International Facility Management

Bachelor
4 jaar
Voltijd
Engels

Wat is facility management?

Ben jij een doorzetter en weet je mensen te inspireren? Dan is een carrière in Facility Management iets voor jou. In deze Engelstalige facility management opleiding ligt de focus op het creëren van een prettige en duurzame werkomgeving. 

Als facilitair manager zorg jij ervoor dat mensen in een bedrijf goed en doelgericht kunnen samenwerken, waarbij ze happy en healthy blijven. Je speelt een belangrijke rol in het behouden en aantrekken van talent door het realiseren van een inspirerende werkomgeving. En dat doe je op een duurzame manier.

Modern kantoor

Zorg voor een inspirerende werkomgeving zodat je collega's het maximale uit zichzelf kunnen halen.

Geen evenement zonder facility manager

Zorg ervoor dat achter de schermen alles geregeld is; kleedkamers, lockers, technologie, beveiliging.

Schone werkomgeving

Regel dat werknemers en bezoekers in een schone, veilige en vriendelijke omgeving kunnen werken.

Onderhoud van gebouwen

Zorg voor goed onderhoud van de gebouwen door het faciliteren van schoonmaak, technische optimalisatie en renovaties.

Duurzaamheid is de sleutel

Maak van duurzaamheid een belangrijke pijler van de bedrijfsvoering.

Waarom BUas?

 • Volledig Engelstalige bacheloropleiding in samenwerking met het internationale werkveld
 • Internationaal erkend en topopleiding in Nederland
 • Internationaal team van docenten met ruime ervaring in de facilitaire sector
 • Een-op-een coaching en een persoonlijk ontwikkelingsprogramma

Facility Management hbo in beeld

Inhoud van de studie
True or false about facility
Stages en Studiereizen
Breda als Studentenstad
Favoriet op de campus
Onze introductieweek

De juiste keuze?

Is International Facility Management in Breda de juiste hbo-opleiding voor jou?

Doe een korte test (ca. 4 minuten) en ontdek of deze opleiding bij jou past. De test is Engelstalig


Naar de quiz

Opbouw van de studie

Learning community

Learning on the job: hbo Facility Management

In deze studie leiden we je op tot een allround Facility Manager. Eerst ga je werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Wij helpen je de dingen te leren die je moet weten en kunnen, en we bieden je praktijkgerichte, on-the-job training.

Learning community

In onze learning community werk je niet alleen aan kennis, maar ook aan de ontwikkeling van competenties. Wij helpen je de vaardigheden te leren die je moet weten en kunnen, en we bieden je praktijkgerichte, on-the-job training. Het gaat om een mix van eigenschappen, houding en vaardigheden die je als professional nodig hebt.

Curriculum

Welke vakken krijg je tijdens deze bachelor opleiding?

Meer informatie over het studieprogramma en de vakken kun je vinden in het complete opleidingsoverzicht. Hieronder leggen we uit wat je in elk jaar kunt verwachten. 

Jaar 1

In het eerste jaar - de propedeuse - volg je twee modules.

Knowing the Fundamentals of Facility Operations 

In deze module leer je de basisprincipes van Operations Management, Management Information Systems en bedrijfshulpverlening (BHV). Je gaat meteen in de praktijk aan de slag in ons leerbedrijf Sibelicious op de campus van BUas. Je doet ervaring op bij de food courts, de Service Desk, het restaurant en in de keuken. Je organiseert events en ontvangt en helpt de gasten die dagelijks bij BUas komen voor een lunch, diner, vergadering of een bijeenkomst. 

Understanding the Facility Management Industry 

In deze module krijg je de vakken Finance, Economics, Marketing, Business Law & Ethics, en Research & Design. Bij dat laatste vak leer je hoe je een onderzoek opzet en uitvoert. 

Alles wat je in het eerste jaar leert, komt samen in de eindopdracht. Met een klein aantal andere studenten werk je aan een prototype van of een vernieuwing in een facilitaire omgeving.

Jaar 2 (en een stukje van jaar 3)

Na jaar 1 begint de postpropedeuse. Die bestaat uit twee delen. Deel I omvat jaar 2 en het eerste semester van jaar 3. Deel II omvat de rest tot je afstuderen. 

In deel I volg je drie modules.

