Associate degree Tourism Management

Associate degree
2 jaar
Voltijd
Nederlands

Wil je reizen begeleiden, maar ook leidinggeven? Wil je direct in contact staan met je gasten, maar ook meebeslissen over de toekomst? Dan is de Nederlandstalige Ad-opleiding Tourism Management iets voor jou. Je behaalt met deze tweejarige hbo-opleiding een wettelijk erkende graad en je kunt meteen aan de slag in jouw favoriete toeristische bedrijf. 

Als afgestudeerde sta jij centraal in een bedrijf als verbinder tussen uitvoering en management. Mocht je de smaak van studeren te pakken hebben gekregen, geen nood! Je kunt zonder vertraging direct doorstromen in jaar drie van de vierjarige bacheloropleiding Tourism Management en alsnog in vier jaar een bachelor behalen.

Waarom deze opleiding bij BUas?

  • Groot internationaal netwerk voor stages en afstuderen
  • Praktijkgerichte opleiding: 25% van de studietijd is een stage
  • Optie om direct door te studeren in jaar 3 van de hbo-bachelor

Opbouw van de studie

Learning community

Tijdens je studie werk je veel samen met anderen, precies zoals dat later in je werkomgeving ook het geval is. Je werkt aan actuele vragen die op dit moment spelen in het toeristisch bedrijfsleven. Je organiseert samen met je medestudenten een gedeelte van de eerstejaars studiereis. In het tweede jaar loop je een half jaar stage in binnen- of buitenland. Na de stage volg je een aantal verdiepende modules en studeer je af op een ontwerpopdracht uit je stagebedrijf. De opleiding is kleinschalig en kent een vast team docenten dat het merendeel van de lessen verzorgt. Al heel snel leer je je docenten en medestudenten kennen.

Heb je de smaak van studeren te pakken? Na het behalen van je Associate degree kun je direct instromen in het derde jaar van de vierjarige hbo-bacheloropleidingen Tourism Management.

Curriculum

Tijdens de Ad-opleiding Tourism Management leer je de toeristische sector kennen. 
De opleiding is Nederlandstalig, maar het is mogelijk dat je excursies of gastcolleges in het Engels volgt. Daarnaast kan een gedeelte van de gebruikte literatuur Engelstalig zijn.

Jaar 1

Jaar 1 is opgebouwd uit twaalf modules die de basis van het studieprogramma vormen. Het jaar is verdeeld in zes blokken van zes weken. Je krijgt gedurende het hele jaar coaching. 
Actuele vraagstukken uit de praktijk worden gekoppeld aan basisvakken zoals online ondernemen, innovatief onderzoek, het ontwerpen van een beleving. 

Je werkt aan verschillende praktijkopdrachten zoals het ontwikkelen van een programma voor een duurzame city trip, het schrijven van een (online) tactisch marketingplan en het ontwerpen van een micro-avontuur voor een memorabele beleving in toerisme.

Je volgt de vakken Nederlands en Engels. Ook bezoek je een aantal steden en bedrijven en ga je op studiereis, bijvoorbeeld naar Wenen en Bratislava. Bovendien werk je aan het ontwikkelen van competenties. Dat is een mix van eigenschappen, houding en vaardigheden die je als professional inzet tijdens je werk.

Een volledige beschrijving van jaar 1 vind je in de studiegids jaar 1 (pdf)

Jaar 2

Je begint dit tweede jaar met een half jaar stage. De opleiding beschikt over een groot internationaal netwerk waardoor er veel keuze is in het aanbod van stages, zowel in binnen- als buitenland. Je kunt gebruik maken van dit netwerk of zelf op zoek gaan naar een geschikte stageplaats. Je krijgt ondersteuning van het praktijkbureau in je zoektocht naar een stage. 
Voorbeelden van bedrijven zijn Sunweb, Center Parcs, NBTC, Transavia, Walibi, Expedia, Camping Terspegelt en Corinthia Hotels Malta.

Verdieping en afstuderen

De tweede helft van dit jaar is een verdiepingssemester. Je krijgt vakken als financieel management, online consumentenonderzoek en online marketing & communicatie. Ook krijg je nog Engels en coaching. 

Daarnaast ga je aan de slag met je eindassessment. Dit bestaat uit een opdracht van een bedrijf om een nieuw of verbeterd product, dienst of organisatieproces te ontwikkelen. Je gebruikt hiervoor de Design Thinking methode. Tijdens de stage kun je bij je stagebedrijf al een opdracht werven of je kunt op zoek gaan naar een andere opdracht.

Een volledige beschrijving van jaar 2 vind je in de studiegids jaar 2 (pdf)

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting bedraagt ongeveer 40 uur in de week, gedurende 42 weken. Hoeveel uur je echt aan het studeren bent is erg afhankelijk van de persoon en verschilt per week. Zo zijn de laatste weken van een blok en de tentamenweken voor de meeste studenten relatief druk.

