Portretfoto van Koen Urselman in een magazijn

Na je bachelor

Na het succesvol afronden van je studie Logistics Engineering mag je jezelf Bachelor of Science noemen.

Bekijk deze opleiding

Wat doet een logistiek manager?

Als logistiek manager zorg je ervoor dat alles achter de schermen soepel verloopt. Je stuurt teams en logistieke partners aan, analyseert data en bedenkt slimme verbeteringen. Zo maak je het hele logistieke proces efficiënter en zorg je dat klanten op tijd de juiste producten ontvangen. 

Tim geeft je een kijkje in zijn baan als Logistiek Manager bij Sodastream.

Welke banen passen bij Logistics Engineering?

Manager zorglogistiek

Verkort wachttijden met data en AI. Optimaliseert de goederenstroom. Verbetert de planning van personeel. 

Proces engineer

Analyseert en verbetert goederenstromen. Automatiseert logistieke processen door robotisering. 

Data-analist

Analyseert data voor snellere productie. Maakt modellen die voorspellen hoeveel voorraad nodig is. Ontwikkelt dashboards.

Supply chain engineer

Is verantwoordelijk voor procesoptimalisatie. Kijkt hoe processen slimmer ingericht kunnen worden. 

Duurzaamheidsmanager

Verduurzaamt logistieke processen door middel van data. Kijkt naar nieuwe technologieën en innovaties.  

ICT consultant

Adviseert logistieke klanten over IT-strategieën. Maakt implementatieplannen. Ontwikkelt maatwerkoplossingen voor vraagstukken.

Logistics Engineering Alumni

Kies voor Logistics Engineering bij BUas

Je leert hoe je met ict en data-toepassingen ervoor kan zorgen dat mensen, goederen en diensten snel, veilig en duurzaam op het juiste moment, op de juiste plaats zijn. Ben jij enthousiast over technologie en innovaties, en wil je in Nederland of wereldwijd impact maken? Dan is Logistics Engineering misschien iets voor jou. 

Ontdek de opleiding

Een master na Logistics Engineering

Na het behalen van je bachelor in Logistics Engineering, heb je de mogelijkheid om een masteropleiding te volgen bij BUas of een andere hogeschool, om je verder te specialiseren.

Veelgestelde vragen over Logistics Engineering

Als je vraag niet in de lijst hieronder staat, stel je vraag dan in de chat. Onze studenten zullen je vraag graag beantwoorden.

Wat doe je met de opleiding Logistics Engineering? 

Met de hbo-opleiding Logistics Engineering leer je hoe je logistieke processen slimmer, digitaler en duurzamer kunt maken. Deze studie is ideaal als je geïnteresseerd bent in technologie, data-analyse en het slim organiseren van processen binnen bedrijven. Je ontwikkelt vaardigheden om logistieke systemen te analyseren en te verbeteren. Denk aan het inzetten van automatisering, robotisering en data-analyse om processen binnen productie en distributie te optimaliseren. Je leert werken met softwaretools om logistieke vraagstukken op te lossen . 

Binnen welke sectoren kun je met de opleiding Logistics Engineering werken? 

Na het afronden van je bachelor Logistics Engineering kun je in veel verschillende sectoren aan de slag. Denk daarbij aan productie, e-commerce, distributie of Defensie. De logistieke sector is breed en volop in ontwikkeling, waardoor de vraag naar goed opgeleide logistiek professionals groot is. Dat betekent dat je met deze opleiding makkelijk aan een baan komt. Je start als afgestudeerde meestal in een goed betaalde juniorfunctie en vanuit daar kun je doorgroeien naar een managementpositie.  

Wat zijn mijn vooruitzichten op een baan na afronding van de opleiding Logistics Engineering?

Rond de 90% van de studenten die afstuderen vindt een baan op bachelor niveau, waarvan 80% een baan vindt binnen het vakgebied van Logistics Engineering.  

Wat ga ik verdienen? 

Afgestudeerden verdienen gemiddeld rond de € 2.961 bruto, gebaseerd op een werkweek van 39 uur per week. (Bron: Studiekeuze123) 

Een baan op niveau

Het aandeel oud studenten dat op dit moment een baan op het niveau van de studie heeft.

90%

Binnen het vakgebied

Het aandeel oud studenten dat op dit moment een baan binnen het vakgebied van de studie heeft.

80%

Vast contract

Het aandeel oud studenten dat een vast contract krijgt. 

56%