Hotel Management

4-jarige hbo-bacheloropleiding | Engelstalig

Zit hospitality in je bloed?

Waarom Hotel Management bij BUas?

De juiste keuze?

Is Hotel Management de juiste hbo-opleiding voor jou?

Doe een korte test (ca. 4 minuten) en ontdek of deze opleiding bij jou past. De quiz is Engelstalig.


Naar de quiz

Hospitality, leisure and tourism quiz

Opbouw van de studie

In deze studie leiden we je op tot allround hotelmanager. Waar vind jij jouw droombaan? Denk vooral groot, want onze studenten werken over de hele wereld. Maar - first things first - eerst ga je werken aan je ontwikkeling. In onze Learning community werk je niet alleen aan kennis, maar ook aan de ontwikkeling van competenties. Wij helpen je de dingen te leren die je moet weten en kunnen, en we bieden je praktijkgerichte, on-the-job training. Het gaat om een mix van eigenschappen, houding en vaardigheden die je als professional nodig hebt. Met deze studie krijg je alles wat je nodig hebt om de baan van je dromen te vinden!

Straks is de wereld je werkvloer! Engels is zo’n beetje de belangrijkste taal in hotels en de hospitality branche, dus daar ga je hard aan werken. Daarnaast kies je één van de volgende talen (als het niet je moedertaal is natuurlijk): Frans, Duits, Spaans of Nederlands.

Meer informatie over het studieprogramma en de vakken kun je vinden in het complete opleidingsoverzicht (in het Engels).  Hieronder leggen we uit wat je in elk jaar kunt verwachten.  

Jaar 1

In het eerste jaar - de propedeuse - volg je twee modules.

Knowing the Fundamentals of Hospitality Operations

In deze module leer je de basisprincipes van Operations Management en Management Information Systems. Je gaat meteen in de praktijk aan de slag in ons leerbedrijf Sibelicious op de campus van BUas. Je doet ervaring op bij de food courts, de Service Desk, het restaurant en in de keuken. Je organiseert events en ontvangt en helpt de gasten die dagelijks bij BUas komen voor een lunch, diner, vergadering of een bijeenkomst. 

Understanding the Hospitality Management Industry

In deze module krijg je de vakken Finance, Economics, Marketing, Business Law & Ethics, en Investigative Abilities. Bij dat laatste vak leer je hoe je een onderzoek opzet en uitvoert.

Alles wat je in het eerste jaar leert, komt samen in de eindopdracht. Met een klein aantal andere studenten werk je aan een prototype van de ‘hotel lobby van de toekomst’.

Jaar 2 (en een stukje van jaar 3)

Na jaar 1 begint de postpropedeuse. Die bestaat uit twee delen. Deel I omvat jaar 2 en het eerste semester van jaar 3. Deel II omvat de rest tot je afstuderen. 

In deel I volg je drie modules.

Developing People and Organisations 

In deze module kijk je vooral naar het gedrag van mensen en wat dat betekent voor (het werken in) een organisatie. 
Vakken: Oganisational Behaviour, Business Law & Ethics, Research & Design en Economics.

Managing Business Performance and Innovation 

In deze module leer je alles over klantrelaties, service marketing en prijsstrategieën.
Vakken: Accounting, Operations Management, Management Information Systems, en Marketing.

Exploring the International Hospitality Industry

Tijdens deze praktijkstage van vijf maanden ervaar je hoe het is om te leven en te werken in een interculturele hospitality omgeving in het buitenland.

Je kunt alleen naar landen waar het veilig is. Hiervoor zijn richtlijnen opgesteld.  Er komt altijd een docent van BUas langs om te kijken hoe het gaat. Om dat mogelijk te maken hebben we de landen waar je stage kunt lopen een beetje geclusterd. Dit zijn ze (onder voorbehoud):

België, Frankrijk & Duitsland; Spanje & Mallorca; Engeland, Ierland & Schotland; Nederlandse Antillen (Aruba, Bonaire); Maleisië (Kuala Lumpur) & Thailand (Bangkok); Australië & Nieuw Zeeland; Zuid Afrika (regio Kaapstad); Verenigde Arabische Emiraten (Dubai, Abu Dhabi).

