Master Sustainable Outdoor Hospitality Management

Studeer op drie locaties in Europa

Master
1,5 jaar
Voltijd
Engels

Europa’s eerste master in camping resort management

Nu voor het eerst in Europa: een master in hospitality en camping resort management. In deze hbo-masteropleiding doe je zowel theorie- als praktijkkennis op. Je behaalt een meervoudige graad aan universiteiten in Nederland, Kroatië en Spanje.

De vraag naar outdoor verblijfsaccommodaties in Europa groeit snel, waardoor er behoefte is aan hooggekwalificeerde professionals die in staat zijn het bedrijf goed te beheren in samenwerking met lokale overheden. Daarom hebben BUas, de Universiteit van Girona in Spanje en de Universiteit van Rijeka in Kroatië deze nieuwe masteropleiding ontwikkeld, gericht op strategisch management van grootschalige camping resorts.

Vragen? 

Heb je vragen over deze opleiding? Mail ze naar master-sohm@buas.nl

Glamping

Waarom deze master?

 • Uniek vakgebied: je specialiseert je in duurzame, grootschalige outdoor verblijfsaccommodaties, zoals camping resorts.
 • Combinatie van theorie en praktijk: je studeert telkens zes maanden in een ander land (Nederland, Kroatië, Spanje en een land naar keuze). 
 • Rijke internationale leeromgeving: je studeert samen met studenten van verschillende nationaliteiten.

BUas Quiz

Op zoek naar een master opleiding in de richting van tourism, leisure of imagineering?
Doe deze korte quiz en ontdek welke master voor jou de beste match is.


Doe de quiz

Opbouw van de studie

Opbouw

Studeer op drie locaties in Europa 

In het eerste semester van deze Engelstalige Master Sustainable Outdoor Hospitality Management volg je colleges bij Breda University of Applied Sciences (in nauwe samenwerking met de Master Tourism Destination Management).

In semester 2 studeer je aan de Universiteit van Rijeka in Kroatië en werk je in Kroatië op camping resorts aan duurzame bedrijfskundige uitdagingen op het gebied van parkontwerp, stakeholder management, human resource management, conceptontwerp of strategisch management. 

In semester 3 ga je naar de Universiteit van Girona (Spanje) en ontwikkel je je wetenschappelijke en bedrijfskundige vaardigheden verder. In het laatste semester combineer je het werken als stagiair met een traineeship en een scriptie in een belangrijke outdoor hospitality regio in Europa naar keuze. Als je al werkervaring hebt, kun je er ook voor kiezen om het programma te verkorten naar 20 maanden door je traineeship te doen in het eerste jaar tussen juni en eind september, waardoor je na je verblijf in Girona alleen nog je scriptie hoeft af te ronden.


Curriculum

Het programma begint met een semester bij Breda University of Applied Sciences, dat we het 'Context of Tourism and Outdoor Hospitality' noemen. In dit eerste semester doorloop je verschillende studiemodules via hoorcolleges, workshops, excursies en gastcolleges. Wekelijks volg je verplichte lessen over deze modules.

Vervolgens start het tweede semester in februari, genaamd 'Business Operations and Management'. Je reist naar de badplaats Opatija, Kroatië, een van de meest ontwikkelde concepten op het gebied van outdoor hospitality in Europa. Tijdens dit semester krijg je les op de campus van University of Rijeka. De vakken richten zich op het beheer van outdoor hospitality concepten en bedrijven, met excursies, opdrachten en een geïntegreerd project voor een camping resort opdrachtgever.

Het derde semester start in september en brengt je naar Girona, Spanje. Dit semester richt zich op kritische analyse, strategisch denken en planning, met een nadruk op kritisch denken over duurzame kampeerstrategieën.

Het laatste semester, 'Applied Research and Management Solutions', focust op een echte professionele transformatie van de student. In de eerste drie maanden schrijf je een scriptie over een relevant en innovatief onderwerp met betrekking tot duurzaamheidskwesties in outdoor hospitality. Na het indienen van de scriptie reis je naar een van de partnerlanden in Europa, waar je vier maanden als trainee bij een bedrijf werkt. Tijdens deze stage (75%) werk je samen met een team van junior onderzoekers (25% van de tijd) aan een groepsopdracht over een bestemming.

Een overzicht van alle vakken vind je hieronder. Stuur een e-mail naar master-sohm@buas.nl als je de volledige beschrijving van alle vakken wilt ontvangen.

Vakken semester 1 bij Breda University of Applied Sciences

 • Destination Stakeholders Management (6 ECTS)
 • Contemporary Marketing, Context and Trends (6 ECTS)
 • Destination Development, Finance & Organisation (6 ECTS)
 • Team Performance & Creative Leadership (2 ECTS)
 • Cross Cultural Studies (4 ECTS)
 • Qualitative Research Process Methods (6 ECTS)

Vakken semester 2 bij University of Rijeka

 • Financial Reporting (3 ECTS)
 • Sustainable Management in Outdoor Hospitality (9 ECTS)
 • Customer Relationship and Sales Management (6 ECTS)
 • Management and Operations (9 ECTS)
 • Outdoor Hospitality Innovation (3 ECTS)