Excursies en studiereizen

Tijdens je Ad Tourism Management opleiding ga je één keer op reis naar het buitenland. Je ervaart hoe het eraan toegaat in de toerisme industrie. Je krijgt er een gevoel bij, leert je medestudenten en docenten op een andere manier kennen en je ziet de theorie terug in de praktijk. 

Ondernemerschap

Bij BUas word je opgeleid tot ondernemende professional. In al onze hbo-bacheloropleidingen krijg je de ruimte om je ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Naast je studie kan je bovendien aansluiten bij BUas Startup Support, BUSS. BUSS organiseert (netwerk)evenementen en verbindt startende student ondernemers, er is zelfs de mogelijkheid om begeleiding van een eigen startup coach aan te vragen.

Ook kun je binnen BUas afstuderen met je eigen bedrijf! Elke academie biedt deze mogelijkheid, er kan wel een selectie proces van toepassing zijn. Misschien heb je tegen die tijd al een bedrijfje dat omzet draait of misschien heb je plannen? Laat je helpen door BUas Startup Support. 

Lees meer over het opzetten van je eigen onderneming.

Waarom kiezen voor een Ad?

Redenen om voor een Associate degree te kiezen kunnen zijn:

  • Je wordt opgeleid tot een veelzijdige duizendpoot waarbij je de schakel bent tussen operationeel en strategisch management.
  • Je weet nog niet of vier jaar studeren iets voor jou is, maar je wilt wel de optie behouden om zonder vertraging door te gaan voor je hbo-bachelordiploma. 
  • Je haalt in slechts 2 jaar een diploma op hbo-niveau. Ideaal als je wel wilt studeren, maar 4 jaar te lang vindt.
  • Je wilt snel een baan met doorgroeimogelijkheden.
  • Je hebt een aantal jaren werkervaring en je wilt je graag verder specialiseren in je beroep.

Wat deze opleiding uniek maakt

Toelating & aanmelding

Wanneer ben ik toelaatbaar?

Met een havo- of vwo-diploma met het juiste profiel of een mbo-4 diploma ben je toelaatbaar tot de Ad-opleiding Ad Tourism Management. Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Bekijk dan welke mogelijkheden er voor jou zijn.  

Informatie over toelatingsvoorwaarden


Wat kost deze studie? 

Voor het collegejaar 2024-2025 is het collegegeld €2.530. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten voor boeken, excursies, etc. 

Informatie over studiekosten


Hoe kan ik mij aanmelden? 

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan kun je je aanmelden en in september starten met de opleiding. 

Meer info over aanmelden

De juiste keuze?

Wil je snel weten of onze kleinschalige studieomgeving iets is voor jou? Doe de test en binnen vijf minuten weet je of BUas bij jou past. (De quiz is Engelstalig).


Naar de quiz

Ik begeleid nu zelf een stagiair

Iedere week ontvangen we zo’n 100 aanvragen van verhuurders die hun accommodatie willen aanbieden via Natuurhuisje.nl. Als productmanager ben ik ervoor verantwoordelijk dat elk nieuw aanbod past in ons concept. In een jong bedrijf moet je snel schakelen, dat is heel leerzaam. Tijdens mijn stage heb ik geholpen een nieuwe afdeling op te zetten en nu begeleid ik zelf een stagiair.

Rick Naebers

Afgestudeerd | werkt als productmanager bij Natuurhuisje.nl

Ik ken de meeste studenten bij naam

Toerisme is heel divers. Ik heb zelf gewerkt bij een kleine reisspecialist, maar ook bij één van de grootste reisorganisaties van Nederland. Dat maakt dat ik mijn studenten een heel breed beeld kan geven van de reisbranche en de uitdagingen waar we in de praktijk voor staan. Toon initiatief en wees nieuwsgierig, dat is wat ik mijn studenten vooral wil meegeven. BUas is een fijne plek om te werken, ik ken de meeste studenten bij naam en dat wordt erg gewaardeerd!

Kerensa de Vaan

Docent ad Tourism Management

Precies wat ik nodig had

Na de open dag van BUas wist ik meteen dat ik daar wilde studeren. Ik was pas 16 en had nog geen idee wat ik wilde gaan doen. Wat ik wél wist, was dat ik op een plek wil studeren waar ik mezelf kan zijn. En dat voelde op de campus van BUas meteen goed. In het eerste jaar van de Associate degree Tourism Management krijg je een aantal modules waarin je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat was precies wat ik nodig had om meer over mezelf te weten te komen. Na mijn stage wist ik dat ik verder wilde studeren voor m’n bachelor. Vanuit de Associate degree kon ik zo doorstromen! 

Bente Welling

Afgestudeerd | volgt nu een bacheloropleiding

Wat kan je doen na de opleiding?

Met een Associate degree, een erkende graad op hbo-niveau, kun je snel aan de slag in de toeristische sector. Bijvoorbeeld als specialist bij een touroperator, coördinator duurzaamheid bij een vakantiepark of in een assistent-managementfunctie.
Of je kunt verder studeren om een hbo bachelordiploma te halen.

Meer weten? Na je studie Ad Tourism Management.