Master Strategic Event Management

Master Strategic Events Management

2-jarige hbo-masteropleiding | Deeltijd | Engelstalig

Meerwaarde creëren door strategisch event management

Evenementen bieden plezier, zorgen voor betrokkenheid en genereren economische, sociale en culturele waarde. Hoe kun je al deze voordelen inzetten om evenementen te benaderen als strategische tools, die zowel het evenement zelf als de impact ervan vergroten? In deze parttime master in eventmanagement leer je hoe je pakkende ervaringen ontwerpt, personaliseert en levert. Omdat je al werkzaam bent in de evenementenbranche, kun je de kennis direct toepassen in je professionele werk en zie je direct de voordelen van de nieuwe aanpak. 

Centraal in het programma staat het concept Strategic Value Creation. Binnen onze learning community werk je aan een afstudeeropdracht die aansluit bij het werk in de evenementenbranche waarin je opereert.

Heb je nog vragen? 

Heb ja na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op via strategicevents@buas.nl voor meer informatie.

 

  Waarom Master Strategic Events Management studeren bij BUas?

  • Erkend door WLO als World Leisure Centre of Excellence
  • De enige masteropleiding Strategic Events Management in Nederland
  • Focus op publieke en zakelijke evenementen als tool voor strategische waardecreatie
  Why BUas?
  What Strategic Events Management?

  'It is all about value creation within the world of events.'

  Peter, student

  Programme content
  Experience
  Bachelor vs master

  Opbouw van de studie

  In overleg met vertegenwoordigers uit de sector hebben we de belangrijkste kennis en vaardigheden vastgesteld waarover evenementenmanagers vandaag de dag dienen te beschikken. Deze kennis en vaardigheden vormen de basis van de masteropleiding Strategic Events Management. Dergelijke nauwe banden met het bedrijfsleven zijn kenmerkend voor onze masteropleiding. We willen onze studenten immers stimuleren om ook op die manier te denken: het combineren van praktijkervaring met ons concept van Strategic Value Creation om zo een breed scala aan waardetoevoegende initiatieven te ontwikkelen voor individuen, gemeenschappen, bedrijven en de maatschappij in het algemeen. 

  Het professionele team van docenten van onze opleiding geeft studenten inzicht in strategie, verantwoordelijkheid, experience design, analyse en marketing, stakeholder management, innovatie en strategische waardecreatie. Met deze kennis, en na het succesvol afronden van hun afstudeeropdracht, moeten onze toekomstige evenementenmanagers in staat zijn om een holistische kijk te hanteren op het potentieel van evenementen om waarde te creëren. 

  Onze masteropleiding, die bestaat uit 60 ECTS, duurt in totaal twee jaar. Het concept van Strategic Value Creation loopt als een rode draad door alle modules van de opleiding heen. Meer informatie over de opzet, het curriculum en de vakken vind je in het complete opleidingsoverzicht. Hieronder leggen we uit wat je in ieder jaar kunt verwachten. 

  In het eerste jaar krijg je de modules Business Strategy, Innovation & Change, Sustainability & Responsibility, Event Marketing en Experience Design. Om je kennis en expertise verder te verdiepen ben je gedurende de hele opleiding actief in de M SEM learning community, waarmee je meteen in jaar 1 begint. In het tweede jaar krijg je de modules Collaboration & Co-creation en Strategic Value Creation. In de learning community begin je nu met het voorbereiden op je afstuderen en daarna begint de daadwerkelijke afstudeerfase. Tijdens de afstudeerfase werk je aan je afstudeerportfolio en de uitvoering van je Value Creation Challenge(s). 

  Introductieclips over de modules  
  Wil je alvast meer weten over wat de studie nu precies inhoudt? Klik hier voor een introductie van alle modules

  De Master Strategic Events Management is een tweejarige deeltijdopleiding. De totale studiebelasting is 60 ECTS. Om je een idee te geven: 1 ECTS staat gelijk aan 28 studie-uren. Een doorsnee collegeweek bestaat uit 21 uur onderwijs en zelfstudie. Je hebt een dag (8 uur) per week les op de campus, dus er blijft ongeveer 13 uur per week over voor zelfstudie.   

