Twee mensen staan achter een receptiebalie

Hotel Management

Bachelor
4 jaar
Voltijd
Engels
Start 1 september 2025

Heb jij aandacht voor anderen en ben je ondernemend? Zie jij jezelf werken in een servicegerichte en internationale omgeving? Dan is de Hoge Hotelschool Breda iets voor jou! We investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en jij leert niet alleen de theorie, maar vooral hoe het eraan toegaat in de praktijk.  

Bij de Hoge Hotelschool Breda leer je alles over de bruisende gastvrijheidsbranche. Je leert vanuit verschillende perspectieven uitdagingen in de hotelwereld te tackelen met bijvoorbeeld duurzame oplossingen en verdergaande digitalisering. Je gaat aan de slag met projecten voor hotelketens en krijgt volop ruimte om ervaring op te doen in het buitenland. Na je afstuderen aan deze Engelstalige opleiding ben je klaar voor een internationale carrière in hospitality! 

  • TOP RATED PROGRAMME

    Keuzegids 2025

  • No. 2 in own category

    Keuzegids 2025

  • ARWU/Shanghai

    No. 75-100 Worldwide and No. 1 in the Netherlands

  • Studiekeuzeactiviteiten

    Live op de campus rondlopen is de beste manier om BUas écht te ervaren. Meld je aan voor een van de aankomende activiteiten. 

    Wat leer je bij deze opleiding?

    Opbouw van de studie

    In het eerste jaar - de propedeuse fase - volg je vier blokken. Aan de hand van een project/opdracht vanuit het werkveld ga je aan de slag met het vergaren van de juiste kennis en het ontwikkelen van je professionele vaardigheden. Onder ieder blok vallen een aantal vakken.

    Blok A - Fundamentals of Hospitality Management

    Stap in de internationale wereld van Hospitality Management! In dit blok leer je de basisprincipes van Marketing, Operations Management, Engels en een tweede moderne vreemde taal. Dit doe je aan de hand van een project gebaseerd op je toekomstige werk. Je ontwikkelt ook vaardigheden zoals kritisch denken, ethisch handelen en onderzoek doen. En als kers op de taart: aan het einde van dit blok ga je op studiereis binnen Europa!

    Blok B – Knowing the Business

    Ontdek wat hospitality organisaties succesvol maakt of waar hun uitdagingen liggen. Je richt je op vier belangrijke gebieden: Financial Management, Business Law, Sustainability en People & Culture. Je leert hoe deze aspecten de dagelijkse gang van zaken en het lange termijn succes van een organisatie beïnvloeden.

    Werk in teams om inzichten te verzamelen, belangrijke concepten te beschrijven en te ontdekken hoe deze gebieden met elkaar verbonden zijn. Pas je kennis toe in een gesimuleerde aanbesteding, waar je team een case presenteert waarom jullie organisatie een grote opdracht zou moeten winnen. Dit is jouw kans om teamwork, communicatie en kritisch denken te oefenen - essentiële vaardigheden voor je toekomstige carrière.

    Daarnaast werk je door aan je professional skills, Engels, je tweede moderne vreemde taal en je internationale competenties

    Blok C – Operating the Business

    Duik in de wereld van de gastbeleving en ontdek hoe je bijdraagt aan de financiële doelen van een hotel. Leer wie de interne stakeholders zijn, wat hun rollen en verantwoordelijkheden zijn en hoeveel mensen nodig zijn om de essentiële processen effectief uit te voeren. Ontdek hoe je de verwachtingen van gasten kunt overtreffen door effectief gebruik te maken van feedback, hoge kwaliteitsnormen te handhaven en proactief verbeterpunten te identificeren.

    Je krijgt praktische training bij Sibelicious, waar je Hospitality Management en Digital & Information Skills leert. Daarnaast maak je kennis met onder andere de wereld van wijn, bier en koffie en krijg je de kans om je Wijncertificaat (WSET-level 1) te behalen.