Developing People and Organisations

In deze module kijk je vooral naar het gedrag van mensen en wat dat betekent voor (het werken in) een organisatie. 
Vakken: Oganisational Behaviour, Business Law & Ethics, Research & Design en Economics.

Managing Business Performance and Innovation 

In deze module leer je alles over klantrelaties, service marketing en prijsstrategieën.
Vakken: Accounting, Operations Management, Management Information Systems en Marketing.

Exploring the International Facility Industry

Tijdens deze praktijkstage van vijf maanden ervaar je hoe het is om te leven en te werken in een interculturele facilitaire omgeving in het buitenland.

Specialisatie: Attractions & Theme Parks Management

In jaar 2 kun je je specialiseren in Attractions & Theme Parks Management. Dit is een Engelstalige specialisatie die je – samen met studenten van Leisure & Events Management en International Facility Management – volgt in jaar 2 , 3 en eventueel jaar 4 (minor van Attractions & Theme Parks Management of een andere minor.).

Attractie- en themaparken vernieuwen continue. Zo groeien attractieparken door tot vakantieresorts met meerdere hotels, bungalowparken, uitgaanscentra en waterparken. Attracties krijgen VR toevoegingen, dierentuinen bouwen klimparken, winkelcentra breiden uit met attracties zoals een aquarium of simulator en musea en science centra richten zich niet meer uitsluitend op educatie, maar voegen vermaak en beleving toe in de vorm van thematisering, interactie en attracties.

Bij deze specialisatie krijg je inzicht in marketing, financiën, personeelsplanning, hospitality en veiligheid. Ook krijg je de mogelijkheid om stage te lopen bij toonaangevende parken zoals Walt Disney World Resort in Orlando, Europa-Park in Duitsland en bij de Efteling.  
Meer informatie vind je op de website van Attraction and Theme Parc Management en in de video hieronder.

Jaar 3

In jaar 3 volg je het vak Creating Impact, waarin je een duurzaam strategisch bedrijf ontwerpt dat impact creëert. Een mooie uitdaging waarbij je je kennis en vaardigheden uit de eerste twee studiejaren in de praktijk kunt brengen! Met dit vak duik je in het duurzaamheidsdebat van de industrie, ontwikkel je strategische denkvaardigheden en breid je je kennis over Experience Design uit. Als je de onderlinge relatie tussen deze aspecten begrijpt, vormt dit de basis voor jouw ontwerp!

Jaar 4

In je afstudeerjaar werk je aan je scriptie en kun je nog een studieonderdeel naar keuze doen, denk aan een minor, een extra stage, het schrijven van een adviesrapport of bedrijfsplan. Voor je scriptie en het keuzedeel kies je natuurlijk een onderwerp dat (of een context die) helemaal bij jou past! Je studiecoach helpt je daarbij en begeleidt je tot aan het verdedigen van je scriptie.

Het totale curriculum vind je hieronder weergegeven:

Pre-master

In het vierde jaar kun je ook kiezen voor een pre-master van een Nederlandse universiteit om direct toegang te krijgen tot hun masteropleidingen.  

BUas heeft ook een pre-master: Strategic Business Management and Marketing (SBM). Je kunt deze pre-master volgen als je studieresultaten goed genoeg zijn. Na afronding heb je direct toegang tot verschillende business-gerelateerde Master of Science opleidingen (op het gebied van management en marketing) bij onze universitaire partners. Een paar voorbeelden zijn de universiteit van Maastricht, Tilburg, Brussel (B) en Warwick (UK). Zo kun je in vijf jaar een wo-master halen en na een driejarig traject zelfs in vier jaar!

Studiebelasting en coaching

Studiebelasting

Gemiddeld besteed je 32 uur per werk aan je studie. Je volgt colleges en werkt aan projecten - op de campus of online - en je bereidt je voor op tentamens en assessments. Tijdens de praktijkweken ‘Food en Beverage’ werk je fulltime in de keuken, het restaurant of bij het Visitor Centre op de campus.

Studiecoaching

In jaar 3 en 4 werk je aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke en professionele vaardigheden in het Management Development Programme. Dit doe je samen met je studiecoach.
Onderwerpen die in dit programma aan bod komen, zijn onder meer het schrijven van verslagen en bronvermeldingen, digitale vaardigheden en het werken met specifieke computerprogramma’s, tijdmanagement, communicatieve vaardigheden, teamwerk, leerstijlen, en leiderschapsstijlen. In de laatste fasen van het programma verschuift de aandacht naar het werkveld, waar besluitvorming, senior leiderschap, onderhandelen, en ondernemerschap belangrijke onderwerpen zijn.  

