Masters

Wil jij doorsturen na je bachelor of je professionele vaardigheden verder ontwikkelen en ben je op zoek naar een master? Ontdek, vergelijk en kies jouw masteropleiding bij BUas. 

 

31 aug
|

Aanmelden na 1 mei

Schrijf je in via Studielink
Lees meer

View all events and activities

Wat zijn de mogelijkheden?

Doorstuderen na een bachelor

Wil jij doorstuderen na je bachelor? Bij BUas kan je direct starten met een hbo-master die aansluit bij jouw bachelordiploma. Als je een universitaire master wilt volgen, is de kans groot dat je een pre-masterdiploma nodig hebt om toegelaten te worden. Voor toelating tot een Master of Science, ook aan een hogeschool, heb je een Bachelor of Science of een pre-master nodig.

Bekijk het masteraanbod

Studeren naast je werk

Wil jij naast je werk een master doen? Bij BUas bieden we 3 verschillende executive masteropleidingen aan. Deze masters zijn goed te combineren met werkervaring en naast je baan.

Bekijk executive masters

Veelgestelde vragen

Wat is een hbo master en wat kun je ermee?

Een hbo master is een vervolgopleiding op een hbo-bacheloropleiding. Het stelt je in staat om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen binnen een specifiek vakgebied. Met een hbo master kun je doorgroeien in je carrière en meer verantwoordelijkheden op je nemen. Het kan ook deuren openen naar leidinggevende functies of mogelijkheden bieden om zelfstandig onderzoek uit te voeren.

Wat is het verschil tussen een hbo en een wo master?

Het opleidingsniveau van beide vormen is even hoog. Zowel voor de hbo-master als voor de universitaire master is het hard werken en het aantal ECTS is hetzelfde. Toch zijn er een aantal verschillen. 

Het grootste verschil is het soort onderzoek dat je gaat doen. Een hbo-master richt zich vooral op de beroepspraktijk, waarbij een universitaire master zich richt op onderzoeksvaardigheden, theorie- en kennisontwikkeling. Dus, ben je meer praktijkgericht? Dan is het aan te raden een hbo-master te doen. Wanneer je meer theoretisch georiënteerd bent is de wo-master waarschijnlijk meer iets voor jou. 

Wat is een pre-master en wanneer heb je dat nodig? 

Indien je niet direct toelaatbaar bent voor een master, kun je een pre-master volgen. Dit is een schakelprogramma waar je wordt klaargestoomd voor een masteropleiding. Tijdens de pre-master doe je alle benodigde kennis en vaardigheden voor de master op. Na het behalen van de pre-master ben je direct toelaatbaar tot de master.  

Als je een professionele bachelor hebt gevolgd, maar een wo-master wil doen, dan moet je eerst een pre-master doen. Voor de hbo-masters is een pre-master niet nodig. BUas biedt een aantal pre-masters aan. 

Wat zijn de kosten van een master? 

De kosten van een masteropleiding kunnen variëren. Het hangt af van het type en de duur van de opleiding. Raadpleeg de opleidingspagina's op onze website voor specifieke informatie over collegegeld en eventuele financiële ondersteuning. BUas heeft ook studiebeurzen ter beschikking.

 

Studiekeuzeactiviteiten

De voordelen van een hbo-master

  • Geen pre-master nodig
    Je hebt geen pre-master nodig om toegelaten te worden tot een hbo-master. Dat scheelt je al snel 1 jaar onderwijs en een paar duizend euro aan opleidingskosten.
  • Een hbo-master is hetzelfde niveau als een wo-master
    Wist je dat een hbo-master gewoon niveau 7 is? Dat is dus hetzelfde als een universitaire master.  
  • Hbo-masters zijn praktijkgericht en leveren direct meerwaarde op
    Je behaalt wél je master, maar je wordt geen onderzoeker. Je leert kennis die je direct kan toepassen in het werkveld, waardoor je vanaf dag 1 van je studie effect merkt. 

Je gaat het grote plaatje zien

Deze masteropleiding laat je het grotere plaatje zien. Het gaf me nieuwe kennis en inzichten, en ik leerde dat strategisch ook van toepassing is op kleine dingen. Na mijn afstuderen ben ik meer strategische rollen gaan vervullen en was ik klaar voor nieuwe stappen. Het feit dat alle opdrachten direct gekoppeld waren aan mijn dagelijkse werk, maakte dit programma zo nuttig voor mij. Iedere module kon ik alles wat ik leerde meteen toepassen in mijn werk!

Karine

Alumna Master Strategic Events Management