Waarom studeren bij BUas?

Wil je verschillende culturen ervaren en tegelijkertijd nieuwe vrienden voor het leven maken? Ben je op zoek naar onderwijs van topkwaliteit en mooie carrièremogelijkheden? Kies dan voor Breda University of Applied Sciences!

Waarom kiezen voor Buas?

We vroegen het aan onze studenten.

In deze video vertelt Demi waarom het zo'n goed idee is om bij Breda University of Applied Sciences te komen studeren.

Discover BUas

Bij Breda University of Applied Sciences studeren ruim 7.000 studenten uit meer dan 100 landen. Onze campus ligt in de bruisende studentenstad Breda, niet ver van het centrum.

Bij ons kun je terecht voor een hbo-bacheloropleiding op het gebied van Built Environment, Data Science & AI, Facility, Games, Hotel, Leisure & Events, Logistics, Media en Tourism, maar ook voor wetenschappelijke bacheloropleidingen. Bovendien bieden we vwo’ers en mbo’ers een verkorte hbo-bachelor.

Applied Data Science and Artificial Intelligence students working together

Onze opleidingen

Ontdek onze opleidingen
Students eating and laughing together

Breda studentenstad

Ontdek het studentenleven

Kwaliteit van onze opleidingen

Accreditatie

Samen leren

Onderwijsvisie

Je kiest voor ons, omdat...

je geen nummer wilt zijn;

Met zo'n 7.000 studenten zijn we een kleinschalige hogeschool. Docenten kennen je bij naam en zijn gemakkelijk bereikbaar voor overleg of advies.

je voor het beste gaat;

We werken samen met bedrijven die aan kop lopen in hun vak. Je kunt dus op stage of afstuderen bij grote namen in jouw vakgebied.

je jezelf wilt ontwikkelen tot wereldburger;

We hebben een groot internationaal netwerk, waarin we met andere hogescholen en universiteiten én bedrijven samenwerken aan onderwijs en onderzoek. Voor jou betekent dat veel kansen in het buitenland. Denk aan een uitwisseling, een onderzoeksproject of een studiereis.

je wilt ondernemen;

In onze learning community staat het leren ondernemen centraal. We stimuleren je een eigen bedrijf te starten, je kunt er zelfs mee afstuderen!

je breed opgeleid wilt worden;

Onze vakgebieden zijn sterk aan elkaar gelinkt. Daardoor word je breed opgeleid, zie je verbanden en leer je vanuit verschillende perspectieven oplossingen te bedenken.

je kwaliteit belangrijk vindt;

Onze opleidingen scoren al jaren hoog in de Keuzegids HBO en WO. Een aantal programma’s heeft zelfs de kwalificatie topopleiding. We zijn internationaal erkend door onder meer de UN World Tourism Organization, de World Leisure Organization en de International Facility Management Association.

je blij wordt van een groene campus.

We hebben een nieuwe en groene campus vlakbij het centrum van studentenstad Breda. Op de campus is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en te inspireren.