    Blok D – Selling the Business

    Ontdek hoe de verschillende commerciële afdelingen van een hospitality organisatie samenwerken, informatie gebruiken om slimme beslissingen te nemen en nieuwe kansen voor commerciële ontwikkeling ontdekken en benutten. Analyseer de interne data en externe ontwikkelingen van een casebedrijf om commerciële uitdagingen en kansen te identificeren. Presenteer deze inzichten aan een panel uit de hotelindustrie en laat zien hoe jouw ideeën kunnen leiden tot een nieuwe gastbeleving. Ook in dit blok blijft je natuurlijk werken aan je professional skills en talenkennis.

     

    Het kan voorkomen dat er wijzigingen zijn als je met de opleiding start.


     

    Meer weten? Bekijk de videopresentatie

    Na jaar 1 begint de postpropedeuse fase. In deze fase volg je 3 theoretische modules en 1 praktijk module (je stage).  Jaar 2 en 3 lopen hier in elkaar over, omdat er wordt gewerkt met semesters die elkaar afwisselen. Je loopt dan je stage in jaar 2 of in jaar 3.  

    Jaar 2

    Developing People and Organisations  
    In deze module kijk je vooral naar het gedrag van mensen en wat dat betekent voor (het werken in) een organisatie. De vakken die je volgt zijn: Oganisational Behaviour, Business Law & Ethics, Research & Design en Economics.

    Managing Business Performance and Innovation  
    In deze module leer je alles over klantrelaties, service marketing en prijsstrategieën. De vakken die je volgt zijn: Accounting, Operations Management, Management Information Systems en Marketing. 

    Jaar 3

    Creating Impact 
    Bij deze module ontwerp je met een aantal studenten een duurzaam strategisch bedrijf dat impact creëert. Een mooie uitdaging waarbij je je kennis en vaardigheden uit de eerste twee studiejaren in de praktijk brengt! Met dit vak duik je in het duurzaamheidsdebat van de industrie, ontwikkel je strategische denkvaardigheden en breid je je kennis over Experience Design uit. Als je de onderlinge relatie tussen deze aspecten begrijpt, vormt dit de basis voor jouw ontwerp! 

    Jaar 4

    In je afstudeerjaar werk je aan je scriptie en kun je nog een studieonderdeel naar keuze doen, denk aan een uitwisseling, minor, pre-master, een extra stage, het schrijven van een adviesrapport of bedrijfsplan. Voor je scriptie en het keuzedeel kies je natuurlijk een onderwerp dat (of een context die) helemaal bij jou past! Je studiecoach helpt je daarbij en begeleid je tot aan het verdedigen van je scriptie. 

    Stage

    Tijdens deze praktijkstage van vijf maanden (24 weken) ervaar je hoe het is om te leven en te werken in een interculturele hospitality omgeving in het buitenland. Je werkt fulltime tijdens je stage, een geweldige ervaring die je de rest van je leven met je meedraagt.

    Tijdens je stage kun je eventueel bezoek krijgen van je begeleidende docent, om er zeker van te zijn dat het goed met je gaat, dat je stagebedrijf goed voor je zorgt en natuurlijk om je professionele en persoonlijke ontwikkeling te bespreken. We hebben de volgende stageregio's:  

    • Australië: Sydney, Melbourne, Brisbane, Cairns
    • Aruba, Bonaire
    • Oostenrijk: Wenen
    • België
    • Frankrijk: Parijs
    • Duitsland: Berlijn, München
    • Ierland: Dublin
    • Maleisië Kuala Lumpur
    • Nieuw-Zeeland: Auckland, Queenstown
    • Spanje: Barcelona, Valencia, Mallorca, Madrid, Sevilla
    • Vietnam: Hanoi
    • Verenigde Arabische Emiraten: Dubai

    Let op: houd er rekening mee dat deze bestemmingen kunnen veranderen vanwege onvoorziene omstandigheden.

    Ons stagebureau helpt jou met het vinden van een geschikte stageplek. Daarnaast krijg je door middel van de Industry days veel inspiratie!  

