Deficiënties wegwerken

Deficiënties wegwerken

Je wilt een opleiding gaan volgen waarvoor je niet het juiste vakkenpakket hebt. Je hebt dan een zogeheten 'deficiëntie'.

Deficiënties kun je op verschillende manieren wegwerken:

  1. door een deelcertificaat te halen bij:
    - een (schriftelijke) onderwijsinstelling
    - het Volwassenen/Avondonderwijs
    - een particuliere instelling
  2. door zelfstudie en het staatsexamen te doen (aanmelden voor 1 januari). Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de decaan van je middelbare school.
  3. door het behalen van een certificaat van de cursus Basiskennis Boekhouden bij Boekhoudcollege.nl.

Let op: Met het profiel vwo C&M ben je na het wegwerken van de deficiëntie (op havo niveau) niet toelaatbaar tot een verkort traject bij Leisure & Events Management en Tourism Management.

Inschrijven

Mocht je niet het juiste vakkenpaket hebben, en dus deficiënt zijn, dan kun je je toch aanmelden voor de opleiding via studielink tot uiterlijk 1 mei en zelf op zoek gaan naar een geschikte manier om de deficiëntie weg te werken.

Matchingopleidingen

Zodra je weet hoe je de deficiëntie weg gaat werken, geef je dit via email door aan de opleiding, zodat het vervolg van het aanmeldproces in gang kan worden gezet. De deficiëntie dient weggewerkt te zijn voordat je mee kunt doen aan de studie-keuzeactiviteiten; de Matchingsdag. De laatste Matchingsdag wordt begin juli aangeboden.

Selectieopleiding Hotel Management

Om deel te kunnen nemen aan de selectiedag moet je uiterlijk 1 mei per mail laten weten hoe je de deficiëntie weg gaat werken.