Studiekosten

Collegegeld

EU-studenten

Voor het collegejaar 2024-2025 is dit circa €12.000 voor de volledige 2-jarige opleiding. Dit bedrag is opgedeeld in twee delen. Voor het collegejaar 2024-2025 is voor deze masteropleiding het wettelijk collegegeld voor het BUas-deel €2.530, Dit dekt de inschrijving voor twee jaar. De resterende collegegelden voor Kroatië en Spanje wordt gedurende het studiejaar definitief vastgesteld en in rekening gebracht.

Het collegegeld kan ongeveer gehalveerd worden door je aan te melden voor de beurzen die worden aangeboden door onze partners.

Check de regeling collegegeld (pdf) en lees meer informatie over betalen

 

Wanneer betaal ik wettelijk collegegeld?

Je betaalt het wettelijke collegeld als je:

 • de Nederlandse nationaliteit bezitten, of de nationaliteit van één van de andere landen van de EEA, de Surinaamse of Zwitserse nationaliteit en
 • bij de start van het studiejaar nog geen ander masterdiploma hebt behaald aan een bekostigde opleiding in Nederland.

Als dit niet voor jou geldt, betaal je het instellingscollegegeld voor non-EU studenten. Dit collegegeld bedraagt circa €24.000 voor de volledige 2-jarige opleiding. Deze is opgedeeld in twee delen. In studiejaar 2024-2025 bedraagt het instellingscollegegeld voor het BUas-deel €15.200. Dit dekt de inschrijving voor twee jaar. De resterende collegegelden voor Kroatië en Spanje wordt gedurende het studiejaar definitief vastgesteld en in rekening gebracht.

Non-EU studenten

Non-EU studenten 
Voor het collegejaar 2024 – 2025 is voor deze masteropleiding het instellingscollegegeld* voor het BUas-gedeelte €15.200. Dit dekt de inschrijving voor beide semesters bij BUas. 

De collegegelden voor de semesters in Kroatië en Spanje betaal je gedurende het studiejaar. Deze kosten bedragen €9.000.

Het collegegeld kan verminderd worden met ongeveer 5000 euro door je aan te melden voor de beurzen die worden aangeboden door onze partners.

Check de regeling collegegeld (pdf) en lees meer informatie over betalen

Wanneer betaal ik instellingscollegegeld? 

Je betaalt het instellingscollegegeld als je: 

 • geen Nederlandse nationaliteit bezit, of de nationaliteit van één van de andere landen van de EEA, de Surinaamse of Zwitserse nationaliteit of 
 • bij de start van het studiejaar al een ander masterdiploma hebt behaald aan de bekostigde opleiding in Nederland. 

 

   

  Scholarship

  Campsite Industry Scholarship

  Tien studenten maken kans op een beurs van € 5.000,- vanuit het Campsite Industry Scholarship beursprogramma.

  Meer informatie over dit scholarschip

   

   

  Extra kosten

  Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor deelname aan de introductieweek en de aanschaf van studiemateriaal zoals boeken en een laptop (Windows vereist). Er kunnen ook extra kosten zijn voor excursies, bedrijfsbezoeken en excursies. Accommodatie, vervoer en andere kosten van levensonderhoud zijn ook voor eigen rekening. Ondersteuning bij het vinden van woonruimte wordt verzorgd door de deelnemende universiteiten.

  Extra kosten (geschat):

  • Introductieweek: € 100
  • Boeken: geen kosten in Breda, overige bestemmingen nader te bepalen
  • Studie-/excursiekosten: ongeveer € 100,- per semester (semester 1-2-3)