    Uitwisseling

    Studeren in het buitenland is dé kans om je grenzen te verleggen. Je bouwt een internationaal netwerk op, leert een nieuwe taal en krijgt inzicht in interculturele verschillen. BUas werkt samen met universiteiten wereldwijd, zodat je als uitwisselingsstudent volop mogelijkheden hebt. Bijvoorbeeld met:

    • Haaga Helia (Finland)
    • Burapha University (Thailand)
    • Institut Lyfe (Frankrijk)
    • Hong Kong Polytechnic University (China)
    • Taylor’s University (Malaysia) 
    Minor

    Met een minor kies je zelf: verdiep je je in je vakgebied of verbreed je je kennis? Je kunt een minor volgen bij BUas, maar ook kiezen voor een minor aan een andere Nederlandse hogeschool of in het buitenland. 

    Pre-master

    Volg in je laatste studiejaar de wetenschappelijke pre-master Strategic Business Management and Marketing (SBM). Dit geeft je directe toegang tot Master of Science-programma’s bij topuniversiteiten zoals in Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Antwerpen (B) en Warwick (VK). Ook kun je doorstromen naar onze wo-master Leisure and Tourism Studies. Zo behaal je in slechts 5 jaar een wo-master – of zelfs in 4 jaar via het versnelde traject. 

    Vreemde talen

    Straks is de wereld je werkvloer! Engels is zo’n beetje de belangrijkste taal in hotels en de hospitality branche, dus daar ga je hard aan werken. Daarnaast kies je één van de volgende talen (als het niet je moedertaal is natuurlijk): Frans, Duits, Spaans of Nederlands (voor niet-Nederlandstaligen). 

    De talen Frans en Duits worden voortgezet op B1 niveau en Spaans op A2 niveau. Studenten die een niet-Nederlandse vooropleiding hebben gehad, kunnen kiezen voor Nederlands beginnersniveau.  

    Let op: om toegelaten te worden tot de Hotel Management opleiding moet je naast Engels een tweede moderne vreemde taal beheersen. Zie hier voor meer informatie: toelatingsvoorwaarden 

    Deze studie gebruikt een grote diversiteit aan studiemethodes. Je volgt hoorcolleges, workshops, praktijklessen in Sibelicious en krijgt veel groepsopdrachten. Je wordt getoetst tijdens 4 tentamenperiodes per jaar, geeft eindpresentaties en levert daarnaast portfolio’s aan. De Hotel Management studie kenmerkt zich door kleinschalig onderwijs en je zal dan ook meerdere 1-op-1 gesprekken hebben met je coach. 

    In deze studie leiden we je op tot allround hotelmanager. Eerst ga je werken aan je ontwikkeling. In onze learning community werk je niet alleen aan kennis, maar ook aan de ontwikkeling van competenties. Wij helpen je de dingen te leren die je moet weten en kunnen, en we bieden je praktijkgerichte, on-the-job training. Het gaat om een mix van eigenschappen, houding en vaardigheden die je als professional nodig hebt. Met deze studie krijg je alles wat je nodig hebt om de internationale baan van je dromen te vinden! 

    Studiebelasting
    Gemiddeld besteed je 35 uur per week aan je studie. Je volgt colleges en werkt aan projecten en je bereidt je voor op tentamens en assessments. Lessen vinden plaats tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Tijdens de praktijkweken werk je fulltime in de keuken, het restaurant of bij het Visitor Centre op de campus. De lestijden liggen dan tussen 8.00 uur en 22.00 uur.

    Een typische week

    Je vindt hieronder een voorbeeld van een typische week. Let op: het rooster kan elke week verschillen en dit voorbeeld geeft slechts een indicate.  

