Ben je toelaatbaar voor Hotel Management?
Wil je je aanmelden en heb je een Nederlandse vooropleiding? Kijk dan bij onderstaande toelatingsvoorwaarden of je toelaatbaar bent. Heb je een niet-Nederlands diploma? Kijk dan of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor internationale studenten.
Havo
Je bent met alle profielen toelaatbaar. Je hebt wel een tweede moderne vreemde taal nodig. Soms heb je ook een specifiek vak nodig in je pakket:
- N+T: met Frans, Duits of Spaans
- N+G: met Frans, Duits of Spaans
- E+M: met Frans, Duits of Spaans
- C+M: met Economie, Management en Organisatie of Bedrijfseconomie
Vwo
Je bent met alle profielen toelaatbaar. Je hebt wel een tweede moderne vreemde taal nodig. Soms heb je ook een specifiek vak nodig in je pakket:
- N+T: met Frans, Duits of Spaans
- N+G: met Frans, Duits of Spaans
- E+M: met Frans, Duits of Spaans
- C+M: toelaatbaar
Mbo
Mbo 4: toelaatbaar*.
* Let op: als aanmelder met een mbo4-diploma, moet je voldoen aan het selectiecriterium van een tweede moderne vreemde taal (2e mvt). Voldoe je hier niet aan, lees dan goed de informatie bij 'Ben je niet toelaatbaar?'.
Ben je niet toelaatbaar?
Als je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende mogelijkheden om toch in aanmerking te komen voor toelating.
- Heb je niet de juiste vakken gevolgd?
Dan is er sprake van één of meer zogeheten deficiënties. Die kun je wegwerken door een deelcertificaat te halen of door het staatsexamen te doen.
- Heb je geen 2e moderne vreemde taal gekozen tijdens jouw vooropleiding, dat wil zeggen geen Frans (B1), Duits (B1) of Spaans (A2) ? We hebben voor je op een rijtje gezet wat je mogelijkheden zijn om op het vereiste taalniveau te komen.
- Heb je havo als vooropleiding en een C+M profiel zonder Economie of Bedrijfsecomie? Dan kun je je ‘deficientie’ op de volgende manier wegwerken.
Let op: in alle gevallen dien je ons uiterlijk 1 mei op de hoogte te brengen van jouw plannen om jouw deficientie weg te werken. Alleen dan kun je nog op tijd de gevraagde bestanden uploaden om mee te doen aan de selectieprocedure. Na 1 mei ben je daar te laat voor.
- Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar ben je op het moment dat de opleiding start 21 jaar of ouder, dan kun je gebruikmaken van de 21+ regeling. Op basis van een assessment wordt bepaald of je wel of niet kunt starten met de opleiding.
Let op: breng ons uiterlijk 1 mei op de hoogte van jouw plannen om van deze regeling gebruik te maken. Alleen dan kun je nog op tijd de gevraagde bestanden uploaden om mee te doen aan de selectieprocedure. Na 1 mei ben je daar te laat voor.
Wanneer kun je een speciaal traject volgen?
3-jarig traject na vwo of propedeuse
Je komt in aanmerking voor het driejarige traject van de opleiding als je een vwo diploma met het juiste profiel of een propedeuse hebt behaald aan een andere (economische) hbo- of wo-opleiding. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring in en affiniteit met de horeca. Lees meer over hoe dit traject eruit zien en hoe jij je hiervoor kunt aanmelden.

3-jarig traject na mbo-4 horeca-opleiding
Heb je een havo diploma en de mbo-opleiding horeca ondernemer/manager afgerond (mbo niveau 4)? Dan kun je de hbo-bachelor Hotel Management in 3 jaar volgen.
Heb je geen havo diploma? Met een mbo-4 diploma horeca ondernemer/manager kun je hier ook voor in aanmerking komen als je Engelstalig onderwijs hebt gevolgd of relevante internationale werkervaring hebt, goede schoolresultaten hebt en Spaans, Frans of Duits goed beheerst.

Maatwerktraject voor havisten
Ben jij bijna klaar met de havo maar twijfel je over een directe overstap naar het hbo? Dan hebben wij een oplossing voor je: een mhbo-doorstroomtraject! BUas biedt samen met De Rooi Pannen en het Koning Willem I College een maatwerktraject aan waarmee je in vijf jaar een mbo-diploma (niveau 4) én een hbo-diploma behaalt.