Nieuws

Tweede Kamerlid Hatte van der Woude op werkbezoek

Vrijdag 26 mei was VVD politica en Tweede Kamer-lid Hatte van der Woude op bezoek bij BUas. Dit naar aanleiding van een video-oproep die we onlangs als onderwijsinstelling samen met het bedrijfsleven deden aan de politiek om het belang en behoud van internationale studenten in Nederland te benadrukken. Kamerlid Van der Woude ging in op onze uitnodiging en tijdens een rondleiding over de campus kwam het internationaliseringsdebat uitgebreid aan bod. Er werd tevens gesproken over studentenwelzijn, huisvesting en de veranderingen in het bindend studie advies (BSA). 

 

Lees meer
 • Esports venue The Hive officieel geopend

  Hoe cool is het dat BUas haar eigen gaming en esports room / ontmoetingsplaats heeft op de campus? Deze heet The Hive en is officieel geopend op vrijdag 21 april door wethouder Daan Quaars en Roland Kleve, academiedirecteur van Leisure & Events.

   

  Lees meer
 • BUas, provincie en gemeente investeren miljoenen in game-expertise

  Breda University of Applied Sciences (BUas), provincie Noord-Brabant en gemeente Breda investeren gezamenlijk ruim € 13,4 miljoen in gaming om de regio beter te laten profiteren van de aanwezige kennis en expertise op dit gebied. Dat is de strekking van het convenant Breda Game Hub dat vandaag werd ondertekend door gedeputeerde Martijn van Gruijthuijzen, BUas bestuursvoorzitter Jorrit Snijder en Carla Kranenborg, wethouder Economische Zaken. Mede-ondertekenaars zijn Stichting Breda Game City, BOM, REWIN West-Brabant, Braventure, Avans Hogeschool en Curio.

  Lees meer
 • De waarde van internationale studenten

  Deze video is een oproep vanuit het Nederlandse bedrijfsleven aan de politiek over het belang van nationale en internationale hoogopgeleide young professionals in Nederland. Zij vertellen waarom het belangrijk is om internationale studenten te blijven verwelkomen.  

  Laten we onze studenten en het bedrijfsleven steunen!

  Lees meer
 • Groepsfoto bijeenkomst in Zeist

  BUas stakeholders- bijeenkomst

  Maandag 30 januari was de BUas Raad van Toezicht (RvT) stakeholdersbijeenkomst in Zeist. Maar liefst 23 captains of industry uit verschillende branches hadden zich verzameld voor een gesprek met de RvT, het College van Bestuur en de BUas-directeuren om de toekomst van het hoger onderwijs in relatie tot de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te bespreken. 

  Lees meer