    Maandag: 

    10:00-11:00 Kick-off Sibelicious 
    11:00-13:00 College Management Development Programme 
    13:00-14:00 Lunch bij de food court 
    14:00-16:00 Vreemde taalles (Frans, Duits of Spaans) 

    Dinsdag: 

    09:30-11:00 College Sibelicious 
    11.00-13.00 Werken aan een opdrachten en lunchen  
    13:00-15:00 Workshop Research and Design 

    Woensdag: 

    09:00-12:00 Met projectgroep aan opdracht werken  
    12.00-12.30 Individuele meeting met coach 
    12:30-13:00 Snelle lunch 
    13:00-15:00 Workshop over hotel merken (als onderdeel van het vak Operations Management) 

    Donderdag: 

    12:00-14:00 Groepswerk aan Food & Beverage opdracht 
    14:00-15:00 Engelse les 
    15:00-17:00 College Business Law 

    Vrijdag: 

    09:00-11:00 Workshop Research and Design 
    11:00-12:00 Lunch met klasgenoten  
    12:00-14:30 Gastcollege van thee sommelier (draag hiervoor je zakelijke kleding) 

    Studiecoaching
    Tijdens je hele studie werk je aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke en professionele vaardigheden. Dit doe je samen met je studiecoach.

    Onderwerpen die in dit programma aan bod komen, zijn onder meer tijdmanagement, communicatieve vaardigheden, teamwerk, leerstijlen, leiderschapsstijlen en het schrijven van verslagen en bronvermeldingen, digitale vaardigheden en het werken met specifieke computerprogramma’s.

    In je tweede studiejaar ga je aan de slag met Lumina Spark, waarbij je inzicht krijgt in je sterke punten en je ontwikkelingspunten.

    In de laatste fasen van het programma verschuift de aandacht naar het werkveld, waar besluitvorming, senior leiderschap, onderhandelen, en ondernemerschap belangrijke onderwerpen zijn.  

    Studentenwelzijn
    BUas stimuleert en helpt je om het beste uit jezelf te halen, wat de omstandigheden ook zijn. Misschien ben je chronisch ziek, zorg je voor familie, doe je aan topsport of combineer je je studie met een eigen bedrijf? Onze studiecoaches, studentendecanen en studentpsychologen helpen je graag bij eventuele struggles. Heb je extra ondersteuning of begeleiding nodig? Of extra faciliteiten? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

    Tijdens je studie ga je twee keer op reis. Je ervaart hoe het eraan toegaat in de hospitality sector. Je krijgt er een gevoel bij en ziet de theorie terug in de praktijk. 

    Studiereis in de propedeuse  
    Het belangrijkste doel van je reis in het eerste jaar is om je het internationale hospitality werkveld te laten zien en om je meer vertrouwd te maken met alles wat hierin gebeurt. Tijdens de reis leer je van alles over gastvrijheid, dienstverleningsconcepten, interculturele aspecten en duurzame ontwikkelingen in jouw toekomstige werkomgeving.  

    Tijdens de reis zie en hoor je natuurlijk heel veel. Ook maak je kennis met professionals in de sector. Het is de bedoeling dat je al deze ervaringen voor jezelf verzamelt en dat je bekijkt wat je ermee kunt en wat je ervan kunt leren. 

    Studiereizen na de propedeuse 
    Je begint met wat wij noemen ‘de wijnreis’. Alles wat je hebt geleerd in de cursus ‘Wine & Spirits’ ga je nu in de praktijk ervaren en (als je 18+ bent) proeven natuurlijk! Welke technieken worden gebruikt, worden de richtlijnen van de drankensector (wijnen en gedistilleerde dranken) nageleefd, wat drink je bij welk gerecht? Je gaat het allemaal meemaken. Bekijk hier een video om een indruk te krijgen van deze reis.  
     

    Driejarig traject voor vwo'ers

    Als vwo’er kun je je hbo-bachelor in Hotel Management in 3 jaar halen. Dat scheelt je een jaar tijd en collegegeld! 

    Je start in het tweede jaar en krijgt extra lessen en studiemateriaal om de stof uit het eerste jaar onder de knie te krijgen. De kennismaking met de hospitality industry die de eerstejaars al hebben gehad, komt voor jou aan bod in de praktijk binnen leerbedrijf Sibelicious.

    Als je dit driejarig traject wilt volgen, heb je een tweede moderne vreemde taal nodig. Als je je aanmeldt, doorloop je de reguliere selectieprocedure.  