Onderdeel van het Management Development Programme is jouw Persoonlijk Ontwikkelplan. Dit maak je zelf en je studiecoach helpt je daarbij. Aan de hand van dit plan bekijken jullie samen hoe het gaat met jouw studievoortgang en ontwikkeling.

Studentendecaan  

De studentendecaan verstrekt informatie, advies en begeleiding met betrekking tot onderwijs- en beroepskeuzes, studieomstandigheden en studiefinanciering. Je kunt er ook terecht als je persoonlijke problemen wilt bespreken die je leven als student kunnen beïnvloeden.  
 

 

3-jarig studietraject na vwo of ho

Driejarig traject na vwo

Als vwo’er kun je je hbo-bachelor in International Facility Management in 3 jaar halen. Dat scheelt je een jaar tijd en collegegeld!

Je start in het tweede jaar en krijgt extra lessen en studiemateriaal om de stof uit het eerste jaar onder de knie te krijgen. De kennismaking met de facility industry die de eerstejaars al hebben gehad, komt voor jou vooral aan bod in de praktijk binnen leerbedrijf Sibelicious. 

Voor het driejarige traject geldt – net als voor het vierjarige – dat je in het eerste jaar 60 ECTS moet halen. Je kunt niet overstappen van het ene naar het andere traject. Hoe ziet het driejarig traject voor vwo’ers eruit?

Jaar 1

In dit eerste jaar (jouw propedeusejaar) volg je twee modules.

Developing People and Organisations In deze module kijk je vooral naar het gedrag van mensen en wat dat betekent voor (het werken in) een organisatie. Vakken: Oganisational Behaviour, Business Law & Ethics, Investigative Abilities, en Economics.

Managing Business Performance and Innovation In deze module leer je alles over klantrelaties, service marketing en prijsstrategieën. Vakken: Accounting, Operations Management, Management Information Systems, en Marketing.

Je gaat een paar keer op bezoek bij een bedrijf en ontdekt wat een facility manager allemaal doet en hoe het is om in de facility industry te werken. Praktische ervaring doe je dit jaar op in leerbedrijf Sibelicious. Je werkt bij de food courts, de Service Desk, het restaurant en in de keuken. Je organiseert events en ontvangt en helpt de gasten die dagelijks bij BUas komen voor een lunch, diner, vergadering of een bijeenkomst.

Jaar 2

Het tweede jaar van je studie is de hoofdfase. 

Exploring the International Facility Industry Tijdens deze praktijkstage van vijf maanden ervaar je hoe het is om te leven en te werken in een interculturele facilitaire omgeving in het buitenland. 

Je volgt dit jaar de module Creating Excellence in Facility Management. Die gaat over Strategisch Management. Met de research skills die je hebt ontwikkeld, breng je  strategische mogelijkheden van bedrijven in kaart. Daarbij gebruik je alles wat je eerder hebt geleerd op het gebied van strategie en beleid.

Jaar 3

In dit jaar ga je afstuderen; we noemen het Owning your Career. Je werkt aan je scriptie en kan nog een studieonderdeel naar keuze doen, denk aan een minor, een extra stage, het schrijven van een adviesrapport of bedrijfsplan. Voor je scriptie en het keuzedeel kies je natuurlijk een onderwerp dat (of een context die) helemaal bij jou past! Je studiecoach helpt je daarbij en begeleidt je tot aan het verdedigen van je scriptie.

Driejarig traject na hbo of wo

Als je al een propedeuse hebt gehaald aan een andere (economische) hbo- of wo- opleiding,  neem dan contact op met de opleiding om de mogelijkheden voor een driejarig traject na te gaan. 

Je start in het tweede jaar en krijgt extra lessen en studiemateriaal om de stof uit het eerste jaar onder de knie te krijgen. De kennismaking met de facility industry die de eerstejaars al hebben gehad, komt voor jou vooral aan bod in de praktijk binnen leerbedrijf Sibelicious. 

Voor het driejarige traject geldt – net als voor het vierjarige – dat je in het eerste jaar 60 ECTS moet halen. Je kunt niet overstappen van het ene naar het andere traject. Hoe ziet het driejarig traject eruit?

