Onderwijsvisie

Tijdens je studie aan Breda University of Applied Sciences ontwikkel je vakspecifieke kennis, probleemoplossende vaardigheden en een professionele houding. 

Na je afstuderen in Breda ben je een startbekwame professional en heb je een internationale kijk op de wereld en je beroep. Om dit te bereiken staan ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke en professionele verantwoordelijkheid, en mondiale betrokkenheid centraal in onze opleidingen.  

Learning communities

Effectief leren doe je niet alleen. Daarom werken wij met de ‘learning community’ als onderwijsmodel. In onze learning communities werken studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven samen aan levensechte, complexe en actuele vraagstukken om bij te dragen aan de innovatie van de beroepspraktijk en aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Er is tijd voor inhoudelijke verdieping en voor begeleiding en feedback.  

Mogelijkheden in het buitenland – Global engagement

Internationale ervaring vinden we enorm belangrijk. Daarom stimuleren we jou om tijdens je studie naar het buitenland te gaan voor een stage of uitwisseling. Docenten hebben vaak een internationale achtergrond en nemen deel aan internationale netwerken. Veel docenten zijn naast het lesgeven ook actief in het werkveld. Hierdoor ben jij als student goed op de hoogte van wat er speelt in de internationale beroepspraktijk. 

BUas skills for life

Wij moedigen je altijd aan om je eigen weg te kiezen binnen het studieprogramma. Decanen en docenten staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van je keuzes. Zo krijg je in al onze hbo-opleidingen de mogelijkheid om je ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Je kunt zelfs afstuderen met een eigen bedrijf! Na je afstuderen ben je zelfsturend en zelfverantwoordelijk, creatief en innovatief! 

Verbonden met het werkveld 

Leren houdt niet op bij de ontvangst van het diploma. Om mee te kunnen bewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij is een leven lang leren nodig. In nauwe samenwerking met bedrijven en onderwijspartners over de hele wereld bieden wij (executive) masteropleidingen en trainingen op maat.
Lees meer over opleidingen voor professionals.