Een grote haven waar je zou kunnen werken na je bachelor logistiek.

Master Supply Chain Management

1-jarige hbo-masteropleiding | Engelstalig

De supply chain manager van de toekomst

Werk jij in de logistiek of ben je klaar met je bachelor (hbo) logistics en wil je nog een verdiepende en vernieuwende master doen? Kijk dan eens naar onze hbo-master Supply Chain Management! Met deze master’s degree op zak, beschik je over specialistische kennis van de gehele bevoorradingsketen en ken je de nieuwste ontwikkelingen op dit logistieke gebied.

Deze master in logistics and supply chain management is ontwikkeld in nauwe samenwerking met partners in het logistieke bedrijfsleven. Zij weten precies welke analytische vaardigheden nodig zijn op het gebied van data science en business intelligence. Dit, gecombineerd met de juiste onderzoeksvaardigheden, sociale skills en kennis over samenwerking en verandering maakt jou de supply chain leader van de toekomst!

  

BUas Quiz

Wil je snel weten of de kleinschalige studieomgeving van deze masteropleiding iets voor jou is?

Doe de quiz en onderzoek in vijf minuten of BUas bij jou past. De quiz is Engelstalig


Doe de quiz

Opbouw van de studie

Het eerste semester van de SCM master degree begint met vijf vakken: Leadership, Research Methods, Business Intelligence, Supply Chain Strategy, en Change & Innovation. Ook krijg je verschillende masterclasses. Aan het einde van het semester doe je tentamens en lever je opdrachten in voor de vijf vakken. Bovendien leg je een scriptieonderwerp en een afstudeerstage ter goedkeuring voor.  

In het tweede semester start je met het vak Integrated Supply Chain Cases. In dit vak leer je de verschillende disciplines uit het eerste semester en kwantitatieve modelleringsvaardigheden te integreren en toe te passen in verschillende supply chain cases. In week 5 van het tweede semester start je bij je afstudeerbedrijf met voorbereidend supply chain onderzoek en lever je een onderzoeksopzet op (voor het vak Research Proposal). De scriptieperiode start in week 9. Tijdens de scriptieperiode word je uitgedaagd om een supply chain op strategisch niveau te ontwerpen en te verbeteren, een implementatieaanpak op te leveren, het implementatieproces te beïnvloeden, en een leiderschapsstijl te ontwikkelen.  

Gedurende het hele tweede semester van de master Supply Chain Management maak je deel uit van learning communities. In deze communities werken studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven samen om van elkaar te leren.   

Alle tentamens, opdrachten en de scriptie worden individueel beoordeeld.   

Meer informatie over deze masteropleiding kun je vinden in deze presentatie (pdf). 

Toelating

Je bent toelaatbaar tot de masteropleiding Master Supply Chain Management met een BSc Logistics of een bachelorsdiploma met een major of minor in logistiek. Bekijk de volledige toelatingsvoorwaarden

Aanmelden

Als je voldoet aan de toelatingseisen kun je je aanmelden voor deze opleiding. Toelating is op basis van selectie. Bekijk de aanmeldprocedure.

Kosten 

In het studiejaar 2023-2024 is het wettelijk collegegeld voor masteropleidingen €2.314. Naast het collegegeld moet je rekening houden met extra kosten voor de aanschaf van studiemateriaal zoals studieboeken. Lees meer over  studiekosten.

Jouw carrière

De supply chain manager van de toekomst 

Markten veranderen snel in een dynamische omgeving en ook supply chains hebben daarom behoefte aan innovaties. De supply chain manager van de toekomst is daarom bekwaam in een breed scala van disciplines. Toekomstige supply chain leiders hebben specialistische kennis over de gehele supply chain en inzicht in de laatste ontwikkelingen. Ze beschikken over de juiste analytische vaardigheden op het gebied van data-science, onderzoek en business intelligence, maar ook over de juiste sociale vaardigheden op het gebied van leiderschap, samenwerking en verandering. Dit is de kern van onze master Supply Chain Management.