Jaar 1

In dit eerste jaar (jouw propedeusejaar) volg je twee modules.

Developing People and Organisations In deze module kijk je vooral naar het gedrag van mensen en wat dat betekent voor (het werken in) een organisatie. Vakken: Oganisational Behaviour, Business Law & Ethics, Investigative Abilities, en Economics.

Managing Business Performance and Innovation In deze module leer je alles over klantrelaties, service marketing en prijsstrategieën. Vakken: Accounting, Operations Management, Management Information Systems, en Marketing.

Je gaat een paar keer op bezoek bij een bedrijf en ontdekt wat een facility manager allemaal doet en hoe het is om in de facility industry te werken. Praktische ervaring doe je dit jaar op in leerbedrijf Sibelicious. Je werkt bij de food courts, de Service Desk, het restaurant en in de keuken. Je organiseert events en ontvangt en helpt de gasten die dagelijks bij BUas komen voor een lunch, diner, vergadering of een bijeenkomst.

Jaar 2

Het tweede jaar van je studie is de hoofdfase. 

Exploring the International Facility Industry Tijdens deze praktijkstage van vijf maanden ervaar je hoe het is om te leven en te werken in een interculturele facilitaire omgeving in het buitenland. 

Je volgt dit jaar de module Creating Excellence in Facility Management. Die gaat over Strategisch Management. Met de research skills die je hebt ontwikkeld, breng je  strategische mogelijkheden van bedrijven in kaart. Daarbij gebruik je alles wat je eerder hebt geleerd op het gebied van strategie en beleid.

Jaar 3

In dit jaar ga je afstuderen; we noemen het Owning your Career. Je werkt aan je scriptie en kan nog een studieonderdeel naar keuze doen, denk aan een minor, een extra stage, het schrijven van een adviesrapport of bedrijfsplan. Voor je scriptie en het keuzedeel kies je natuurlijk een onderwerp dat (of een context die) helemaal bij jou past! Je studiecoach helpt je daarbij en begeleidt je tot aan het verdedigen van je scriptie.

 


.


 

Excursies en studiereizen

Tijdens je facility management opleiding in Breda ga je drie keer op reis. Je ervaart hoe het eraan toegaat in de facility industry. Je krijgt er een gevoel bij en ziet de theorie terug in de praktijk.

Studiereis in de propedeuse
Het belangrijkste doel van je reis in het eerste jaar is om je het internationale facilitaire werkveld te laten zien en om je meer vertrouwd te maken met alles wat hierin gebeurt. Tijdens de reis leer je van alles over facilitaire concepten en dienstverlening, interculturele aspecten en duurzame ontwikkelingen in jouw toekomstige werkomgeving. Tijdens de reis zie en hoor je natuurlijk heel veel. Ook maak je kennis met professionals in de sector. Het is de bedoeling dat je al deze ervaringen voor jezelf verzamelt en dat je bekijkt wat je ermee kunt en wat je ervan kunt leren.

Studiereizen in de postpropedeuse
De studiereis in de hoofdfase van je studie focust op projectmanagement in een interculturele context, waarin je je vaardigheden op het gebied van groepsdynamiek en leiderschap (verder) ontwikkeld in een internationale setting. 

Tot slot is er nog een derde studiereis. Die beleef je samen met studenten van de opleiding International Hotel Management. Je leert vooral hoe bepaalde thema’s, zoals financiën, marketing, revenue management (inkomstenbeheer) en duurzaamheid, samenhangen. 

Uitwisseling

Als je bij BUas de opleiding facilitair manager volgt, kun je een semester in het buitenland studeren aan één van onze partneruniversiteiten. Een mooie kans om je horizon te verbreden, een tijdje in het buitenland te wonen, mensen uit andere culturen te ontmoeten en je talen te verbeteren!
We organiseren uitwisselingsprogramma’s met universiteiten in:

 • Helsinki, Finland
 • Jyvaskyla, Finland
 • Flagstaff, Verenigde Staten
 • Kufstein, Oostenrijk
 • Hong Kong polytechnic University, China
 • Budapest Business School, Hungarije

Ondernemerschap

Bij BUas word je opgeleid tot ondernemende professional. In al onze hbo-bacheloropleidingen krijg je de ruimte om je ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Naast je studie kan je bovendien aansluiten bij BUas Startup Support, BUSS. BUSS organiseert (netwerk)evenementen en verbindt startende student ondernemers, er is zelfs de mogelijkheid om begeleiding van een eigen startup coach aan te vragen.

