Students eating and laughing together

Introductieweken

De stap naar het hoger onderwijs kan best spannend zijn. Je ontmoet veel nieuwe mensen en ontdekt misschien wel een nieuwe stad. Om je start zo soepel mogelijk te maken, bieden introductieweken je de kans om je snel thuis te voelen in je nieuwe studieomgeving.

Dit zijn onze introductieweken

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn de introductieweken?

De introductieweken voor het collegejaar 2024-2025 vinden plaats in de week van 26 augustus 2024. Het programma en de data zullen per introductie verschillend zijn. Hiervoor kan je het beste kijken op de website van de introductieweek zelf. 

Wat kost deelname aan een introductieweek?

De exacte kosten kan je vinden op de website van jouw introductieweek. Over het algemeen variëren de kosten van een introductieweek van 100 euro tot 250 euro. Van deze bijdrage wordt onder andere het volledige programma en de maaltijden verzorgd.

Welke introductieweek hoort bij mijn opleiding? 
 • Camp Lost: 
  Applied Data Science & Artificial Intelligence, Creative Business, Creative Media and Game Technologies.
 • InterSib: 
  Hotel Management, International Facility Management.
 • Unexpected Journey: 
  Leisure & Events Management, International Tourism Management, Associate Degree Tourism Management, Bachelor of Science Leisure Management, Bachelor of Science Tourism.
 • Intro ABEL: 
  Built Environment, Logistics Engineering en Logistics Management.
Hoe zit de introductie voor de masteropleidingen eruit? 

Elk masterprogramma heeft een eigen introductie. Meer informatie hierover vind je op de pre-study portal.

Is een introductieweek hetzelfde als een ontgroening?

Nee, zeker niet. De introductie is de belangrijkste start van jouw studie en is veel meer dan alleen feesten. Je ontmoet je medestudenten en docenten zodat jij goed van start kan gaan. Introductieweken worden daarom ook door een onderwijsinstelling georganiseerd samen met studenten. Alle verhalen over ‘ontgroening’ gaan niet over een introductieweek. Dat speelt alleen bij sommige studentenverenigingen.