Ad Tourism Management

Wil je graag toerisme studeren, maar vind je 4 jaar te lang? Dan is de AD Tourism Management (NL) iets voor jou: een tweejarige hbo-opleiding die leidt tot de wettelijk erkende graad Associate degree.

Leer in korte tijd van alles over de reisindustrie, recreatieve sector en toeristische bestemmingen. Hoe ontwikkel je bijvoorbeeld nieuwe diensten en reisproducten? Hoe leg je de hedendaagse gast in de watten? En hoe ontwikkel en promoot je nog onontdekte bestemmingen?

Na je studie

Een groot voordeel van een Associate degree is dat je, met een erkende graad op hbo-niveau, snel aan de
slag kunt in het werkveld, bijvoorbeeld in een assistent-managementfunctie. Wil je toch verder studeren?
Dan kun je na je Associate degree direct instromen in het derde jaar van een van de vierjarige hbo-bacheloropleidingen
Tourism Management of Tourism Management (NL).

Opbouw van de studie

Tijdens je studie werk je aan actuele praktijkvraagstukken die spelen in het toerisme en zo ontwikkel je tegelijkertijd je eigen vaardigheden. Tijdens het tweede jaar van AD Tourism Management (NL) kies je een studierichting. De helft van dat jaar loop je stage die je afsluit met een eind-assessment. Heb je de smaak van studeren te pakken? Na het behalen van je Ad kun je direct instromen in het derde jaar van een van de vierjarige hbo-bacheloropleidingen Tourism Management of Tourism Management (NL).

De opleiding is hoofdzakelijk Nederlandstalig, maar heeft Engelstalige elementen. Denk hierbij aan een aantal modules, excursies en gastcolleges. Daarnaast is een gedeelte van het studiemateriaal en de gebruikte literatuur Engelstalig.

Jaar 1

In het eerste jaar staan drie thema’s centraal: de reisindustrie, de recreatieve sector en de toeristische bestemming. Twaalf modules vormen de kern van de opleiding. Je werkt aan actuele vraagstukken uit de praktijk, gekoppeld aan basisvakken zoals (online) marketing, e-business, financieel management en consumentengedrag.

Je volgt de vakken Nederlands en Engels. Ook bezoek je een aantal steden en bedrijven en ga je op studiereis. Bovendien werk je aan het ontwikkelen van competenties. Dat is een mix van eigenschappen, houding en vaardigheden die je als professional inzet tijdens je werk.

Jaar 2

In het tweede jaar kies je een van de studierichtingen Travel Industry, Recreation & Hospitality of Tourism Destinations. Je sluit je het jaar af met een half jaar stage en een eind-assessment.

Stage

De opleiding beschikt over een groot internationaal netwerk waardoor er veel keuze is in het aanbod van stages, zowel in binnen- als buitenland. Je kunt gebruik maken van dit netwerk of zelf op zoek gaan naar een geschikte stageplaats. Je doet ervaring op in de praktijk en bereidt je voor op een functie in het toeristisch recreatieve werkveld.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting bedraagt ongeveer 40 uur in de week, gedurende 42 weken. Hoeveel uur je echt aan het studeren bent is erg afhankelijk van de persoon en verschilt per week. Zo zijn de laatste weken van een blok en de tentamenweken voor de meeste studenten relatief druk.

De studierichtingen waar je uit kunt kiezen zijn:

  • Travel Industry
    Je leert hoe je door creativiteit en gebruik van nieuwe media en technologie vernieuwende diensten en reisproducten kunt ontwikkelen om de moderne consument een optimale reisbeleving te geven. Lees meer over deze richting
  • Recreation & Hospitality
    De hedendaagse gast is uit op een originele, authentieke beleving, vindt comfort belangrijk en een topservice vanzelfsprekend. Je leert hoe je dit, als ondernemende en innovatieve manager, voor elkaar kunt krijgen. Lees meer over deze richting
  • Tourism Destinations
    Over de hele wereld wordt door steeds meer mensen gereisd. Je leert hoe je een bestemming vanuit verschillende perspectieven (bedrijfsleven, overheid, toerist en de lokale bevolking) kunt analyseren en hoe je vervolgens de bestemming kunt ontwikkelen, promoten en managen. Lees meer over deze richting

Actueel

Nieuwe campus

Breda University of Applied Sciences werkt aan een campus, een leer- en werkomgeving waar vanaf september 2019 alle opleidingen samenkomen en elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.

Meer over de campus
Mijn stage was de ideale manier om mezelf te ontwikkelen en te laten zien wat ik in huis heb. En na mijn stage mocht ik er blijven werken!

De Rooi Pannen

Door samenwerking met ROC De Rooi Pannen sluit de AD Tourism Management (NL) naadloos aan op het mbo-diploma Toerisme en Vrije tijd

De Rooi Pannen