    Jaar 1
    Om een indicatie te geven van het studieprogramma, geven we je meer informatie over jaar 1. Dit eerste jaar volg je vier blokken. Aan de hand van een project/opdracht vanuit het werkveld ga je aan de slag met het vergaren van de juiste kennis en het ontwikkelen van je professionele vaardigheden. Onder ieder blok vallen een aantal vakken:

    • Blok A – Fundamentals of the business
      Stap in de internationale wereld van Hospitality Management. Jij gaat in hoge versnelling door jaar 1, dus we gaan meteen vol aan de slag! In dit eerste blok leer je de basisprincipes van Marketing, Operations Management, Engels en een tweede moderne vreemde taal. Dit doe je aan de hand van een project gebaseerd op je toekomstige werk. Na dit project ga je meteen de praktijk in bij ons leerbedrijf Sibelicious. Je ontwikkelt ook vaardigheden zoals kritisch denken, ethisch handelen en onderzoek doen. Aan het einde van dit blok ga je op studiereis binnen Europa!
    • Blok B – Facilitating the business
      In dit blok bereid je je voor op de volgende stap in je carrière. Je gaat aan de slag met management, leiderschap, duurzaamheid en culturele competentie binnen de gastvrijheidsindustrie. Samen met je team analyseer en ontwikkel je strategieën voor een internationale hotelketen, met de focus op duurzame praktijken, effectieve communicatie en culturele aanpassingsvermogen. Je onderzoekt hotelculturen, duurzaamheidsinitiatieven, leiderschapsinitiatieven en de impact van gebouwde omgevingen en sociaaleconomische systemen op duurzaamheid. Je leert mensen te managen in verschillende culturele settings, motivatietheorieën, teammanagementstrategieën en culturele identiteiten. En je ontdekt hoe je een betekenisvolle en duurzame impact kunt maken in de gastvrijheidsindustrie. Daarnaast werk je aan je persoonlijke en professionele vaardigheden en taalvaardigheden.
    • Block C – Owning the business
      In dit blok leer je hoe je een nieuw duurzaam gastvrijheidsbedrijf opzet, zoals een boetiekhotel of restaurant. Je maakt een compleet bedrijfsplan en bedenkt samen met je team innovatieve en duurzame ideeën. Onderwerpen zoals financieel management, duurzaamheidsrapportage, strategisch management, mensen & cultuur en bedrijfsinnovatie komen aan bod. Ook in dit blok blijf je werken aan je persoonlijke en professionele en taalvaardigheden.
    • Block D – Selling the business
      Dit blok bestaat uit twee delen. Eerst speel je het RevSIM simulatiespel, waarin je beslissingen neemt over verkoop, marketing, distributie en prijsstelling. De hotels concurreren met elkaar en elke beslissing heeft direct invloed op de prestaties van alle hotels in deze gesimuleerde markt. Daarna werk je aan een commercieel plan op basis van actuele marktgegevens van een bestemming. Je team beslist of je het hotel wilt branden (hotel keten) en welk keten je kiest. Het commerciële plan omvat branding, segmentatie/targeting/positionering, distributie, prijsstelling, marketing & e-commerce en AI-toepassing. Met de laatste puntjes op de i voor talenkennis en professionele vaardigheden ben je helemaal klaar om op een internationale stage te gaan!
    Driejarig traject na hbo of wo

    Als je al een propedeuse hebt gehaald aan een andere (economische) hbo- of wo- opleiding, neem dan contact op met de opleiding ([email protected]) om de mogelijkheden voor een driejarig traject na te gaan. 

    Je start in het tweede jaar en krijgt extra lessen en studiemateriaal om de stof uit het eerste jaar onder de knie te krijgen. De kennismaking met de hospitality industry die de eerstejaars al hebben gehad, komt voor jou aan bod in de praktijk binnen leerbedrijf Sibelicious. 
     

    Maatwerktraject voor havisten

    Je hebt net je havo-diploma behaald en je zou graag in de hospitality sector willen werken, maar je vindt de stap van havo naar hbo nét iets te groot. Of misschien ben je met jouw profiel niet direct toelaatbaar. Dan is een maatwerktraject misschien wel iets voor jou.

