Na je studie Facility Management

Na je afstuderen aan de opleiding International Facility Management mag je jezelf Bachelor of Science noemen. Je kan aan de slag binnen het werkveld of verder studeren aan een masteropleiding.

De alumni van International Facility Management

Kies voor Facility Management

In de Engelstalige bacheloropleiding International Facility Management ligt de focus op het creëren van een prettige en duurzame werkomgeving. Kies voor de 4-jarige bachelor, of het verkorte traject van 3 jaar.

Bekijk de studie

Wat kun je worden na facility management?

Je kunt gaan werken voor een bedrijf dat zich specialiseert in Facility Management en vanuit die functie services verlenen aan andere organisaties. Je kunt ook zelf als facility manager aan de slag bij een kleiner of groter bedrijf. Afhankelijk van je interesse kies je voor een functie die te maken heeft met het beheer van gebouwen of je focust je meer op het werkgeluk en de beleving van medewerkers of bezoekers. Hieronder geven we je een paar voorbeelden. 

Senior Floor Manager Efteling Merchandise

Een Senior Floor Manager voor Efteling Merchandise is verantwoordelijk voor het beheer van de dagelijkse operationele activiteiten binnen de merchandise-afdelingen van de Efteling. Dit omvat het toezicht houden op winkels en kiosken, het beheren van het personeel, het waarborgen van een uitstekende klantenservice, het handhaven van merchandisevoorraden, en het behalen van verkoopdoelstellingen. De Senior Floor Manager zal waarschijnlijk ook betrokken zijn bij het trainen en ontwikkelen van het team, het implementeren van merchandisingstrategieën en het handhaven van de kwaliteitsstandaarden voor de producten die in de Efteling worden verkocht.

Facility Manager bij Schiphol, Unilever of Rabobank

Dankzij jouw leidinggevende en adviserende vaardigheden, ontvangen bedrijven, instellingen en consumenten uitmuntende facilitaire ondersteuning. Je waarborgt verschillende services en veiligheidsmaatregelen, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van een organisatie voor werknemers. Als facility manager speel je ook een rol in duurzaamheid en verduurzaming, vaak in samenwerking met bijvoorbeeld een MVO-manager.

Workplace Designer bij JLL Aecon

Een Workplace Designer bij JLL Aecon is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vormgeven van werkplekken voor klanten, rekening houdend met efficiëntie, functionaliteit en esthetiek. Dit omvat het begrijpen van de behoeften van de klant, het vertalen van die behoeften naar fysieke ontwerpen, en het creëren van ruimtes die de productiviteit en het welzijn van werknemers bevorderen. De designer kan zich bezighouden met ruimtelijke planning, interieurontwerp, meubelselectie, en het integreren van technologie en duurzaamheidsaspecten in de ontwerpen om inspirerende en functionele werkomgevingen te realiseren.

Real Estate Innovation Manager bij Philips

Een Real Estate Innovation Manager bij Philips richt zich op het ontwikkelen en implementeren van vernieuwende strategieën met betrekking tot vastgoed en vastgoedgerelateerde activiteiten van het bedrijf. Dit omvat het identificeren en toepassen van innovatieve technologieën, duurzame ontwerpbenaderingen en efficiënte vastgoedoplossingen binnen Philips. De manager is betrokken bij het verkennen van nieuwe trends in vastgoed, zoals slimme gebouwen, circulaire economie en het verbeteren van werkplekervaringen, met als doel het optimaliseren van de vastgoedportefeuille van Philips en het bevorderen van duurzaamheid en efficiëntie.

Facilitair Inkoopmanager bij Heineken

Een Facilitair Inkoopmanager bij Heineken is verantwoordelijk voor het inkoopproces van facilitaire diensten en producten die nodig zijn voor de bedrijfsvoering. Dit omvat onderhandelingen met leveranciers, het beheren van contracten, het waarborgen van kwaliteit en kostenbeheersing, en het zoeken naar manieren om de efficiëntie te verbeteren binnen de facilitaire inkoopactiviteiten. Daarnaast houdt de inkoopmanager zich bezig met het vinden van duurzame oplossingen en het waarborgen van naleving van voorschriften en beleid binnen Heineken.

