Studeren in Breda

Breda telt ongeveer 180.000 inwoners en er studeren zo’n 20.000 jongeren. Een behoorlijke stad dus, maar het centrum is overzichtelijk én gezellig. Geen wonder dat Breda is uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland.

dancetour breda

Bruisend Breda

Ontdek Breda als jouw nieuwe studentenstad! Breda barst van de kroegen, terrassen, leuke eetcafés, pubs en clubs. Je vindt er ook een hoop hippe winkels en koffietentjes. Sport, cultuur, events… Breda heeft het allemaal. En ook genoeg leuke plekken om te chillen met je vrienden. Je hoeft je dus geen moment te vervelen en als student krijg je op veel plaatsen korting.

Kamernood heerst in alle studentensteden. Ook in Breda is het moeilijk om een kamer te vinden. Hieronder vind je enkele tips.

Begin op tijd

Vanaf één jaar voor aanvang van je studie kun je je al inschrijven bij Klik voor Kamers. Na inschrijving krijg je een inlogcode en een wachtwoord. Daarmee kun je op de site www.klikvoorkamers.nl het woningaanbod van de drie Bredase woningcorporaties bekijken en je inschrijven voor bepaalde woningen. Bijvoorbeeld voor de Campus Easy Street, een campus met 120 studentenunits waar 200 studenten uit binnen- en buitenland kunnen wonen. 

Let op: om je in te kunnen schrijven bij Klik voor Kamers heb je een bewijs van inschrijving nodig. Dit kun je aanvragen via de Student Portal. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met studentoffice@buas.nl.

In onderhuur

Je kunt ook in onderhuur gaan. Dan huur je tijdelijk de kamer van een student die voor een bepaalde periode naar het buitenland gaat. Na deze periode moet je dus wel een andere kamer zoeken, maar dat zal makkelijker zijn dan in het begin van het schooljaar. Je kent immers de stad beter en je kunt je vrienden en medestudenten raadplegen.

Briefjes ophangen, een advertentie plaatsen of via via

Een andere manier om een kamer te vinden is door briefjes met 'kamer gezocht' op te hangen. Dit kan bijvoorbeeld in verschillende supermarkten in Breda, in kroegen of op onze campus. Je kunt een oproepje plaatsen in een van de huis-aan-huisbladen of regionale kranten. In BUas-groepen op Facebook worden ook regelmatig kamers aangeboden. Het komt regelmatig voor dat studenten via via aan een kamer komen. Kijk eens of je iemand kent die in Breda of omstreken woont. Misschien weet hij of zij wel een kamer te vinden.

april en mei

 • 538 Koningsdag
 • Spanjaardsgat Festival
 • Breda Jazz Festival
 • Dancetour Breda

juni en juli

 • Palm Parkies Breda
 • Popfestival Breda Live
 • Internationaal Stiltefestival (dans)

augustus en september

 • Breda in Concert
 • Tranen van Van Cooth
 • Popfestival Breda Barst

oktober

 • Singelloop Breda
 • Redhead Days
 • BredaPhoto (1 keerin de twee jaar)

Concerten, theater en film

In Poppodium mezz kun je terecht voor concerten en dance nights in alle muziekstijlen. Jaarlijks vinden er zo’n 250 optredens plaats. Join the music!
Bij Chassé theater, Chassé Cinema, Pathé Breda of Kinepolis is altijd iets te zien. Speciaal voor studenten heeft Chassé een cultuurfreak programma met leuke kortingen.

Sporten

Ben jij sportief? Meld je dan aan bij de bredase studentensport. Met een BRESS sportkaart heb je een jaar lang keuze uit meer dan 50 sporten! Check www.bress.nl.

Chillen

Ga een keertje chillen met je vrienden op Belcrum beach, hét stadsstrand van Breda. In de buurt vind je ook Podium Bloos en indoor Skatepark Pier 15. Super cool!

Tijdens de zomermaanden zijn er in het stadspark valkenberg wekelijks gratis live optredens en filmvoorstel-lingen. En ieder najaar is er het pop-festival Breda Barst.

Escape

In voor een escape? In de koepel-gevangenis van breda kun je meedoen met Prison Escape. Vlak naast de koepel ligt het Chasséveld, waar op Koningsdag het Radio 538 event gehouden wordt.