    Wat houdt dit maatwerktraject in? Je start je hotelopleiding op het mbo bij De Rooi Pannen in Tilburg, Breda of Eindhoven, of het Koning Willem I College in Den Bosch. Na twee jaar sluit je daar de studie horeca ondernemer/manager (mbo niveau 4) af. Aansluitend studeer je verder bij Buas. Lees hier hoe het maatwerktraject voor havisten werkt.

    Jaar 1
    Om een indicatie te geven van het studieprogramma, geven we je meer informatie over jaar 1. Dit eerste jaar volg je vier blokken. Aan de hand van een project/opdracht vanuit het werkveld ga je aan de slag met het vergaren van de juiste kennis en het ontwikkelen van je professionele vaardigheden. Onder ieder blok vallen een aantal vakken:

    • Block A – Fundamentals of the business
      Jij hebt al de nodige ervaring opgedaan tijdens je mbo-traject en gaat in hoge versnelling door jaar 1! In dit eerste blok krijg je de kans om een team van studenten te leiden in ons leerbedrijf Sibelicious als supervisor van de dag. Je gaat aan de slag met gastvrijheid, procesbeheer, verandermanagement en teamwork. Daarnaast leer je de basis van recht, financiën, duurzaamheid, AI, en onderzoek. En dat is nog niet alles! Je werkt ook aan je persoonlijke en professionele vaardigheden zoals leren leren, interculturele bekwaamheid en veerkracht. Samen met je team verken je verschillende soorten hotels en zoek je naar manieren om ze te verbeteren. Aan het einde van dit blok presenteer je een plan om een operationeel proces opnieuw te ontwerpen. Dit is jouw kans om teamwork, interculturele bekwaamheid, management, leiderschap, communicatie, kritisch denken en veerkracht te oefenen – allemaal essentiële vaardigheden voor je toekomst. En je volgt ook nog eens Engelse lessen en een tweede taal naar keuze (Frans, Duits of Spaans).
    • Blok B – Facilitating the business
      In dit blok bereid je je voor op de volgende stap in je carrière. Je gaat aan de slag met management, leiderschap, duurzaamheid en culturele competentie binnen de gastvrijheidsindustrie. Samen met je team analyseer en ontwikkel je strategieën voor een internationale hotelketen, met de focus op duurzame praktijken, effectieve communicatie en culturele aanpassingsvermogen. Je onderzoekt hotelculturen, duurzaamheidsinitiatieven, leiderschapsinitiatieven en de impact van gebouwde omgevingen en sociaaleconomische systemen op duurzaamheid. Je leert mensen te managen in verschillende culturele settings, motivatietheorieën, teammanagementstrategieën en culturele identiteiten. En je ontdekt hoe je een betekenisvolle en duurzame impact kunt maken in de gastvrijheidsindustrie. Daarnaast werk je aan je persoonlijke en professionele vaardigheden en taalvaardigheden.
    • Block C – Owning the business
      In dit blok leer je hoe je een nieuw duurzaam gastvrijheidsbedrijf opzet, zoals een boetiekhotel of restaurant. Je maakt een compleet bedrijfsplan en bedenkt samen met je team innovatieve en duurzame ideeën. Onderwerpen zoals financieel management, duurzaamheidsrapportage, strategisch management, mensen & cultuur en bedrijfsinnovatie komen aan bod. Ook in dit blok blijf je werken aan je persoonlijke en professionele en taalvaardigheden.
    • Block D – Selling the business
      Dit blok bestaat uit twee delen. Eerst speel je het RevSIM simulatiespel, waarin je beslissingen neemt over verkoop, marketing, distributie en prijsstelling. De hotels concurreren met elkaar en elke beslissing heeft direct invloed op de prestaties van alle hotels in deze gesimuleerde markt. Daarna werk je aan een commercieel plan op basis van actuele marktgegevens van een bestemming. Je team beslist of je het hotel wilt branden (hotel keten) en welk keten je kiest. Het commerciële plan omvat branding, segmentatie/targeting/positionering, distributie, prijsstelling, marketing & e-commerce en AI-toepassing. Met de laatste puntjes op de i voor talenkennis en professionele vaardigheden ben je helemaal klaar om op een internationale stage te gaan!