Duurzaamheidsmanager

Organisaties worden door overheidsbeleid gestimuleerd om duurzamer te worden. Facility managers hebben hierin een cruciale rol, vooral bij het verduurzamen van de werkomgeving. Als duurzaamheidsmanager draag je de verantwoordelijkheid om de panden van je werkgever steeds milieuvriendelijker te maken, wat vaak nauwe samenwerking met leveranciers, aannemers en architecten vereist.

Wat doet een Facility Manager?

Een Facility Manager is de sleutel tot een naadloze en optimale beleving op diverse locaties, van winkelcentra tot bedrijven. Deze professional, zoals Liza Romeijnders, brengt organisatorische kwaliteiten en een breed overzicht samen om de omgeving te beheren en te optimaliseren. Ontdek in de video hoe Liza's rol als Tactisch Team Lead Horeca Park in de Efteling het verschil maakt.

Verder studeren na Facility management

Na het behalen van je bachelor in International Facility Management, heb je de mogelijkheid om een eenjarige master te volgen bij BUas of aan een andere universiteit. Voor verdere specialisatie is een masteropleiding Facilitair Management aan een andere universiteit een optie.

Veel gestelde vragen over Facility Management

Staat jouw vraag er niet tussen, stel je vraag dan in de chat. Onze studenten kunnen jouw vraag vast beantwoorden.

Wat is facility management?

Als facility manager zorg jij ervoor dat mensen in een bedrijf goed en doelgericht kunnen samenwerken, en dat ze happy en healthy blijven in hun baan. Je speelt een belangrijke rol in het het realiseren van een inspirerende en veilige werkomgeving binnen een bedrijf of organisatie. 

Vaak stuur je een facilitaire dienst aan. Deze afdeling zorgt bijvoorbeeld voor catering, schoonmaak en beveiliging binnen het bedrijf. Maar als je Facility Management hebt gestudeerd, kun je ook in andere rollen terechtkomen, denk aan beleids- of adviesfuncties waarin je meedenkt over duurzame werkplekconcepten of slimme logistiek binnen een bedrijf. 

Heb ik kans op een internationale loopbaan met Facility Management?

Met de opleiding International Facility Management van BUas heb je de beste kans op een internationale carrière, omdat het de meest internationaal georiënteerde hbo-opleiding in Nederland is. Je volgt alle lessen in het Engels. Uiteraard krijg je English for Business en een stage in het buitenland is verplicht voor alle Nederlandse studenten. Ook de internationale fieldtrips en exchange programmes bereiden je goed voor op het werken over de grens. Een groot deel van de afgestudeerden werkt in het buitenland of heeft een baan gevonden bij een internationaal bedrijf.

Binnen welke sectoren kun je met de opleiding facility management werken?

Eigenlijk kun je in alle sectoren terecht als je facility management hebt gestudeerd. Want in elk bedrijf of organisatie moet de werkplek op orde zijn en voldoen aan wet- en regelgeving. Aan jou de uitdaging om dat op een inspirerende en duurzame manier voor elkaar te krijgen. Dat kun je doen in het bedrijfsleven of bij de overheid, maar natuurlijk ook in de zorg of het onderwijs als dat je meer aanspreekt.  

Wat verdien je als facilitair manager? 

Een facility manager in Nederland verdient gemiddeld € 3.950 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.360 tot € 4.545. In andere functies kun je meer (of net iets minder) verdienen.

Wat doet een facilitair manager?

Facilitair management gaat veel verder dan onderhoud en beheer van (bedrijfs)gebouwen. Het is meer dan schoonmaak, catering en beveiliging. Als facilitair manager zorg jij ervoor dat mensen in een bedrijf goed en doelgericht kunnen samenwerken, waarbij ze happy en healthy blijven. Je speelt een belangrijke rol in het behouden en aantrekken van talent door het realiseren van een inspirerende werkomgeving. En dat doe je op een duurzame manier.