Aanmeldprocedure

Ad Tourism Management

Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen over de aanmeldingsprocedure? Neem dan dan contact met ons op via ATapplication@buas.nl.
 

Nederlandse studenten

Als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en je uiterlijk op 1 mei aangemeld bent, kun je zeker beginnen met je studie. Inschrijven na 1 mei is mogelijk, in dat geval moet je uiterlijk 31 augustus hebben aangetoond dat je je diploma hebt gehaald en is het studieadvies van Breda University of Applied Sciences bindend.

Om te kunnen inschrijven heb je DigiD nodig. Heb je die nog niet? Vraag deze op tijd aan, dit duurt vijf werkdagen.

Aanmelding: De stappen

Stap 1: Doe een verzoek tot inschrijving in Studielink

Je aanmelding start bij Studielink, de aanmeld- en inschrijvingsapplicatie voor een opleiding in het hoger onderwijs in Nederland. Voer je persoonsgegevens in en doe een verzoek tot inschrijving.

Je kunt de status van je aanvraag volgen op je persoonlijke Studielink-pagina.

Stap 2: Doe mee aan de studiekeuzeactiviteit

De studiekeuzecheck helpt je te ontdekken of de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld ook daadwerkelijk goed bij je past. Daarom zijn deze verplicht voor alle aangemelde studiekiezers. De studiekeuzeactiviteiten bestaan uit een zelfreflectievragenlijst en de Matching day. Op basis van deze twee activiteiten wordt door BUas een advies uitgebracht.

  • Online zelfreflectie vragenlijstDe vragenlijst bestaat uit een onderdeel oriëntatie en een onderdeel verwachtingen. Wat je invult wordt tijdens de matching day op de campus besproken en het resultaat hiervan wordt meegenomen in een persoonlijk studieadvies. Verder krijg je als voorbereiding op de matching day een opdracht die je thuis uitwerkt of voorbereidt. 

  • Matching dayDe matching day is een bijeenkomst op de campus van Breda University of Applied Sciences. Tijdens deze dag wordt de zelfreflectie vragenlijst besproken. Je volgt een college en maakt een toets of opdracht om een beter idee te krijgen van het studeren bij BUas. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan verwachtingen over en weer en is er gelegenheid om vragen te stellen aan een docent of student.

Persoonlijk studiekeuze-advies

Nadat je hebt deelgenomen aan de matching day, ontvang je binnen 2 weken een studiekeuze-advies per e-mail. Dit kan een bevestiging zijn dat de opleiding heel goed bij je past, maar kan ook een aanbeveling zijn om jouw studiekeuze te heroverwegen. 
 

Stap 3: Maak je inschrijving compleet: betaling van het collegegeld

Je betaalt je collegegeld via een digitale machtiging. Hiervoor ontvang je begin mei een mail met het verzoek de machtiging te bevestigen via je ‘To do’ lijst in Studielink. Lees meer over betaling van collegegeld.
 

We houden contact

Gedurende het hele proces van aanmelding tot en met inschrijving blijven wij met je in contact via email. Lees daarom regelmatig je berichten en onderneem tijdig actie wanneer dat nodig is. Je kunt tussendoor je vragen ook via de chat stellen aan een docent of student.
 

Meld je aan