Jaar 3

In het tweede semester van jaar 3 volg je de module Creating Excellence in Hospitality Management. Die gaat over Strategisch Management. Met de research skills die je hebt ontwikkeld, breng je  strategische mogelijkheden van bedrijven in kaart. Daarbij gebruik je alles wat je in eerdere modules hebt geleerd op het gebied van strategie en beleid.

Jaar 4

In je afstudeerjaar werk je aan je scriptie en kun je nog een studieonderdeel naar keuze doen, denk aan een minor, een extra stage, het schrijven van een adviesrapport of bedrijfsplan. Voor je scriptie en het keuzedeel kies je natuurlijk een onderwerp dat (of een context die) helemaal bij jou past! Je studiecoach helpt je daarbij en begeleidt je tot aan het verdedigen van je scriptie.

Premaster

BUas biedt alle studenten de kans om in het laatste studiejaar de wetenschappelijke premaster Strategic Business Management and Marketing (SBM) te volgen. Met deze premaster heb je direct toegang tot Master of Science programma’s in business gerelateerde studies bij onze universitaire partners, zoals de universiteit van Amsterdam, Maastricht, Tilburg, Brussel (B) of Warwick (UK).  Zo kun je in 5 jaar een wo-master halen en na een 3-jarig traject zelfs in 4 jaar! 

Studiebelasting en coaching

Studiebelasting

Gemiddeld besteed je 32 uur per werk aan je studie. Je volgt colleges en werkt aan projecten - op de campus of online - en je bereidt je voor op tentamens en assessments. Tijdens de praktijkweken ‘Food en Beverage’ werk je fulltime in de keuken, het restaurant of bij het Visitor Centre op de campus.

Studiecoaching

Tijdens je hele studie werk je aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke en professionele vaardigheden in het Management Development Programme. Dit doe je samen met je studiecoach.
Onderwerpen die in dit programma aan bod komen, zijn onder meer het schrijven van verslagen en bronvermeldingen, digitale vaardigheden en het werken met specifieke computerprogramma’s, tijdmanagement, communicatieve vaardigheden, teamwerk, leerstijlen, en leiderschapsstijlen. In de laatste fasen van het programma verschuift de aandacht naar het werkveld, waar besluitvorming, senior leiderschap, onderhandelen, en ondernemerschap belangrijke onderwerpen zijn.  

Onderdeel van het Management Development Programme is jouw Persoonlijk Ontwikkelplan. Dit maak je zelf en je studiecoach helpt je daarbij. Aan de hand van dit plan bekijken jullie samen hoe het gaat met jouw studievoortgang en ontwikkeling.


 

Driejarig traject voor vwo'ers

Als vwo’er kun je je hbo-bachelor in Hotel Management in 3 jaar halen. Dat scheelt je een jaar tijd en collegegeld! Ook als je al een propedeuse hebt gehaald aan een andere (economische) opleiding kun je deze studie in 3 jaar doen. 

Je start in het tweede jaar en krijgt extra lessen en studiemateriaal om de stof uit het eerste jaar onder de knie te krijgen. De kennismaking met de hospitality industry die de eerstejaars al hebben gehad, komt voor jou aan bod in de praktijk binnen leerbedrijf Sibelicious. 

Maatwerktraject voor havisten

Je hebt net je havo-diploma behaald en je zou graag in de hospitality sector willen werken, maar je vindt de stap van havo naar hbo nét iets te groot. Of misschien ben je met jouw profiel niet direct toelaatbaar. Het mbo-hbo traject is dan een oplossing. 

Wat houdt dit maatwerktraject in? Je start je hotelopleiding op het mbo bij De Rooi Pannen in Tilburg. Na twee jaar sluit je daar de studie horeca ondernemer/manager (mbo niveau 4) af. Aansluitend studeer je verder bij BUas, waar je in het tweede studiejaar van de bachelor start. Zo heb je in 5 jaar een mbo én een hbo-diploma op zak!

Meer informatie over dit traject vind je op de website van De Rooi Pannen. Het aanmelden loopt ook via De Rooi Pannen.
 
Meer zien en horen? Kijk dan eens naar onderstaande video!

Deze video bevat meerdere onderwerpen. Klik op een icon om te switchen.
Heb je havo én mbo 4?

