij aanmeldingen vanaf 1 mei kunnen we niet garanderen dat je deel kunt nemen aan de specialisatie van jouw keuze. Het is altijd mogelijk om het reguliere programma te volgen. Op deze pagina vind je meer inhoudelijke informatie over de specialisaties en het reguliere programma.

Praktijkervaring

Of je nu kiest voor het reguliere programma Leisure & Events Management of voor een specialisatie, je werkt altijd aan opdrachten voor de Leisure & Events industrie. Dit kunnen projecten zijn met studiegenoten, maar je loopt ook stage bij een bedrijf en gaat op bezoek bij bedrijven voor een kijkje achter de schermen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een exchange naar het buitenland.

Minor en afstuderen  

In je laatste jaar kies je een minor waarbij je een specifiek thema verder ontdekt, zoals esports of crowd management. Ook doe je een individueel afstudeerproject.

Inschrijven

Je kunt je aanmelden via Studielink. Let op: kies altijd voor jaar 2 / postpropedeuse. Maak een keuze uit de specialisaties en mail deze naar Iskander Khairoutdinov: khairoutdinov.i@buas.nl. 

Stuur voor 1 augustus een gewaarmerkte kopie van je propedeuse-getuigschrift of hbo/wo-diploma of een verklaring van je huidige opleiding dat je je propedeuse-getuigschrift of diploma hbo/wo inmiddels gehaald hebt maar het pas later (uiterlijk 30 september) ontvangt.

Maatwerktraject voor studenten met een havodiploma

Ben je niet toelaatbaar omdat je geen economie of management & organisatie in je Cultuur en Maatschappij profiel hebt? Of vind je de stap van havo naar hbo nét iets te groot? Dan is een maatwerktraject misschien wel iets voor jou. 

Je studeert eerst twee jaar op mbo-niveau aan de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie bij De Rooi Pannen in Tilburg. Aansluitend studeer je verder aan de opleiding Leisure & Events Management. Lees hier hoe het maatwerktraject voor havisten werkt.
 

 

Een tijdje studeren in het buitenland biedt je de gelegenheid om je grenzen te verleggen, zowel letterlijk als figuurlijk. In het tweede of derde jaar van je studie kun je een half jaar in het buitenland gaan studeren. Breda University of Applied Sciences heeft contact met tal van universiteiten, verspreid over de hele wereld, waar je als uitwisselingsstudent terecht kunt.

Manon ging op uitwisseling bij een internationale school in La Rochelle, Frankrijk.

Manon Huls in La Rochelle

“Tijdens mijn uitwisseling heb ik een groep internationale studenten ontmoet met allerlei nationaliteiten. Zo kom je erachter dat verschillende culturen ook verschillende normen en waarden hebben. Ondanks onze verschillende meningen en ideeën, hadden we allemaal het doel om plezier te hebben tijdens deze uitwisseling. Samen hebben we de tijd van ons leven gehad." 

Bij BUas word je opgeleid tot ondernemende professional. In al onze hbo-bacheloropleidingen krijg je de ruimte om je ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Je krijgt les in entrepreneurship, ondernemerschap dus. Hiervoor zijn speciale vakken ontwikkeld en in je tweede studiejaar kun je met een Excellence Track in ondernemerschap beginnen.

In het vierde studiejaar kun je kiezen voor een BUas brede minor Ondernemerschap en je kunt zelfs afstuderen met je eigen bedrijf! Misschien heb je (tegen die tijd) al een bedrijfje dat omzet draait of misschien heb je plannen? Laat je helpen door BUas Startup Support.

Lees meer over het opzetten van je eigen onderneming.

Eyecatchers Leisure & Events Management

0
0
0

Toelating

Met een havo- of vwo-diploma met het juiste profiel of een mbo-4 diploma ben je toelaatbaar tot deze hbo-opleiding. Lees meer over de toelatingsvoorwaarden en de mogelijkheden die er zijn wanneer je niet aan de voorwaarden voldoet.

Aanmelden

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Meld je dan aan voor 1 mei, dan kun je in september starten met de opleiding. Later aanmelden kan ook nog, maar dan ben je niet verzekerd van een plaats.

Kosten

Voor het collegejaar 2023-2024 is het collegegeld €2.314. Is dit het eerste jaar dat je gaat studeren? Dan betaal je €1.157. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten voor boeken, excursies, etc. Lees meer over studiekosten

Jasper - Leisure & Events Management - BUas

Je werkt hier aan opdrachten die echt relevant zijn

BUas sprak me specifiek zo aan door de kleinschalige gemoedelijke sfeer. Er is echt een persoonlijke benadering voor iedere student. Ook de verschillende mogelijkheden voor internationale stages spraken me erg aan. Het moment dat ik bij een open dag van BUas kwam, voelde ik me gelijk op m’n plek en zag ik mezelf er gelijk de komende jaren studeren.  

Weten wat je jij kunt doen om je te oriënteren? Volg Your Road to BUas

Jasper

Afgestudeerd | volgt nu de Master of Science Leisure and Tourism Studies

De praktijk leer je niet uit een boekje

”Iedere tien weken hebben we een ander vak. Ik vond het blok Knowing the Industry erg leuk, met workshops vanuit andere vakgebieden zoals hospitality en logistiek. We werken ook veel met ouderejaars. Van mediastudenten leren we bijvoorbeeld van alles over digitale tools. Het is goed om ook iets mee te krijgen van de andere opleidingen. En iedere week komt er een gastspreker uit het werkveld, je leert nu eenmaal niet uit een boekje hoe het in de praktijk werkt!”

Femke

Tweedejaarsstudent | specialisatie Events for Business

0
0
0

Wat kun je worden?

Kwaliteit van leven speelt bij de invulling van onze vrije tijd een steeds grotere rol. Je kunt aan de slag als bijvoorbeeld conceptontwikkelaar, evenementencoördinator, congresorganisator of beleidsadviseur. Mogelijke werkgevers zijn theaters, evenementenbureaus, themaparken, sportbonden of gemeenten.

Meer weten? Na je opleiding Leisure & Events Management.