
Waarom Master Strategic Events Management studeren bij BUas?
- Erkend door WLO als World Leisure Centre of Excellence
- De enige masteropleiding Strategic Events Management in Nederland
- Focus op publieke en zakelijke evenementen als tool voor strategische waardecreatie
Opbouw van de studie
In overleg met vertegenwoordigers uit de sector hebben we de belangrijkste kennis en vaardigheden vastgesteld waarover evenementenmanagers vandaag de dag dienen te beschikken. Deze kennis en vaardigheden vormen de basis van de masteropleiding Strategic Events Management. Dergelijke nauwe banden met het bedrijfsleven zijn kenmerkend voor onze masteropleiding. We willen onze studenten immers stimuleren om ook op die manier te denken: het combineren van praktijkervaring met ons concept van Strategic Value Creation om zo een breed scala aan waardetoevoegende initiatieven te ontwikkelen voor individuen, gemeenschappen, bedrijven en de maatschappij in het algemeen.
Het professionele team van docenten van onze opleiding geeft studenten inzicht in strategie, verantwoordelijkheid, experience design, analyse en marketing, stakeholder management, innovatie en strategische waardecreatie. Met deze kennis, en na het succesvol afronden van hun afstudeeropdracht, moeten onze toekomstige evenementenmanagers in staat zijn om een holistische kijk te hanteren op het potentieel van evenementen om waarde te creëren.
Onze masteropleiding, die bestaat uit 60 ECTS, duurt in totaal twee jaar. Het concept van Strategic Value Creation loopt als een rode draad door alle modules van de opleiding heen. Meer informatie over de opzet, het curriculum en de vakken vind je in het complete opleidingsoverzicht. Hieronder leggen we uit wat je in ieder jaar kunt verwachten.
In het eerste jaar krijg je de modules Business Strategy, Innovation & Change, Sustainability & Responsibility, Event Marketing en Experience Design. Om je kennis en expertise verder te verdiepen ben je gedurende de hele opleiding actief in de M SEM learning community, waarmee je meteen in jaar 1 begint. In het tweede jaar krijg je de modules Collaboration & Co-creation en Strategic Value Creation. In de learning community begin je nu met het voorbereiden op je afstuderen en daarna begint de daadwerkelijke afstudeerfase. Tijdens de afstudeerfase werk je aan je afstudeerportfolio en de uitvoering van je Value Creation Challenge(s).
Introductieclips over de modules
Wil je alvast meer weten over wat de studie nu precies inhoudt? Klik hier voor een introductie van alle modules
De Master Strategic Events Management is een tweejarige deeltijdopleiding. De totale studiebelasting is 60 ECTS. Om je een idee te geven: 1 ECTS staat gelijk aan 28 studie-uren. Een doorsnee collegeweek bestaat uit 21 uur onderwijs en zelfstudie. Je hebt een dag (8 uur) per week les op de campus, dus er blijft ongeveer 13 uur per week over voor zelfstudie.
Met slechts een beperkt aantal studenten biedt de Master Strategic Events Management jou het voordeel van een kleinschalige studieomgeving. Docenten staan altijd klaar om hulp te bieden, bijvoorbeeld over de inhoud van de opleiding. Je krijgt een eigen coach toegewezen voor de gehele duur van de opleiding. Daarnaast is de opleidingscoördinator beschikbaar om je te helpen bij de dagelijkse gang van zaken. En als je persoonlijke problemen wilt bespreken, problemen die een negatieve invloed op je leven als student kunnen hebben, dan kun je contact opnemen met de studentendecaan.
Jij en je klasgenoten werken allemaal in de evenementenindustrie en je past alles wat je leert direct toe in je eigen werk. We werken samen in een learning community van studenten, professionals uit de evenementenindustrie en docenten. Dit brengt uiteraard een hoge studielast met zich mee, maar belangrijker nog, het is een kans om ervaring op te doen en je netwerk in de evenementenindustrie uit te breiden.
Tijdens de masteropleiding worden regelmatig gastcolleges gegeven en worden ook verschillende studiereizen georganiseerd. Omdat alle studenten van de Master Strategic Events Management students werkzaam zijn in de evenementensector, worden er soms studiereizen aangeboden bij elkaars bedrijven.

De CCO van ID&T

Onze business vraagt om een ‘next-level’ generatie

Ik wilde doorgroeien naar strategisch niveau
Toelating
Studenten met een bachelordioloma op het gebied van vrijetijdsbesteding, evenementen, toerisme, sport, hotel, facility, cultuur, bedrijfskunde of economie zijn toelaatbaar. Bekijk de volledige toelatingsvoorwaarden.
Aanmelden
Als je voldoet aan de toelatingseisen kun je je aanmelden voor deze opleiding. Bekijk de aanmeldingsprocedure.
Kosten
In het studiejaar 2023-2024 is het wettelijk collegegeld voor deze masteropleiding €1.619. Naast het collegegeld moet je rekening houden met extra kosten voor de aanschaf van studiemateriaal zoals studieboeken. Lees meer over studiekosten.

3D kijkje campus
Neem een kijkje in 3D, ontdek onze campus, het gebouw waar je gaat studeren en wat de campus nog meer te bieden heeft.

Chat met ons
Heb jij nog vragen over deze masteropleiding of over BUas of wil je van gedachten wisselen met een student?

Live webinars
Kom meer te weten over de masteropleiding van je keuze en schrijf je in voor een webinar.

Jouw carrière
Na afronding kun je aan de slag bij een festivalorganisatie om te zorgen dat alle belangen van stakeholders worden behartigd. Of juist aan de andere kant; bij een gemeente om evenementenbeleid te ontwikkelen.
Na je afstuderen krijg je de titel Master of Arts.
BUas Quiz
Wil je snel weten of de kleinschalige studieomgeving van deze masteropleiding iets voor jou is?
Doe de quiz en onderzoek in vijf minuten of BUas bij jou past. De quiz is Engelstalig