Vakken semester 3 bij University of Girona

 • Destination Economic Management (3 ECTS)
 • Sustainable Development of Tourism (3 ECTS)
 • Quantitative Research Methods (3 ECTS)
 • Tourism Science and Research (3 ECTS)
 • Management Skills (3 ECTS)
 • Revenue and Yield Management (3 ECTS)
 • Experience Design (3 ECTS)
 • Strategic Management (3 ECTS)
 • Food and Beverage Management (3 ECTS)
 • Financial Management of Tourism Products (3 ECTS)

Vakken semester 4

 • Master Thesis (12 ECTS)
 • Transformation Project: Traineeship (18 ECTS)

Studiebelasting

De Master Sustainable Outdoor Hospitality Management is een tweejarige, voltijdse opleiding. De totale studiebelasting is 120 ECTS. Om je een idee te geven: 1 ECTS staat gelijk aan ongeveer 28 tot 30 studie-uren per week.

 

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over onder andere de inhoud van de opleiding en het werkveld. Staat jouw vraag er niet tussen, stel je vraag dan in de chat. 

Waar verblijf ik tijdens mijn studie?

Op alle drie de bestemmingen kunnen studenten verschillende soorten huisvesting vinden, zoals privékamers of appartementen, slaapzalen en hostels. Het is je eigen verantwoordelijkheid om huisvesting te vinden, maar alle universiteiten bieden ondersteuning. In Kroatië zijn er vakantiewoningen beschikbaar waar twee studenten kunnen wonen voor €300 per persoon per maand.

Voor hulp kun je contact opnemen met:

Voor BUas: master-sohm@buas.nl of accommodation@buas.nl
Voor de University of Rijeka: campmaster@fthm.hr
Voor Girona: allotjament@udg.edu

Mag ik zelf bepalen voor welke camping ik de praktische opdracht uitvoer?

In het tweede semester wordt een lijst gepubliceerd van campings en bedrijven in Europa die bereid zijn studenten te accepteren voor stages. Studenten kunnen kiezen uit deze campings. Als de studenten zelf een geschikte camping vinden, neemt de Consortiumcommissie een beslissing over een dergelijke plaatsing.

 

Studeer op drie locaties in Europa

“Leef het leven op camping resorts en ontdek de realiteit ervan”

Campings zijn als kleine dorpen en tegelijkertijd is de campingsector een ingewikkeld fenomeen. Als je de leiding hebt op een camping, moet je goed voorbereid zijn en met een divers team kunnen werken . Je moet absoluut veelzijdig zijn. In deze masteropleiding is het volgen van colleges aan de universiteit belangrijk, maar stages op campings evenzeer. Theoretische kennis wordt dus gecombineerd met praktische ervaring. Zo wordt een zeer veelzijdige master aangeboden, die studenten de mogelijkheid biedt om vele afdelingen van campings te doorlopen. Met andere woorden, het is zeer relevant om het leven op campings te leven en de realiteit ervan te ontdekken.

Miquel Gotanegra Portell

President van de Catalan Campsites Federation, President van de Girona Campsites Association & CEO van de Terraza Grup

Jos van der Sterren helpt studenten met hun international traineeship

“Het geeft mij echt voldoening om studenten te helpen met hun veldonderzoek en traineeship, juist omdat deze projecten hen in staat stellen om buiten hun comfortzone te werken, in verschillende culturen, waar ze hun ogen goed open moeten houden om de context te begrijpen. Ik neem hen mee in die complexe realiteit en hoe je hierin een toeristisch bedrijf duurzaam kunt ontwikkelen. We moeten de aarde en de mensen die we ontmoeten simpelweg met respect behandelen als we de aantrekkingskracht en het potentieel van toerisme niet om zeep willen helpen!” 

Jos van der Sterren

Docent & onderzoeker BUas

Toelating

Wanneer ben ik toelaatbaar? 

Je bent toelaatbaar met een bachelordiploma (BA, BSc, BBA, B Com), bijvoorbeeld op het gebied van toerisme, reizen, hotelmanagement, international business, management, economie, recht, e-commerce, urban development, geografie, sociale wetenschappen of financiën. Bekijk de aanvullende toelatingsvoorwaarden.  

 

Wat kost deze studie? 

De kosten van deze studie zijn opgebouwd uit bedragen die je aan de verschillende hogescholen betaalt.
Tien studenten maken kans op een beurs van € 5.000,- vanuit het Campsite Industry Scholarship programma

Naast het collegegeld dien je ook rekening te houden met extra kosten voor de aanschaf van studiemateriaal zoals studieboeken.

Lees meer over studiekosten

 

Hoe kan ik mij aanmelden?

Als je voldoet aan de toelatingseisen kun je je aanmelden voor deze opleiding. Bekijk de aanmeldprocedure.  

Aanmelden via studielink

Na je studie

Afgestudeerden van de Master Sustainable Outdoor Hospitality Management hebben recht op drie graden:

 • Master of Arts (BUas)
 • Master of Science (UdG)
 • Professional Specialist (UNIRI)
Voorbeelden van mogelijke carrières en toekomstige banen: 
 • Marketing Manager voor Landal GreenParks,
 • Human Resource Manager voor Valamar Riviera,
 • Concept designer bij OYO Vacation Homes,
 • Resort Landscape Designer bij Pierres et Vacances,
 • Parkmanagers van een international Holiday park.