Ook kun je binnen BUas afstuderen met je eigen bedrijf! Elke academie biedt deze mogelijkheid, er kan wel een selectie proces van toepassing zijn. Misschien heb je tegen die tijd al een bedrijfje dat omzet draait of misschien heb je plannen? Laat je helpen door BUas Startup Support. 

Lees meer over het opzetten van je eigen onderneming.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over onder andere de inhoud van de opleiding en het werkveld. Staat jouw vraag er niet tussen, stel je vraag dan in de chat. Onze studenten kunnen jouw vraag vast beantwoorden.

Wat is facility management?

Als facility manager zorg jij ervoor dat mensen in een bedrijf goed en doelgericht kunnen samenwerken, en dat ze happy en healthy blijven in hun baan. Je speelt een belangrijke rol in het het realiseren van een inspirerende en veilige werkomgeving binnen een bedrijf of organisatie. 

Vaak stuur je een facilitaire dienst aan. Deze afdeling zorgt bijvoorbeeld voor catering, schoonmaak en beveiliging binnen het bedrijf. Maar als je Facility Management hebt gestudeerd, kun je ook in andere rollen terechtkomen, denk aan beleids- of adviesfuncties waarin je meedenkt over duurzame werkplekconcepten of slimme logistiek binnen een bedrijf. 

Welke vakken krijg je bij International Facility Management?

Om te begrijpen wat er zich binnen een bedrijf afspeelt en wat er nodig is om het goed draaiende te houden, volg je vakken als bedrijfsvoering, economie, financiën en marketing. Kennis van ethiek, procedures en wetgeving is ook belangrijk, dus die vakken krijg je ook. 

Om een inspirerende werkomgeving te kunnen realiseren, leer je hoe je die op basis van onderzoek duurzaam kunt ontwerpen. Ook doe je tijdens de studie veel praktijkervaring op, onder meer op het gebied van gezondheid en veiligheid (BHV).

Wat kun je worden met hbo facility management?

Je kunt gaan werken voor een bedrijf dat zich specialiseert in Facility Management en vanuit die functie services verlenen aan andere organisaties. Je kunt ook zelf als facility manager aan de slag bij een kleiner of groter bedrijf. Afhankelijk van je interesse kies je voor een functie die te maken heeft met het beheer van gebouwen of je focust je meer op het werkgeluk en de beleving van medewerkers of bezoekers. Een paar voorbeelden van functies en bedrijven zijn:   

 • Senior Floor Manager Efteling Merchandise
 • Facility Manager bij Schiphol, Unilever of Rabobank
 • Workplace Designer bij JLL Aecon
 • Real Estate Innovation Manager bij Philips
 • Purchase Manager bij Heineken
Heb ik kans op een internationale loopbaan met Facility Management?

Met de opleiding International Facility Management van BUas heb je de beste kans op een internationale carrière, omdat het de meest internationaal georiënteerde hbo-opleiding in Nederland is. Je volgt alle lessen in het Engels. Uiteraard krijg je English for Business en een stage in het buitenland is verplicht voor alle Nederlandse studenten. Ook de internationale fieldtrips en exchange programmes bereiden je goed voor op het werken over de grens. Een groot deel van de afgestudeerden werkt in het buitenland of heeft een baan gevonden bij een internationaal bedrijf.

Binnen welke sectoren kun je met de opleiding facility management werken?

Eigenlijk kun je in alle sectoren terecht als je facility management hebt gestudeerd. Want in elk bedrijf of organisatie moet de werkplek op orde zijn en voldoen aan wet- en regelgeving. Aan jou de uitdaging om dat op een inspirerende en duurzame manier voor elkaar te krijgen. Dat kun je doen in het bedrijfsleven of bij de overheid, maar natuurlijk ook in de zorg of het onderwijs als dat je meer aanspreekt.  

Welke vervolgopleidingen zijn er na hbo facility mangement?

