Special features Tourism Management

BUas Bsc Tourism Field Trips

Field projects

Tijdens je studie werk je in binnen- en buitenland aan inspirerende onderzoeksprojecten.

Tijdens je opleiding zal je in jaar 1 een kwantitatief onderzoeksproject uitvoeren samen met een aantal studiegenoten. Je voert dit onderzoek in Nederland uit en kijkt daarbij naar een specifiek onderwerp binnen toerisme. Voorbeelden hiervan zijn mediagebruik, over-toerisme en bestedingspatronen. 

In het tweede jaar word je uitgedaagd om te kijken naar hoe toeristische ontwikkelingen de kwaliteit van leven op toeristische bestemmingen kan verbeteren. Dit onderzoek wordt op een buitenlandse bestemming uitgevoerd en heeft een interdisciplinair en intercultureel aspect.

Directe toegang tot een wo-master

Na afronding van je wetenschappelijke bacheloropleiding heb je direct toegang tot bijvoorbeeld de MSc Leisure and Tourism Studies in Breda (1 jaar) of de MSc Tourism Society and Environment in Wageningen (2 jaar), maar ook tot een groot aantal andere wetenschappelijke masteropleidingen in binnen- en buitenland.  

Afgestudeerden vervolgden hun studie aan meer dan 20 verschillende universiteiten in binnen- en buitenland. Kijk op de website voor meer informatie over alle mogelijkheden. 

BUas onderzoeksprojecten

Academic research

Tijdens deze wetenschappelijke opleiding doe je veel ervaring op met academic research. Door de samenwerking met één van de meest toonaangevende research instituten van Nederland, Wageningen University & Research, én de kleinschaligheid van de opleiding heb je de mogelijkheid samen te werken met docenten en professoren [lectoren?] aan interessante onderzoeksprojecten waar zij op dat moment mee bezig zijn.

Hieronder vind je een paar voorbeelden van onderzoeksthema’s:

Sustainable Tourism Research

Dit onderzoek verkent de rol van onderzoek naar duurzaam toerisme in het debat over mobiliteit, klimaatverandering en luchtvaart.

Tourism and Plastics in Marine Environments

Een casestudie over het verbod op plastic voor eenmalig gebruik op Isole Tremiti, Italië.

Onderzoek naar emoties en levenskwaliteit.

Onderzoek naar emoties en de kwaliteit van leven bij toeristische ervaringen.

Creating the Destination of Tomorrow

Dit onderzoek evalueert de gevolgen van klimaatverandering voor het toeristische systeem in de Harz en bekijkt hoe de daar aanwezige hulpbronnen kwetsbaar worden, en er wordt gezocht naar haalbare aanpassingen om de veerkracht van deze bestemming te vergroten.