Ad Tourism Management

Heb je een passie voor reizen, ben je praktisch en ondernemend ingesteld en wil je graag snel aan de slag in het toerisme? Kies dan voor de Associate degree toerisme-opleiding! 

Schakel tussen uitvoering en management

Waarom toerisme studeren bij BUas?

BUas Quiz

Wil je snel weten of onze kleinschalige studieomgeving iets voor jou is? Doe de test en binnen vijf minuten weet je of BUas bij jou past.


Naar de quiz

Opbouw van de studie

Tijdens je studie Ad Tourism Management werk je aan actuele praktijkvraagstukken die spelen in het toerisme en zo ontwikkel je tegelijkertijd je eigen vaardigheden. Tijdens het tweede jaar loop je stage in binnen- of buitenland. Na de stage volg je een aantal verdiepende modulen en werk je aan jouw afstudeeropdracht. Je sluit de opleiding af met een afstudeerassessment. Heb je de smaak van studeren te pakken? Na het behalen van je Associate degree kun je direct instromen in het derde jaar van een van de vierjarige hbo-bacheloropleidingen Tourism Management.

De opleiding is hoofdzakelijk Nederlandstalig, maar heeft Engelstalige elementen. Denk hierbij aan een aantal modules, excursies en gastcolleges. Daarnaast is een gedeelte van het studiemateriaal en de gebruikte literatuur Engelstalig.

Jaar 1

Jaar 1 is opgebouwd uit twaalf modules die de basis van het studieprogramma vormen.

Je werkt aan actuele vraagstukken uit de praktijk, gekoppeld aan basisvakken zoals (online) marketing, e-business, innovatief onderzoek, financieel management en consumentengedrag.

Je volgt de vakken Nederlands en Engels. Ook bezoek je een aantal steden en bedrijven en ga je op studiereis. Bovendien werk je aan het ontwikkelen van competenties. Dat is een mix van eigenschappen, houding en vaardigheden die je als professional inzet tijdens je werk.

Een volledige beschrijving van jaar 1 vind je in de studiegids jaar 1 (pdf)

Jaar 2

Stage

Je begint dit tweede jaar met een half jaar stage. De opleiding beschikt over een groot internationaal netwerk waardoor er veel keuze is in het aanbod van stages, zowel in binnen- als buitenland. Je kunt gebruik maken van dit netwerk of zelf op zoek gaan naar een geschikte stageplaats. 

De tweede helft van dit jaar is een verdiepingssemester: je werkt aan een grote projectopdracht die gekoppeld is aan het stagebedrijf of aan het werkveld. Daarnaast volg je enkele verdiepende modulen. Je sluit de opleiding af met een eindassessment.

Een volledige beschrijving van jaar 2 vind je in de studiegids jaar 2 (pdf)

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting bedraagt ongeveer 40 uur in de week, gedurende 42 weken. Hoeveel uur je echt aan het studeren bent is erg afhankelijk van de persoon en verschilt per week. Zo zijn de laatste weken van een blok en de tentamenweken voor de meeste studenten relatief druk.

Eyecatchers Ad Tourism Management

Toelating

Wat kun je worden?

Met een Associate degree, een erkende graad op hbo-niveau, kun je snel aan de slag in de toeristische sector. Bijvoorbeeld als specialist bij een touroperator, coördinator duurzaamheid bij een vakantiepark of in een assistent-managementfunctie.
Of je kunt verder studeren om een hbo bachelordiploma te halen.

Meer weten? Na je studie Ad Tourism Management.