Master Supply Chain Management

Master
1 jaar
Voltijd
Engels

De supply chain manager van de toekomst

Werk jij in de logistiek of ben je klaar met je bachelor (hbo) logistics en wil je nog een verdiepende en vernieuwende master doen? Kijk dan eens naar onze hbo-master Supply Chain Management! Met deze master’s degree op zak, beschik je over specialistische kennis van de gehele bevoorradingsketen en ken je de nieuwste ontwikkelingen van dit boeiend en dynamisch vakgebied.

Deze master in logistics and supply chain management is ontwikkeld in nauwe samenwerking met partners in het logistieke bedrijfsleven. Zij weten precies welke analytische vaardigheden nodig zijn op het gebied van data science en business intelligence. Dit, gecombineerd met de juiste onderzoeksvaardigheden, sociale skills en kennis over samenwerking en verandering maakt jou de supply chain leader van de toekomst!

 

Waarom Master Supply Chain Management studeren bij BUas?

  • Een internationaal docententeam dat bestaat uit ervaren professionals in supply chain management. 
  • De opleiding speelt in de eisen die de markt stelt aan de supply chain-managers van de toekomst
  • Nauwe verbinding met het werkveld om de kloof tussen academische realiteit en de beroepspraktijk te dichten
Why BUas?
Programme content

'There's a strong connection between students and lecturers.'

Alexandre, student

Added value
Experience
Bachelor vs master

BUas Quiz

Wil je snel weten of de kleinschalige studieomgeving van deze masteropleiding iets voor jou is?

Doe de quiz en onderzoek in vijf minuten of BUas bij jou past. De quiz is Engelstalig


Doe de quiz

Opbouw van de studie

Eerste semester

Het eerste semester van de SCM master degree begint met de vakken:

  • Leadership
  • Research Methods
  • Business Intelligence
  • Supply Chain Strategy
  • Supply Chain & Research Fundamentals
  • Change & Innovation. 

Ook krijg je verschillende masterclasses. Aan het einde van het semester maak je tentamens en lever je opdrachten in voor de bovenstaande vakken. Bovendien leg je een scriptieonderwerp en een afstudeerstage ter goedkeuring voor.

Tweede semester

In het tweede semester start je met het vak Integrated Supply Chain Cases. In dit vak leer je de verschillende disciplines uit het eerste semester en kwantitatieve modelleringsvaardigheden te integreren en toe te passen in verschillende supply chain cases.

In week 5 van het tweede semester start je bij je afstudeerbedrijf met voorbereidend supply chain onderzoek en lever je een onderzoeksopzet op (voor het vak Research Proposal). 

De scriptieperiode start in week 9. Tijdens de scriptieperiode word je uitgedaagd om een supply chain op strategisch niveau te ontwerpen en te verbeteren, een implementatieaanpak op te leveren, het implementatieproces te beïnvloeden, en een leiderschapsstijl te ontwikkelen.  

Learning communities

Gedurende het hele tweede semester van de master Supply Chain Management maak je deel uit van learning communities.  In deze communities werken studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven samen aan echte cases en praktische projecten. Hierbij ontwikkel je jouw analytische, probleemoplossende en leiderschapsvaardigheden. 

Alle tentamens, opdrachten en de scriptie worden individueel beoordeeld. 

Meer informatie

Meer informatie over deze masteropleiding kun je vinden in: 

Heel blij met deze nieuwe master

Toen ik hoorde dat BUas een nieuwe masteropleiding Supply Chain Management ging aanbieden, was ik heel blij. Ik had de bacheloropleiding gedaan en de nieuwe master sluit daar perfect op aan. Ik heb de master gedaan  en mijn ervaring is dat de nauwe samenwerking met de logistieke industrie, die deze master kenmerkt, echt waardevol is. Met mijn master kan ik me ontwikkelen tot een toekomstgerichte supply chain manager; en zal ik me absoluut kunnen onderscheiden in mijn carrière!

Marcel

Alumnus I Purchasing Planner bij DAF Trucks NV

De supply chain leiders van morgen

Deze masteropleiding leidt supply chain professionals op die beschikken over specialistische kennis van de gehele supply chain. Deze professionals kunnen zich ontwikkelen tot de supply chain leiders van morgen. Ook beschikken ze over de juiste mix van sociale en analytische vaardigheden. Zo kunnen ze innovatieve supply chain concepten vertalen naar bruikbare oplossingen die ze in de praktijk kunnen toepassen. 

Robert

Vice President of Logistics at Sandvik

Het is een hechte groep

Aan het eind van de eerste week ken ik alle 30 studenten bij naam, en aan het eind van de eerste maand is het een hechte groep. Studenten voelen zich op hun gemak en ze voelen zich veilig genoeg om mij uit te dagen in de lessen. Ze verwachten niet dat ik alles weet, integendeel, ze leren mij iedere dag iets nieuws. Als ik over de campus loop, hoor ik studenten lachen en ik hóór bijna ‘het kraken van de hersens’ die hard werken om nieuwe dingen te leren. Daar geniet ik écht van!

Alinda Kokkinou

Docent Business Intelligence en Research Methods

Toelating

Je bent toelaatbaar tot de masteropleiding Master Supply Chain Management met een BSc Logistics of een bachelorsdiploma met een major of minor in logistiek. Bekijk de volledige toelatingsvoorwaarden

Aanmelden

Als je voldoet aan de toelatingseisen kun je je aanmelden voor deze opleiding. Toelating is op basis van selectie. Er kunnen maximaal 40 studenten tot de opleiding worden toegelaten. Bekijk de aanmeldprocedure.

Kosten 

In het studiejaar 2024-2025 is het wettelijk collegegeld voor masteropleidingen €2.530. Naast het collegegeld moet je rekening houden met extra kosten voor de aanschaf van studiemateriaal zoals studieboeken. Lees meer over  studiekosten.

Jouw carrière

De supply chain manager van de toekomst 

Markten veranderen snel in een dynamische omgeving en ook supply chains hebben daarom behoefte aan innovaties. De supply chain manager van de toekomst is daarom bekwaam in een breed scala van disciplines. Toekomstige supply chain leiders hebben specialistische kennis over de gehele supply chain en inzicht in de laatste ontwikkelingen. Ze beschikken over de juiste analytische vaardigheden op het gebied van data-science, onderzoek en business intelligence, maar ook over de juiste sociale vaardigheden op het gebied van leiderschap, samenwerking en verandering. Dit is de kern van onze master Supply Chain Management.