Heb je een havo-diploma en de mbo-opleiding horeca ondernemer/manager afgerond (mbo niveau 4)? Dan kun je de hbo-bachelor Hotel Management in 3 jaar doen! Meld je aan bij BUas voor de selectieprocedure.

Tijdens je studie ga je drie keer op reis. Je ervaart hoe het eraan toegaat in de hospitality sector. Je krijgt er een gevoel bij en ziet de theorie terug in de praktijk.

Studiereis in de propedeuse

Het belangrijkste doel van je reis in het eerste jaar is om je het internationale hospitality werkveld te laten zien en om je meer vertrouwd te maken met alles wat hierin gebeurt. Tijdens de reis leer je van alles over gastvrijheid, dienstverleningsconcepten, interculturele aspecten en duurzame ontwikkelingen in jouw toekomstige werkomgeving. 

Tijdens de reis zie en hoor je natuurlijk heel veel. Ook maak je kennis met professionals in de sector. Het is de bedoeling dat je al deze ervaringen voor jezelf verzamelt en dat je bekijkt wat je ermee kunt en wat je ervan kunt leren.

Studiereizen na de propedeuse

Je begint met wat wij noemen ‘de wijnreis’. Alles wat je hebt geleerd in de cursus ‘wine & spirits’ ga je nu in de praktijk ervaren en (als je 18+ bent) proeven natuurlijk! Welke technieken worden gebruikt, worden de richtlijnen van de drankensector (wijnen en gedistilleerde dranken) nageleefd, wat drink je bij welk gerecht? Je gaat het allemaal meemaken.

Tot slot is er nog een derde studiereis. Die beleef je samen met studenten van de opleiding International Facility Management. Je leert vooral hoe bepaalde thema’s, zoals financiën, marketing, revenue management (inkomstenbeheer) en duurzaamheid, samenhangen. 
 

De opleiding Hotel Management is op zich al super internationaal natuurlijk. Je kunt er voor jezelf nog iets extra’s aan toevoegen door mee te doen aan een uitwisselingsprogramma of misschien wel een extra diploma te halen aan een buitenlandse onderwijsinstelling!

Uitwisseling

Als je bij ons Hotel Management studeert, kun je een tijdje in het buitenland studeren aan één van onze partneruniversiteiten. We organiseren uitwisselingsprogramma’s met universiteiten in

  • Canada (Vancouver)
  • China (Hong Kong, Macao)
  • Finland (Helsinki en Jyväskylä)
  • Frankrijk (Chambéry, Institute Paul Bocuse)
  • Duitsland (Bad Honnef)
  • Hongarije (Budapest)
  • Portugal (Faro)
  • Spanje (Barcelona en Palma de Mallorca)
  • UK (Bournemouth en London)
  • USA (Flagstaff, Orlando)

Double degree

Als je het hele vierde studiejaar in het buitenland studeert, kun je – onder bepaalde voorwaarden – een graad behalen van zowel Breda University of Applied Sciences als een graad van de gastinstelling. Op dit moment is het mogelijk om zo’n ‘double degree’ te behalen in Helsinki (Finland).  
 

Bij BUas word je opgeleid tot ondernemende professional. In al onze hbo-bacheloropleidingen krijg je de ruimte om je ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Je krijgt les in entrepreneurship, ondernemerschap dus. Hiervoor zijn speciale vakken ontwikkeld en in je tweede studiejaar kun je met een Excellence Track in ondernemerschap beginnen.

In het vierde studiejaar kun je kiezen voor een BUas brede minor Ondernemerschap en je kunt zelfs afstuderen met je eigen bedrijf! Misschien heb je (tegen die tijd) al een bedrijfje dat omzet draait of misschien heb je plannen? Laat je helpen door BUas Startup Support.

Lees meer over het opzetten van je eigen onderneming.

Eyecatchers Hotel Management

Toelating en selectie

Jouw carrière

Als manager in de hospitality ben je bezig met de bedrijfsvoering van een organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar draait. Onze afgestudeerden werken over de hele wereld, in het hele spectrum van de hospitality bij bijvoorbeeld hotels, vakantieresorts, cruisemaatschappijen, partycateraars of congreslocaties.

Meer weten? Na je  bachelor Hotel Management.