Minoren

Het is tijd om je minor te kiezen en iets te vinden dat echt bij jou past! Maar hoe begin je hieraan en hoe maak je de juiste keuze? Wij staan klaar om je hierbij te helpen.

Soorten minoren

Ontdek nieuwe studiemogelijkheden met een minor! Of je nu dieper wilt ingaan op je huidige vakgebied of juist je horizon wilt verbreden, een minor, die één semester duurt, geeft je de vrijheid om je studie persoonlijk vorm te geven. 

Kies voor verdieping in je vakgebied of ga voor verbreding om je professionele vaardigheden in een bredere context te ontwikkelen. Een minor biedt flexibiliteit en maakt je studie uniek en op maat gemaakt.

Je kunt bij BUas kiezen uit bijna 25 verschillende minoren. 

Minorenoverzicht

Aviation Management (1st semester 24/25)

Crowd Safety in Hubs & Events (1st semester 24/25)

Duurzame Gebiedsontwikkeling (1st semester 24/25)

Change Management; how to successfully drive change in organisations (1st semester 24/25)

A Supply Chain Cycle challenge in the Bicycle Industry (1st semester 24/25)

International urban redevelopment: towards sustainable cities and mobility (1st semester 24/25)

Bridging your field of expertise with Data Science & Artificial Intelligence: A Minor for interdisciplinary innovation and collaboration: the art of data translation. (1st semester 24/25)

Esports Event & Media Management (1st semester 24/25)

Building your own Business (1st semester 24/25)

How to shape a sustainable world? (1st semester 24/25)

The Business of Hotels (1st semester 24/25)

Design and Strategies for Themed Entertainment (1st semester 24/25)

Co-Creating Events & Designing Experiences (1st semester 24/25)

Designing processes for societal impact making (1st semester 24/25)

Storytelling in Experience Design (1st semester 24/25)

Live Music & Dance Events (1st semester 24/25)

Strategic Events Management (1st semester 24/25)

Inclusive Placemaking: Designing Community-Centred Destinations (1st semester 24/25)

Newways Training Company: practical experience in (business)events and travel (1st semester 24/25)

Digital Marketing in the Tourism sector (1st semester 24/25)

Tourism Impact Lab (1st semester 24/25)

 

Inspiratie nodig? Denk eens aan een van deze minoren

Building your own business

Meer info

Change Management

Meer info

Sustainability & Professional Identity

Meer info

Bridging Your Field of Expertise with Data Science & AI

Meer info

Esports Event & Media Management

Meer info

Aanmelden

Zowel BUas-studenten als niet-BUas studenten kunnen zich aanmelden voor een minor. Bekijk welke aanmeldprocedure voor jou van toepassing is. 
 

Aanmelden voor BUas-studenten

Voor BUas-studenten gaat de aanmeldmogelijkheid in Osiris open vanaf maart. Tijdens je aanmelding is Osiris kun je twee voorkeuren aangeven, dit kunnen twee verschillende minoren op BUas zijn, maar je dient ook aan te geven als je de voorkeur hebt om een externe minor te gaan volgen. 

Let op: de aanmelding is op basis van first-come first-serve en gaat open om middernacht op 4 maart  en is open tot en met 28 maart.

Aanmelden voor niet-BUas studenten

Vanaf 10 januari zal alle informatie betreft de minoren voor 2024 -2025 beschikbaar zijn op Kies op Maat. Vanaf 5 februari tot 17 mei staat de aanmeldmogelijkheid en dus het downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat open. 

Het volledige stappenplan :

1. Downloaden van de leerovereenkomst op Kies op Maat. Laat je thuisinstelling de leerovereenkomst ondertekenen ter goedkeuring

2. Start je inschrijving via Studielink – mogelijk tot 28 juni
Ga naar het tabblad Opleidingen en klik op 'Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen'.
Klik dan bij 'Onderwijsinstelling' op Breda University of Applied Sciences en voer als zoekterm 'Minor' of 'KOM' in. Er verschijnt een lijst met BUas KOM-minoren per academie. Zorg ervoor dat je je aanmeldt voor de juiste minor. Klik hier om te zien hoe je op de juiste manier je aanmelding via Studielink kunt starten.

3. Ontvang toegang tot My online application
Hier zul je de verder stappen van je aanmelding kunnen ondernemen en volgen.


4. Upload de getekende leerovereenkomst in My online application 
(let op: de leerovereenkomst moet getekend zijn door je thuisinstelling en jezelf voordat je hem uploadt op My online application)
 
5. Opvragen Bewijs Betaald Collegegeld
Aangezien je alleen voor een minor naar ons komt, is het van belang dat je de betaling regelt bij je eigen instelling/hogeschool. Zodra je de betaling hebt geregeld, dien je een bewijs aan te leveren richting ons door middel van een ‘Bewijs Betaald Collegegeld’’. Je kan een ’Bewijs Betaald Collegegeld’’ opvragen via Studielink, bekijk het stappenplan hoe je dit aanvraagt via Studielink. Mocht het niet mogelijk zijn om dit via Studielink op te vragen dan dien je zelf contact op te nemen met je eigen instelling/hogeschool om dit document aan te vragen.

Zorg dat je alle stappen op tijd voltooit, zoals benoemd zijn er voor het downloaden van de leerovereenkomst en het starten van je aanmelding deadlines. Zodra je een start hebt gemaakt in My online application hebt je tot maximaal 1 september/start van de minor om je stappen in orde te maken.

Let op

  • Bij enkele minors is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding.
  • Ben je student van een instelling die is aangesloten bij Kies op Maat, dan gelden de regels en afspraken van Kies op Maat. De kosten van de minor worden verrekend tussen BUas en jouw thuisinstelling. Als student merk je daar niets van.
  • Ben je student van een bekostigde instelling die niet is aangesloten bij Kies op Maat, dan maken we voor de start van de minor aparte afspraken over de financiering van de minor.

Externe minor in Nederland

Als je overweegt om een externe minor in Nederland te volgen, is het belangrijk om de volgende zaken in acht te nemen: 

  • Je hebt toestemming van de examencommissie van je academie en van de andere instelling nodig om deel te kunnen nemen aan een externe minor. 
  • De aanmeldperiode voor een externe minor verschilt per minor/instelling. Informeer jezelf tijdig via www.kiesopmaat.nl.
  • Een minor bestaat uit 30 ECTS en zal in zijn geheel moeten worden afgerond. Als je een externe minor niet volledig haalt, zal dit leiden tot studievertraging. 
  • Als je je aanmeldt voor een minor die niet valt onder het Kies Op Maat programma, zullen tijdlijn en procedure anders zijn. Ook zul je extra lesgeld moeten betalen. 

Je kunt je aanmelden voor een externe minor via www.kiesopmaat.nl (de website is ook in het Engels en Duits)

Wanneer je de externe minor succesvol hebt afgerond, zul je een certificaat ontvangen van de instelling waarbij je de externe minor hebt gevolgd. Je bent zelf verantwoordelijk om dit certificaat te versturen naar de examencommissie zodat wij bij BUas je resultaten kunnen verwerken.