AD Tourism Management

Wil je graag toerisme studeren, maar vind je 4 jaar te lang? Dan is de AD Tourism Management (NL) iets voor jou: een tweejarige hbo-opleiding die leidt tot de wettelijk erkende graad Associate degree.

Ontdek meer tijdens een meeloopdag

Leer in korte tijd van alles over de reisindustrie, recreatieve sector en toeristische bestemmingen. Hoe ontwikkel je bijvoorbeeld nieuwe diensten en reisproducten? Hoe leg je de hedendaagse gast in de watten? En hoe ontwikkel en promoot je nog onontdekte bestemmingen?

Na je studie

Met een Associate degree, een erkende graad op hbo-niveau, kun je snel aan de slag. Bijvoorbeeld als specialist bij een touroperator, coördinator duurzaamheid bij een vakantiepark of in een assistent-managementfunctie.
Wil je toch verder studeren? Dan kun je na je Associate degree direct instromen in het derde jaar van een van onze vierjarige hbo-bacheloropleidingen Tourism Management of Tourism Management (NL).

Opbouw van de studie

Tijdens je studie werk je aan actuele praktijkvraagstukken die spelen in het toerisme en zo ontwikkel je tegelijkertijd je eigen vaardigheden. Tijdens het tweede jaar van AD Tourism Management (NL) kies je een studierichting. De helft van dat jaar loop je stage die je afsluit met een eind-assessment. Heb je de smaak van studeren te pakken? Na het behalen van je Ad kun je direct instromen in het derde jaar van een van de vierjarige hbo-bacheloropleidingen Tourism Management of Tourism Management (NL).

De opleiding is hoofdzakelijk Nederlandstalig, maar heeft Engelstalige elementen. Denk hierbij aan een aantal modules, excursies en gastcolleges. Daarnaast is een gedeelte van het studiemateriaal en de gebruikte literatuur Engelstalig.

Jaar 1

In het eerste jaar staan drie thema’s centraal: de reisindustrie, de recreatieve sector en de toeristische bestemming. Twaalf modules vormen de kern van de opleiding. Je werkt aan actuele vraagstukken uit de praktijk, gekoppeld aan basisvakken zoals (online) marketing, e-business, financieel management en consumentengedrag.

Je volgt de vakken Nederlands en Engels. Ook bezoek je een aantal steden en bedrijven en ga je op studiereis. Bovendien werk je aan het ontwikkelen van competenties. Dat is een mix van eigenschappen, houding en vaardigheden die je als professional inzet tijdens je werk.

Jaar 2

Stage

Je begint dit tweede jaar met een half jaar stage. De opleiding beschikt over een groot internationaal netwerk waardoor er veel keuze is in het aanbod van stages, zowel in binnen- als buitenland. Je kunt gebruik maken van dit netwerk of zelf op zoek gaan naar een geschikte stageplaats. 

De tweede helft van dit jaar is een verdiepingssemester: je werkt aan een grote projectopdracht die gekoppeld is aan het stagebedrijf of aan het werkveld. Daarnaast volg je enkele verdiepende modulen. Je sluit de opleiding af met een eindassessment.
 

 

 

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting bedraagt ongeveer 40 uur in de week, gedurende 42 weken. Hoeveel uur je echt aan het studeren bent is erg afhankelijk van de persoon en verschilt per week. Zo zijn de laatste weken van een blok en de tentamenweken voor de meeste studenten relatief druk.

Actueel

Nieuwe campus

We werken aan een nieuwe campus in Breda, waar vanaf september 2019 al onze opleidingen samenkomen. Het idee is dat een campusomgeving uitnodigt elkaar te ontmoeten. Dat biedt dus nog meer mogelijkheden elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen.

Meer over de campus
Mijn stage was de ideale manier om mezelf te ontwikkelen en te laten zien wat ik in huis heb. En na mijn stage mocht ik er blijven werken!