    Driejarig traject na havo én een mbo 4 horeca-opleiding

    Heb je een havo-diploma en de mbo-opleiding horeca ondernemer/manager afgerond (mbo niveau 4)? Dan kun je de hbo-bachelor Hotel Management in 3 jaar doen! Meld je aan bij BUas voor de selectieprocedure.

    Bekijk ook de veelgestelde vragen over doorstromen van mbo 4 naar hbo.

    Driejarig traject na een mbo 4 horeca-opleiding

    Met een diploma van een mbo 4-opleiding horeca ondernemer/manager kun je ook in aanmerking komen voor een 3 jarig traject als je:

    • Engelstalig onderwijs hebt gevolgd en/of relevante internationale werkervaring hebt
    • goede schoolresultaten hebt en
    • Spaans, Frans of Duits goed beheerst en
    • Een compleet ingevulde checklist* hebt, die door de coordinator van je mbo-opleiding is ingevuld. Uiteraard dient de uitkomst van deze checklist positief te zijn.

    *Deze checklist wordt je toegestuurd zodra je aanmeldt voor dit speciale traject. 

    Tijdens de selectie wordt beoordeeld of je met deze 3-jarige track mag starten.

    Straks is de wereld je werkvloer! Engels is zo’n beetje de belangrijkste taal in hotels en de hospitality branche, dus daar ga je hard aan werken. Daarnaast kies je één van de volgende talen (als het niet je moedertaal is natuurlijk): Frans, Duits, Spaans of Nederlands (voor niet-Nederlandstaligen). 

    De talen Frans en Duits worden voortgezet op B1 niveau en Spaans op A2.2 niveau. Studenten die een niet-Nederlandse vooropleiding hebben gehad, kunnen kiezen voor Nederlands beginnersniveau.  

    Let op: om toegelaten te worden tot de Hotel Management opleiding moet je naast Engels een tweede moderne vreemde taal beheersen. Zie hier voor meer informatie: toelatingsvoorwaarden (in het Engels).  

    Bij BUas ontwikkel je je ondernemersvaardigheden binnen alle opleidingen. Daarnaast kun je je aansluiten bij BUas Startup Support (BUSS), waar je netwerkbijeenkomsten bijwoont en begeleiding krijgt van een startup coach. 

    Wil je afstuderen met je eigen bedrijf? Dat kan bij elke academie, al geldt soms een selectieprocedure. Of je nu al omzet draait of net een idee hebt, BUas Startup Support helpt je verder. 

    Lees meer over het  opzetten van je eigen onderneming. 

    Wanneer kan ik starten met de bachelor Hotel Management? Is er ook een instroom in februari?

    Bij BUas starten alle opleidingen in september en is er geen instroom mogelijk in februari.

    Wat zijn de verschillen tussen de verschillende hotelscholen in Nederland? 

    Het diploma dat je behaalt is op alle scholen van hetzelfde niveau, alleen de route er naartoe is anders. Alle Hotelmanagement scholen zijn Hoge Hotelscholen. Sommige opleidingen worden aangeboden in het Nederlands en andere in het Engels. Op sommige hotelscholen kun je intern gaan (er wonen dus), bij andere is die mogelijkheid er niet.

    Wat doe je op de hotelschool? En waarom moet ik in het restaurant en in de keuken staan als ik een management opleiding doe?

    Om een goede manager te zijn is onder andere kennis van het vak nodig. Doordat jij meeloopt op deze afdelingen zul je ervaring op doen en de taken en verantwoordelijkheden van je collega’s beter begrijpen. Alleen zo kun jij hen ook ‘managen’ en de beste gastbeleving overdragen. Je moet begrijpen hoe iets gedaan wordt, voordat je er de leiding in kan nemen. 

    Wat is het verschil tussen de 3 en 4-jarige track?

