Tourist destination: statue by the sea

Bachelor of Science Tourism

3-jarige wetenschappelijke bacheloropleiding in Breda & Wageningen| Engelstalig

Explore the potential of sustainable tourism

Waarom een wetenschappelijke bachelor in Tourism? 

  De juiste keuze?

  Is Bachelor of Science Tourism de juiste opleiding voor jou?

  Doe een korte test (ca. 4 minuten) en ontdek of deze opleiding bij jou past. De test is Engelstalig.


  Naar de quiz

  Quiz BSc Tourism

  Opbouw van de studie

  De BSc Tourism is een driejarige wetenschappelijke bacheloropleiding die gezamenlijk wordt aangeboden door BUas en Wageningen UR. 

  Tijdens je studie werk je in een internationale, maar kleinschalige learning community. Het leren is een actief en sociaal proces. Studenten, docenten en professionals uit het vak werken samen aan actuele vraagstukken in de sector met een focus op duurzame ontwikkeling van toerisme. Denk aan een verantwoorde uitbreiding van een internationale luchthaven of de ontwikkeling van toerisme in natuurgebied de Biesbosch. Bedrijfsbezoeken en gastcolleges laten je zien hoe het er in de praktijk aan toegaat.  

  Tijdens je studie krijg je geleidelijk meer zelfstandigheid naarmate de opleiding vordert. Dit betekent dat de onderwijsbegeleiding in onze learning community in het eerste jaar het meest intensief is en in de loop van de volgende twee jaar geleidelijk afneemt. 

   

  Jaar 1 en 2 vinden plaats in Breda. In het eerste jaar verken je het complexe en veelzijdige fenomeen toerisme vanuit verschillende invalshoeken. In het tweede jaar verdiep je je kennis over duurzame toeristische ontwikkeling. Dit jaar omvat een onderzoeksproject op een internationale bestemming. Het derde jaar vindt plaats in Wageningen en bestaat uit een minor naar eigen keuze en het schrijven van je scriptie.

  Meer informatie over het studieprogramma en de vakken kun je vinden in het complete opleidingsoverzicht. Hieronder leggen we uit wat je in elk jaar kunt verwachten.  

  BUas Curriculum BTO

   

  Jaar 1

  Maak kennis met het complexe fenomeen toerisme (in Breda)

  Maak kennis met het complexe fenomeen toerisme. Het eerste jaar is verdeeld in twee semesters. Hieronder zie je welke vakken en thema’s aan bod komen in hoorcolleges, webinars en praktijkopdrachten.  

  Semester 1

  • Tourism Principles & Practice
  • Society, History & Globalisation
  • Environment & Tourism
  • Economics & Tourism
  • Research Methods

  Semester 2

  • Sociology & Tourism
  • Tourism Geographies
  • Consumer Behaviour & Marketing Management
  • Marketing Management
  • Statistics & Mathematics 
  • National Field Project
  Jaar 2

  Verdiep je kennis (in Breda)

  In het tweede jaar duik je in de materie van toeristische ontwikkeling en planning, beleid, bestuur en recht, organisatieleer -> organisatiegedrag en business management en interculturele studies. Ook werk je verder aan je  academische vaardigheden en verdiep je je in wetenschapsfilosofie en ethiek in het toerisme. 

  In het laatste semester van dit jaar verken je vanuit verschillende invalshoeken en disciplines de mogelijkheden voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Je werkt vier weken aan een internationaal onderzoeksproject  waarbij je wordt uitgedaagd om te kijken naar hoe toeristische ontwikkelingen de kwaliteit van leven op toeristische bestemmingen kunnen verbeteren. Dit onderzoek wordt op een buitenlandse bestemming uitgevoerd.  

  Jaar 3

  Verruim je blik (in Wageningen)

  In het eerste semester van dit jaar kies je een minor. Je kiest uiteraard iets waarin je interesse hebt. Je kunt ook iets kiezen dat goed past bij de master die je misschien wilt gaan doen. 

