Studiebegeleiding

Studeren doe je niet alleen. En dat hoeft ook niet! Samen zorgen we ervoor dat jij lekker in je vel zit en met plezier studeert.

Een probleem pak je samen aan met de persoon die jou op dat moment het best kan helpen.  Of je volgt een van de trainingen die je kunnen helpen om op een prettige manier met studeren bezig te zijn.

Studiecoach

Je eerste aanspreekpunt is je studiecoach of studiebegeleider. Deze begeleidt jou in je persoonlijke ontwikkeling en je krijgt ook een aantal uren per week les van je studiecoach. Je hebt dus regelmatig contact met elkaar. Bij je coach kun je altijd terecht met vragen over bijvoorbeeld je studieplanning, je resultaten, maar natuurlijk ook als je problemen hebt met iets. Soms is het nodig dat een studiecoach je doorverwijst naar een studentendecaan.

Studentendecanen

De studentendecanen hebben een vertrouwenspositie en kunnen jou helpen in geval van bijzondere vragen of problemen. Vaak gaat het om zaken waarbij regelingen en wettelijke bepalingen een rol spelen, denk aan vragen die je hebt op op het gebied van rechtspositie en regelgeving of over het combineren van studie met topsport of het studeren met een functiebeperking. 

Studentenpsycholoog

Soms is er meer aan de hand en in zo’n geval verwijst een studentendecaan je door naar de studentenpsycholoog. Deze psycholoog werkt voor BUas en heeft uiteraard ook een onafahankelijke vertrouwenspositie. Ervaar je psychische problemen van sociale of emotionele aard die jou in je studievoortgang belemmeren, dan kan de studentendecaan een afspraak voor jou regelen bij de studentenpsycholoog. 

Vertrouwenspersoon

Word je op school geconfronteerd met vormen van ongewenst gedrag, zoals pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie, dan kun je terecht bij de vertrouwenspersoon van jouw opleiding. De vertrouwenspersonen behandelen klachten gegarandeerd altijd serieus, vertrouwelijk en professioneel.

BEST training

BEST staat voor Better Studying. Met beter bedoelen we niet dat de lat hoger moet komen te liggen. Juist niet, we willen op een laagdrempelige manier bijdragen aan jouw welzijn. Dat doen we door het aanbieden van allerlei trainingen die jou kunnen helpen om op een prettige manier met je studie bezig te zijn, waardoor je er sterker in staat.


BESTtraining biedt vaardigheids- en gedragstrainingen. Denk aan studievaardigheden, studeren met dyslexie of trainingen waarin je leert omgaan met faalangst. Maar we hebben bijvoorbeeld ook mindfulness sessies. De instap is laagdrempelig, je kunt bijvoorbeeld een gastcollege of een workshop volgen. Zo hoef je niet per se met een complete training mee te doen. Op die manier kun je zelf ontdekken of het iets is wat jou kan helpen. Je studiecoach kan je er meer over vertellen!

 

Contact

Heb je op onze website niet kunnen vinden wat je zoekt, stuur dan een e-mail met je vraag naar studentwellbeing@buas.nl