Na je opleiding Tourism Management (NL)

Je hebt je Tourism Management (NL)-diploma gehaald, en nu? Reis jij de hele wereld over als inkoper van bijzondere bestemmingen? Combineer jij zakelijk vernuft met ongekende gastvrijheid als manager van een succesvol attractiepark? Of studeer je toch liever verder voor een masterdiploma, aan Breda University of Applied Sciences of elders?

Werken

Je kunt aan de slag als adviseur, social media specialist, yield manager, sales/account manager, consultant, marketeer, inkoper bij toeristische bedrijven. Denk aan (zaken)reisorganisaties, recreatieondernemingen, bungalowparken, verkeersbureaus, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, vervoersbedrijven, belangenorganisaties, marketing- en communicatiebureaus, projectbureaus, consultancybureaus en attractieparken. Zowel in Nederland als ver daarbuiten.

Omdat de basis een economische opleiding is, kun je ook in deze rollen terecht in bijvoorbeeld de uitzendbranche, bij reclamebureaus, in de bankwereld of bij internationale ondernemingen.

In de HBO Monitor 2018 is een indicatie gegeven van de arbeidsmarktperspectieven met betrekking tot het gemiddelde beginsalaris en het percentage werkenden onder pas afgestudeerden. Voor afgestudeerden van de opleiding Tourism Management (NL) is het gemiddeld bruto startsalaris € 13,27 per uur. Anderhalf jaar na het afstuderen heeft ongeveer 93% van de afgestudeerden een baan gevonden waarvan 79% op hbo-niveau.

Verder leren

Als je je bachelordiploma hebt gehaald kun je ook aan Breda University of Applied Sciences verder studeren voor een hbo-master, bijvoorbeeld Master Tourism Destination Management of Master Imagineering.

Alumni

Met het behalen van je diploma is je Breda University of Applied Sciences-tijd nog niet afgesloten, tenminste niet wat ons betreft! Graag blijven wij in contact met onze alumni. Enerzijds om te weten waar jullie terecht zijn gekomen en waar jullie je momenteel mee bezig houden. Anderzijds omdat jullie als geen ander een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van het huidige onderwijs. Bovendien bieden wij jou als afgestudeerde de mogelijkheid om in contact te blijven met andere afgestudeerden.

Door de jaren heen heeft Breda University of Applied Sciences een alumni-database opgebouwd met meer dan 6.000 geregistreerden. De database bevat informatie over waar onze alumni wonen en werken. Wil jij ook in contact blijven met je oud mede-studenten?
Schrijf je in bij de alumni database!