  Voorbeelden zijn een minor in internationale ontwikkelingsvraagstukken, bedrijfskunde of milieuwetenschappen. Je kunt er ook voor kiezen om je minor aan een andere universiteit in Nederland of in het buitenland te volgen. 

  In het laatste semester krijg je inzicht in de principes van ondernemerschap en de laatste innovaties op het gebied van beleid, technologie en duurzaamheid. 

  Je rondt je major af met een scriptie. Bekijk ter inspiratie het overzicht van scripties van oud-studenten.

   

  Het studeren voor een wo-bachelordiploma is echt anders dan voor een hbo-bachelordiploma. Hieronder vertellen we op hoofdlijnen wat er in het wetenschappelijk onderwijs (wo) anders is.  

  • In een wo-opleiding doe je meer onderzoek dan in het hbo en je leert hoe je wetenschappelijke theorieën en modellen kunt gebruiken. Je leert hoe je vraagstukken in een breder maatschappelijk perspectief plaatst.
  • Een wo-opleiding bereidt je voor op een strategische rol, waarin analytische vaardigheden en kritisch reflecteren heel belangrijk zijn. Een hbo-opleiding bereidt je voor op een operationele of managementfunctie.
  • In een wo-opleiding doe je veel literatuuronderzoek en schrijf je (individueel en zelfstandig) onderzoeksrapporten en papers. In een hbo-opleiding werk je veel in projectgroepen met andere studenten aan praktische opdrachten.
  • Een hbo-opleiding leidt je vooral op voor werk in een specifieke sector, terwijl een wo-diploma je meer flexibiliteit biedt, omdat je vanuit een breder perspectief hebt leren denken en werken.  

  Gedurende de opleiding word je inhoudelijk begeleid door ervaren docenten van zowel BUas als WUR.  Studieadviseur Kelly is het eerste aanspreekpunt voor alle studenten. Zij kan je helpen bij het maken van keuzes of als je tijdens je studie vastloopt of tegen andere problemen aanloopt. Waar nodig stuurt zij je door naar bv een studenten decaan of student psycholoog.  
   
  Ook kan je gedurende je studie vrijwillig deelnemen aan masterclasses van onderwijspsycholoog en motivatiespreker dr. Martijn van der Spoel. In deze inspirerende lezingen gaat hij in op veel voorkomende studiebelemmeringen en de vaardigheden en tools om deze te overwinnen. Denk bv aan studievertraging, motivatieproblemen en hoe kan ik focus aanbrengen in mijn studie.

  Bachelor of Science Tourism in beeld

  Inhoud van de studie

  International fieldtrips

  Breda als studentenstad

  Favoriet op de campus

  Onze introductieweek

  Toelating

  Een multidisciplinaire benadering van duurzame toeristische ontwikkeling

  Ik werk voor Sea Going Green, een startup die zich inzet om de negatieve effecten van toerisme op het mariene milieu te verminderen. Ik ben enorm dankbaar voor de internationale ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de BSc Tourism. Tijdens het samenwerken met medestudenten en tijdens mijn veldwerkproject in Indonesië heb ik heel veel geleerd over interculturele communicatie. Het werken met diverse internationale partners en klanten is voor mij nu dagelijkse kost.

  Indy Schumacher

  Afgestudeerd | Studeerde door aan een MSc-opleiding bij Wageningen University, werkt nu als Sustainable Tourism Consultant voor Sea Going Green in Amsterdam

  Bachelor of Science Tourism Eyecatchers

  Jouw carrière

  Na je afstuderen aan de Bachelor of Science Tourism opleiding ben je klaar voor een functie in de (duurzame) toeristische sector als strategisch beleidsadviseur, adviseur of onderzoeker. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om door te studeren aan een (wo) masteropleiding zoals een van de masteropleidingen van Wageningen Universiteit.

  Meer lezen? Na je bachelor