Aanmeld- en selectieprocedure

Creative Media and Game Technologies

Heb je een diploma van een buitenlandse vooropleiding (of van de Nederlandse Antillen), volg dan de procedure voor internationale studenten, ook al heb je de Nederlandse nationaliteit. 

Nederlandse studenten

De opleiding Creative Media and Game Technologies mag 210 studenten selecteren en hanteert daarom een selectieprocedure. Zorg ervoor dat je voor de deadline van 1 mei aangemeld bent, anders kun je niet meedoen aan de selectieprocedure. Let op: De selectieprocedure is net als de opleiding in het Engels.

Om te kunnen inschrijven heb je DigiD nodig. Heb je die nog niet? Vraag deze op tijd aan, dit duurt vijf werkdagen.

Aanmeldings- en selectieprocedure

Stap 1. Doe een verzoek tot inschrijving in Studielink

Je aanmelding start bij Studielink, de aanmeld- en inschrijvingsapplicatie voor een opleiding in het hoger onderwijs in Nederland. Voer je persoonsgegevens in en doe een verzoek tot inschrijving. Hierbij kies je niet alleen voor de opleiding Creative Media and Game Technologies, je kiest ook de studierichting die je wilt volgen.

Je kunt de status van je aanvraag volgen op je persoonlijke Studielink-pagina.

Stap 2. Doe mee aan de selectieprocedure

De selectiedag is in het Engels en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Portfolio-opdracht 
  • Interview

Je kunt de portfolio-opdracht vinden onder de diverse studierichtingen pagina's, onder de tab Portfolio-opdracht en selectiecriteria. Je portfolio-opdracht moet uiterlijk op 15 mei zijn ingeleverd. Na het inleveren wordt je opdracht beoordeeld. Wanneer deze voldoet aan de gestelde eisen voor de studierichting van jouw keuze, word je uitgenodigd voor een gesprek. Uiterlijk 10 werkdagen na het gesprek krijg je te horen of je bent aangenomen, op de wachtlijst staat of bent afgewezen. Als er plaatsen vrijkomen, worden kandidaten op de wachtlijst in chronologische volgorde toegelaten tot de opleiding.

Wanneer je de opdracht vóór 10 januari inlevert en je wordt uitgenodigd op gesprek, dan worden de interviews gehouden in februari. Lever je deze na 10 januari in (maar vóór 15 mei) en word je uitgenodigd op gesprek, dan vindt het interview in juni plaats.

Stap 3. Maak je inschrijving compleet; betaling van collegegeld

Je betaalt je collegegeld via een digitale machtiging. Hiervoor ontvang je een mail met het verzoek de machtiging te bevestigen via je ‘To do’ lijst in Studielink. Lees meer over betaling van collegegeld.


We houden contact

Gedurende het hele proces van aanmelding, selectie en inschrijving, blijven wij graag met je in contact via email. Lees daarom regelmatig je berichten en onderneem tijdig actie wanneer dat nodig is.

Vragen?

Heb je nog vragen over de aanmeldprocedure, neem dan contact met ons op via AGMapplication@buas.nl.


Aanmelden bij Studielink