Onderzoek

Onderzoek

Breda University of Applied Sciences bouwt met toegepast én wetenschappelijk onderzoek aan kennis binnen de domeinen waarin we actief zijn. Vanwege het internationale karakter is de informatie beschikbaar in het Engels.

Expertises per domein

Games

Entertainment games, serious games, virtual reality. Ontdek hier wat er allemaal mogelijk is en waar onze experts en onderzoekers aan werken. 

Expertises en onderzoek

Media

Digitale media, virtuele werelden. Wat is de impact en wat kunnen we ermee? Ontdek hier wat onze lector en andere onderzoekers doen. 

Expertises en onderzoek

Hotel

Beleving staat centraal in de hospitality branche. Binnen het domein Hotel doen onderzoekers, docenten en studenten hier onderzoek naar. 

Expertises en onderzoek

Facility

Hoe organiseer je werkprocessen, huisvesting en veiligheid optimaal? Binnen het domein Facility doen onderzoekers, docenten en studenten hier onderzoek naar. 

Expertises en onderzoek

Logistics

Hoe kan logistiek efficiënter en milieuvriendelijker georganiseerd worden? Binnen het domein Logistics doen onderzoekers, docenten en studenten hier onderzoek naar.

Expertises en onderzoek

Built Environment

Slimme mobiliteitsoplossingen, duurzame ontwikkeling van stedelijke gebieden. Ontdek hier wat er allemaal mogelijk is en waar onze experts aan werken. 

Expertises en onderzoek

Tourism

Toeristische ontwikkeling biedt kansen, maar zeker ook bedreigingen. Lees meer over ons onderzoek in deze snelgroeiende sector.

Expertises en onderzoek

Leisure & Events

Kwaliteit van leven speelt bij de invulling van onze vrije tijd een steeds grotere rol. Maar wat is dat dan? Lees meer over ons onderzoek.

Expertises en onderzoek

Praktijkgericht onderzoek

Onze lectoren, onderzoekers en docenten werken veelal parttime in de branche en zijn daardoor goed op de hoogte van de dagelijkse praktijk en relevante ontwikkelingen die een rol spelen.

Samenwerken

Interesse in samenwerking met Breda University of Applied Sciences op onderzoeksgebied? Neem contact op.

Onderzoek uitgelicht

Gaming Horizons

Games staan aan de basis van enkele van de meest baanbrekende innovaties van de laatste jaren, zoals virtual reality, augmented reality en artificial intelligence. De ontwikkelingen binnen de gamesindustrie stonden centraal in het 14 maanden durende onderzoeksproject Gaming Horizons.

 

 

Lees meer over Gaming Horizons

Is Overtourism Overused?

Overtoerisme is een hot topic in veel Europese steden. Maar welke oorzaken liggen hieraan ten grondslag en wat zijn de gevolgen? Dit komt aan de orde in een nieuw artikel van co-auteur Ko Koens.

Lees meer over de publicatie

Smart City Hospitality

Smart City Hospitality (SCITHOS) aims for environmentally and socially responsible tourism that contributes to long-term prosperity. SCITHOS applies hospitality principles in developing appropriate simulation tools, apps and a serious game.

Read more