Een goed advies

Op dit deel van onze website hebben we voor u een aantal zaken bij elkaar gezet die u kunnen helpen uw leerling nog beter te begeleiden bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding. 

Wij geven hierbij alvast antwoord op de meestgestelde vragen:

Hoe kun je je oriënteren op een studie?

Het kiezen van een opleiding is geen gemakkelijke opgave. Het is voor middelbare scholieren vaak erg moeilijk om nu al te bedenken wat ze later willen gaan doen. De keuze voor een vervolgopleiding geeft voor een belangrijk deel richting aan de toekomst van uw leerling. Dus het is wel van belang om die keuze goed voor te bereiden. Wij bieden tal van mogelijkheden om uw leerling te laten kennismaken met onze opleidingen. Stimuleer hem of haar vooral een open dag te bezoeken of zich in te schrijven voor een kennismakingsdag. Dat gaat zeker helpen!

Wat is bepalend voor je studiekeuze?

Welke zaken zijn nu bepalend voor de studiekeuze? Dat verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Wat de één belangrijk vindt, vindt de ander totaal niet relevant. Waar we u hopelijk mee helpen is u een overzicht te geven van welke (hoofd)zaken u samen met uw leerling tegen het licht kunt houden als u studies met elkaar gaat vergelijken. Wat dacht u van: kosten, perspectief, kwaliteit, onderwijsvisie en studiebegeleiding?

Hoe meld je je aan?

Uw leerling staat op het punt zich aan te melden bij BUas, maar wat moet er nu precies gebeuren voordat de inschrijving definitief is? Zorg dat uw leerling een antwoord heeft op de volgende vragen: Ben ik toelaatbaar op basis van mijn vooropleiding? Zijn er aanvullende toelatingseisen, zoals een assessment? Is er sprake van een selectie en/of een loting? Voor wanneer moet ik mij aanmelden? De antwoorden op deze vragen vindt u bij iedere opleiding uitgewerkt.

Aangemeld, en dan?

Als uw leerling zich heeft aangemeld bij BUas, dan moet er ook daarna nog van alles geregeld worden. Er moet studiefinanciering worden aangevraagd, misschien gaat de kersverse student wel op kamers en moet hij of zij op zoek naar een geschikte woonruimte. En hoe zit het met verzekeringen, een nieuwe huisarts, studiematerialen, een laptop, de introductie? We hebben voor uw leerling een handige checklist gemaakt met een overzicht van de meest belangrijke zaken.

Verder vindt u informatie over voorlichtingen bij u op school of decanendagen bij BUas.

Contact

Uiteraard kunt u ook altijd telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen. Voor vragen aan studentendecanen kunt u zich richten tot een studentendecaan van één van onze opleidingen.