Aanmeld- en selectieprocedure

Applied Data Science & Artificial Intelligence

Heb je een diploma van een buitenlandse vooropleiding (of van de Nederlandse Antillen), volg dan de procedure voor internationale studenten, ook al heb je de Nederlandse nationaliteit. 

Nederlandse studenten

De opleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence mag 100 studenten selecteren en hanteert daarom een selectieprocedure die bestaat uit een portfolio-opdracht en een interview. Zorg ervoor dat je voor de deadline van 1 mei aangemeld bent, anders kun je niet meedoen aan de selectieprocedure.

Om te kunnen inschrijven heb je DigiD nodig. Heb je die nog niet? Vraag deze op tijd aan, dit duurt vijf werkdagen.

Aanmelding: de stappen

Stap 1. Doe een verzoek tot inschrijving in Studielink

Je aanmelding start bij Studielink, de aanmeld- en inschrijvingsapplicatie voor een opleiding in het hoger onderwijs in Nederland. Voer je persoonsgegevens in en doe een verzoek tot inschrijving.

Je kunt de status van je aanvraag volgen op je persoonlijke Studielink-pagina.

Stap 2. Doe mee aan de selectieprocedure

Deel 1: Portfolio-opdracht

Na het indienen van het verzoek tot inschrijving ontvang je instructies en inloggegevens voor het maken van de portfolioopdracht. 

Voor de portfolioopdracht volg je de National AI Course en daarna vul je een presentation template in. Dit template en de eisen waar de opdracht aan moet voldoen vind je in MS Teams. Het ingevulde template lever je in via MS Teams, samen met het deelnamecertificaat van de cursus. 

Voldoet je portfolioopdracht aan de gestelde eisen, dan krijg je een uitnodiging voor het interview.

Let op: De deadline voor het inleveren van de portfolio-opdracht is 10 mei.

Deel 2: Interview

Tijdens het interview worden de resultaten van je portfolioopdracht besproken. Ook komen onder andere je motivatie en persoonlijke eigenschappen aan bod.

De interviews vinden maandelijks plaats vanaf januari 2024 met een laatste interviewronde in mei.

Uitslag

De opdracht en het interview worden beoordeeld op basis van drie hoofdcriteria:

 1. Motivatie, 30%
  dit omvat onderwerpen als; waarom deze studie, hoe zit het met je toekomstige carrière, hoe zit het met je toekomstige doelen en hoe past ADS&AI daarin?
   
 2. Geschiktheid, 20%
  dit omvat onderwerpen als; leervaardigheid, communicatieve en schrijfvaardigheid in het Engels, je beste voorbeeld van teamwork, welke andere bezigheden/passies/hobby's heb je, ga je deelnemen aan de buitenschoolse activiteiten die door onze studenten en docenten worden georganiseerd?
   
 3. Geschiktheid, vaardigheden en kennis, 50% dit omvat de vereisten voor de portfolio-opdracht (resultaat van de Nationale AI-cursus), bewezen vaardigheden in wiskunde, statistiek en IT/programmeren en beste voorbeelden van werk en vaardigheden/kennis die je al hebt.

Op basis van de totaalschore wordt beslist of je:

 • geselecteerd bent, score van > 70%
 • op de wachtlijst wordt  geplaatst, score van 60-70%
 • bent afgewezen < 60%

Je hoort de uitslag binnen 10 werkdagen na afname van het interview.

Stap 3. Maak je inschrijving compleet; betaling van collegegeld

Je betaalt je collegegeld via een digitale machtiging. Hiervoor ontvang je een mail met het verzoek de machtiging te bevestigen via je ‘To do’ lijst in Studielink. Lees meer over betaling van collegegeld.

 

We houden contact

Gedurende het hele proces van aanmelding, selectie en inschrijving, blijven wij graag met je in contact via email. Lees daarom regelmatig je berichten en onderneem tijdig actie wanneer dat nodig is.


Direct naar Studielink