  Met slechts een beperkt aantal studenten biedt de Master Strategic Events Management jou het voordeel van een kleinschalige studieomgeving. Docenten staan altijd klaar om hulp te bieden, bijvoorbeeld over de inhoud van de opleiding. Je krijgt een eigen coach toegewezen voor de gehele duur van de opleiding. Daarnaast is de opleidingscoördinator beschikbaar om je te helpen bij de dagelijkse gang van zaken. En als je persoonlijke problemen wilt bespreken, problemen die een negatieve invloed op je leven als student kunnen hebben, dan kun je contact opnemen met de studentendecaan. 

  Jij en je klasgenoten werken allemaal in de evenementenindustrie en je past alles wat je leert direct toe in je eigen werk. We werken samen in een learning community van studenten, professionals uit de evenementenindustrie en docenten. Dit brengt uiteraard een hoge studielast met zich mee, maar belangrijker nog, het is een kans om ervaring op te doen en je netwerk in de evenementenindustrie uit te breiden.

  Tijdens de masteropleiding worden regelmatig gastcolleges gegeven en worden ook verschillende studiereizen georganiseerd. Omdat alle studenten van de Master Strategic Events Management students werkzaam zijn in de evenementensector, worden er soms studiereizen aangeboden bij elkaars bedrijven.

  De CCO van ID&T

  Nederland is toonaangevend op het gebied van elektronische muziekevenementen. Om voorop te blijven lopen, moeten we getalenteerde jongeren opleiden tot professionals, vooral in de strategische aspecten van het werk. Als toekomstig evenementenmanager moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle betrokken partijen nauw samenwerken en dezelfde waarden delen. Deze masteropleiding zal jonge professionals helpen om de vaardigheden hiervoor te ontwikkelen.

  Martijn

  CCO ID&T

  Onze business vraagt om een ‘next-level’ generatie

  Tegenwoordig draait alles in onze business om evenementenstrategie, bedrijfsmodellen en investeringsrendement van evenementen – en dit alles in een snel veranderende omgeving. Het vraagt om een nieuwe, ‘next-level’ generatie professionals die de uitdaging aangaan om de stap naar dit volgende niveau in de vrijetijdsindustrie te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat deze masteropleiding zal helpen om professionals met precies deze kwaliteiten op te leiden en hen naar dit nieuwe tijdperk zal leiden.

  Michiel

  MICE Sales Director van de Venues Division bij GL Events, General Manager bij World Forum Den Haag

  Ik wilde doorgroeien naar strategisch niveau

  In mijn werk wilde ik doorgroeien naar een strategisch niveau door meer gebruik te maken van data. Wat dat betreft heeft deze master me veel nieuwe inzichten gegeven, die ik zeker kan toepassen in mijn werk als Global Event Manager. Ik vond de cursus Innovation & Change erg interessant met veel praktijkvoorbeelden. Het is ook een super relevant onderwerp wat betreft de vrijetijdsindustrie tegenwoordig.

  Mark

  Alumnus I Global Event Manager bij GoodHabitz

  Toelating

  Studenten met een bachelordioloma op het gebied van vrijetijdsbesteding, evenementen, toerisme, sport, hotel, facility, cultuur, bedrijfskunde of economie zijn toelaatbaar. Bekijk de volledige toelatingsvoorwaarden

  Aanmelden

  Als je voldoet aan de toelatingseisen kun je je aanmelden voor deze opleiding. Bekijk de aanmeldingsprocedure.

  Kosten 

  In het studiejaar 2023-2024 is het wettelijk collegegeld voor deze masteropleiding €1.619. Naast het collegegeld moet je rekening houden met extra kosten voor de aanschaf van studiemateriaal zoals studieboeken. Lees meer over  studiekosten.

  Jouw carrière

  Na afronding kun je aan de slag bij een festivalorganisatie om te zorgen dat alle belangen van stakeholders worden behartigd. Of juist aan de andere kant; bij een gemeente om evenementenbeleid te ontwikkelen.

  Na je afstuderen krijg je de titel Master of Arts.

  BUas Quiz

  Wil je snel weten of de kleinschalige studieomgeving van deze masteropleiding iets voor jou is?

  Doe de quiz en onderzoek in vijf minuten of BUas bij jou past. De quiz is Engelstalig


  Doe de quiz