    Voor studenten met een vwo-diploma heeft BUas een speciale 3-jarige opleiding. Met zowel de 3 als 4 jarige opleiding behaal je het hbo-bachelor diploma. Het verschil komt door een vak in jaar 1, waarbij degenen die het 3-jarig traject doen versneld door de module gaan.

    Hoe weet ik of ik toelaatbaar ben voor deze opleiding?

    Je bent met alle profielen van de havo of het vwo toelaatbaar. Soms heb je wel een specifiek vak nodig in je pakket. Om geselecteerd te kunnen worden moet je bijvoorbeeld een tweede vreemde taal in je pakket hebben (frans, duits, of spaans). Bij sommige profielen heb je ook (bedrijfs)economie nodig in je pakket. We hebben hier alle toelatingsvoorwaarden op een rijtje gezet.

    Wat deze opleiding uniek maakt

    Toelating & aanmelding

    Wanneer ben ik toelaatbaar? 

    Met een havo- of vwo-diploma met het juiste profiel of een mbo-4 diploma ben je toelaatbaar tot de hbo-opleiding Hotel Management. Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Bekijk dan welke mogelijkheden er voor jou zijn. 

    Informatie over toelatingsvoorwaarden


    Wat kost deze studie? 

    Voor het collegejaar 2025-2026 is het collegegeld €2.601. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten voor software, excursies, etc. 

    Informatie over studiekosten


    Hoe kan ik mij aanmelden? 

    Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan kun je je aanmelden voor deze opleiding. Dit is een selectie-opleiding, wat betekent dat er ieder jaar slechts 220 studenten worden toegelaten. 

    Meer info over aanmelden

     

    Wat anderen zeggen over Hotel Management

    Een verbinder die duurzame verandering stimuleert

    Bij EVENT Hotels heb ik mezelf ontwikkeld vanuit een coördinerende rol naar een meer strategische. Ik laat zien dat verantwoord ondernemen goed samen gaat met commerciële doelen. Zo probeer ik mensen kritisch naar de voedselketen te laten kijken en voedselverspilling tegen te gaan. Ik zie mezelf als verbinder. Daarvoor moet je durven spreken, dat heb ik geleerd bij BUas. Tijdens de reflectielessen leerde ik gedrag te begrijpen en mijn communicatie hierop aan te passen. Dat gebruik ik nu in mijn presentaties aan stakeholders. 

    Malou

    Afgestudeerd, werkt nu als Projectmanager bij EVENT Hotels

    Portretfoto van Yvette Claassen

    Je bent in 'hospitality' land

    Jij bent het gezicht van onze campus, behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. En vergeet niet, het is show time, je bent in ‘hospitality land’! Dat zeg ik tegen mijn studenten. Ik hou van de interactie, ik vind het leuk om mijn kennis te delen en te zien hoe studenten zich in hun eigen tempo ontwikkelen. Ze zijn ruimdenkend, respectvol en bereid om te leren. Ik kan ieder jaar mijn lessen optimaliseren en de trends bijhouden; zo kan ik mijn boodschap overbrengen én het ook nog eens leuk houden voor mezelf.

    Yvette Claassen

    Instructeur leerbedrijf Sibelicious

    Precies de combinatie waar ik naar op zoek was!

    Deze opleiding heeft mij kansen geboden om mij verder te ontwikkelen op het gebied van sustainability. Ik heb een business plan geschreven gericht op een sustainable business in de hotel industrie en onderzoek gedaan naar de vermindering van voedselverspilling in restaurants. Voor mij persoonlijk precies de combinatie waar ik naar op zoek was!

    Eline Aalders

    Afgestudeerde | Hotel Management

    Wat kan je doen na de opleiding?

    Als manager in de hospitality ben je bezig met de bedrijfsvoering van een organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar draait. Onze afgestudeerden werken over de hele wereld, in het hele spectrum van de hospitality bij bijvoorbeeld hotels, vakantieresorts, cruisemaatschappijen, partycateraars of congreslocaties.

    Meer informatie over na je opleiding