Om je kennis te verbreden en meer te weten te komen over vakgebieden die te maken hebben met facility management, kun je na je bacheloropleiding in International Facility Management een 1-jarige master kiezen bij BUas, bijvoorbeeld: 

Wil je je juist verder verdiepen in de facilitaire wereld, dan kun je een masteropleiding Facilitair Management aan een andere hogeschool kiezen, bijvoorbeeld de Master in Facility and Real Estate Management van Hogeschool Saxion.    

Wat verdien je als facilitair manager? 

Een facility manager in Nederland verdient gemiddeld € 3.950 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.360 tot € 4.545. In andere functies kun je meer (of net iets minder) verdienen.

Wat doet een facilitair manager?

Facilitair management gaat veel verder dan onderhoud en beheer van (bedrijfs)gebouwen. Het is meer dan schoonmaak, catering en beveiliging. Als facilitair manager zorg jij ervoor dat mensen in een bedrijf goed en doelgericht kunnen samenwerken, waarbij ze happy en healthy blijven. Je speelt een belangrijke rol in het behouden en aantrekken van talent door het realiseren van een inspirerende werkomgeving. En dat doe je op een duurzame manier.

 

Eyecatchers International Facility Management

Toelating

Met een havo- of vwo-diploma of een mbo-4 diploma ben je toelaatbaar tot de hbo-opleiding International Facility Management. Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan zijn er nog mogelijkheden om toch toegelaten te worden.
Lees meer over de toelatingsvoorwaarden 

Aanmelden

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Meld je dan aan voor 1 mei, dan kun je in september starten met de opleiding. Later aanmelden kan ook nog, maar dan ben je niet verzekerd van een plaats. 
Naar de aanmeldingsprocedure

Kosten

Voor het collegejaar 2024-2025 is het collegegeld €2.530. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten voor boeken, excursies, etc.
Lees meer over studiekosten

Ik onderzoek graag waarom iets gebeurt

De opleiding heeft mij laten zien hoe belangrijk de interactie is tussen menselijk gedrag en fysieke omgeving. Iedere organisatie en ieder mens is anders en dat maakt het zo uitdagend. Ik adviseer org anisaties over hoe je een inspirerende en duurzame werkomgeving kunt realiseren die past bij de bedrijfsstrategie. Ik ontrafel de strategie en vertaal dit naar een passend huisvestingsconcept. Leergierig en ook een tikkeltje eigenwijs, ze noemen dat ook wel een echte BUas mentaliteit!

Manouk de Weert, afgestudeerd

Werkt nu zelfstandig als Senior Workstyle Consultant

De afstudeerders waren uitzonderlijk

De afstudeerders die ik aan boord nam van Breda University waren uitzonderlijk, met een grondige kennis van de basisprincipes van facility management en kernvaardigheden zoals projectmanagement.

Bill Pollard

Bill Pollard, Co-Founder en Senior Director at Incentive FM Group – London UK

Ze hebben plezier in wat ze leren

Ik ben blij dat ik mijn kennis over de facility wereld, en mijn ervaring, kan delen met nieuw talent; onze studenten zijn de toekomstige managers die over een paar jaar onze werkomgeving vormgeven en runnen. Het is zo mooi om het kwartje te zien vallen, als je ziet dat ze snappen hoe iets kan werken. Ik stimuleer mijn studenten vooral na te denken over hoe we de facility branche in de toekomst kunnen verrijken met digitale innovaties. Het geeft veel voldoening te zien dat ze plezier hebben in wat ze leren.

Pleun van Deurssen

Docent Facility Management

Sophie Vos - International Facility Management - BUas

De opleiding Facility Management past helemaal bij mij

Zorgen dat alles tot in de puntjes is geregeld, zodat andere mensen hun werk het beste kunnen doen. Hier word ik blij van! Een studiekeuze maken? Ga naar een open dag en meld je zeker ook aan voor een meeloopdag. Op deze manier krijg je een beter beeld van wat de studie inhoudt.

Of volg Your Road to BUas

Sophie Vos

Student International Facility Management

Jouw carrière in Facility

Na je studie International Facility Management aan BUas kun je als facilitair manager aan de slag in het brede werkveld van de facilitaire dienstverlening in binnen- of buitenland. Loopbaanvoorbeelden zijn: projectmanager FM, werkplekadviseur of contractmanager. Mogelijke werkgevers: multinationals, hotels, ziekenhuizen, luchthavens, horeca, of - zoals bij Liza in de video - de Efteling.

Meer weten? Na je bachelor International Facility Management.