Check je keuze

Om zeker te weten of de studie bij je past doe je mee aan een Studiekeuzecheck of Selectiedag. En er zijn nog andere mogelijkheden om je keuze te toetsen.

Studiekeuzecheck of selectie

De studiekeuzecheck of selectiedag is de dag bij uitstek om nog eens te toetsen of je de juiste keuze hebt gemaakt. Naast een assessment en een gesprek over de resultaten hiervan heb je nog volop de kans om vragen te stellen en is er aandacht voor de verwachtingen over en weer. Bovendien krijg je een rondleiding over de campus zodat je de sfeer vast kunt proeven. 

Kun je niet zolang wachten met checken of het klikt, kijk dan eens of er activiteiten zijn die je al eerder kunt doen.

 

Studiekeuzeactiviteiten

Studiekeuzeactiviteiten helpen je te ontdekken of de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld ook daadwerkelijk goed bij je past. Daarom zijn deze verplicht voor alle aangemelde studiekiezers. De studiekeuzeactiviteiten bestaan uit een online assessment en de Matching day die op de campus plaats vindt. Tijdens de Matching day worden de uitslagen van je assessment besproken en heb je nog volop kansen om vragen te stellen.

Op basis van deze twee activiteiten wordt door BUas een advies uitgebracht. Een positief advies is natuurlijk fijn, maar als je je hebt ingeschreven voor 1 mei is een niet-positief advies niet bindend en kun je toch starten met de opleiding.  

Lees meer bij de opleiding van je keuze.

 

Selectie

De selectie helpt zowel jou als BUas te ontdekken of wij bij elkaar passen. De selectieprocedure verschilt per opleiding. Motivatie is het meest belangrijk, maar ook wordt er gekeken naar bepaalde skills.

Je leest er meer over bij de opleiding van je keuze.