Studiekosten

Collegegeld

Studenten die:

  • de Nederlandse nationaliteit bezitten, of de nationaliteit van één van de andere landen van de EEA, de Surinaamse of Zwitserse nationaliteit en
  • die bij de start van het studiejaar nog geen ander masterdiploma hebt behaald aan een bekostigde opleiding in Nederland.

betalen het wettelijk collegegeld. Voor het collegejaar 2024-2025 is dit circa €10.000 voor de volledige 2-jarige opleiding. Dit bedrag is opgedeeld in twee delen. Voor het collegejaar 2024-2025 is voor deze masteropleiding het wettelijk collegegeld voor het BUas-deel €2.530, Dit dekt de inschrijving voor twee jaar. De resterende €7.700 (ongeveer) collegegeld voor Kroatië en Spanje wordt gedurende het studiejaar definitief vastgesteld en in rekening gebracht.

Als dit niet voor jou geldt, betaal je het instellingscollegegeld voor non-EU studenten. Dit collegegeld bedraagt circa €22.000 voor de volledige 2-jarige opleiding. Deze is opgedeeld in twee delen. In studiejaar 2024-2025 bedraagt het instellingscollegegeld voor het BUas-deel €15.200. Dit dekt de inschrijving voor twee jaar. De resterende €9.000 (ongeveer) collegegeld voor Kroatië en Spanje wordt gedurende het studiejaar definitief vastgesteld en in rekening gebracht.

Check de regeling collegegeld (pdf) en lees meer informatie over betalen.
  

Campsite Industry Scholarship

Tien studenten maken kans op een beurs van € 5.000,- vanuit het Campsite Industry Scholarship beursprogramma.

 

Extra kosten

Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor deelname aan de introductieweek en de aanschaf van studiemateriaal zoals boeken en een laptop (Windows vereist). Er kunnen ook extra kosten zijn voor excursies, bedrijfsbezoeken en excursies. Accommodatie, vervoer en andere kosten van levensonderhoud zijn ook voor eigen rekening. Ondersteuning bij het vinden van woonruimte wordt verzorgd door de deelnemende universiteiten.

Extra kosten (geschat):

  • Introductieweek: € 100
  • Boeken: geen kosten in Breda, overige bestemmingen nader te bepalen
  • Studie-/excursiekosten: ongeveer € 100,- per semester (semester 1-2-3)