Na je opleiding

Je hebt je diploma gehaald en staat voor een nieuwe keuze. Aan de slag in binnen- of buitenland om de logistieke processen te stroomlijnen, of doorstuderen en een mastergraad halen? 

Werken

Als je kiest om te gaan werken, start je als afgestudeerde meestal in een junior- of assistentfunctie en kun je doorgroeien naar een managementpositie. Bijvoorbeeld logistiek analist, planner, consultant ICT, inkoopmanager, supply chain manager of projectmanager bij transportbedrijven, productiebedrijven, ICT-bedrijven, detailhandel of consultancybedrijven.

In de HBO Monitor 2018 is een indicatie gegeven van de arbeidsmarktperspectieven met betrekking tot het gemiddelde beginsalaris en het percentage werkenden onder pas afgestudeerden. Voor afgestudeerden van de opleidingen Logistics Engineering (NL) is het gemiddeld bruto startsalaris € 15,09 per uur. Anderhalf jaar na het afstuderen heeft ongeveer 87% van de afgestudeerden een baan gevonden waarvan 86% op hbo-niveau.

Doorstuderen

Doorstuderen bij Breda University of Applied Sciences kan aan de nieuwe hbo-master Master Supply Chain Management. Deze master start in september 2020.

Breda University of Applied Sciences heeft een samenwerkingscontract met Cranfield University in Bedfordshire (Cranfield) in Groot-Brittannië. Afgestudeerde logistici kunnen aan deze universiteit direct de wetenschappelijke master Logistics & Supply Chain Management volgen, een pre-master opleiding is niet nodig. Deze master is een fulltime opleiding van 11 maanden. Je kunt starten als je tot de 25% beste studenten van het derde studiejaar behoort én het Cambridge Certificate examen hebt gehaald op Proficiency of Advanced niveau of IELTS 6.5 gemiddeld, ook voor schrijven. Het collegegeld is ongeveer 10.000 pond per jaar, maar Nederlandse studenten kunnen in aanmerking komen voor de VSB-beurs.

(Andere) doorstudeermogelijkheden

Om door te kunnen studeren aan een wetenschappelijke masteropleiding anders dan bovengenoemde na Breda University of Applied Sciences Logistics Engineering (NL), moet je eerst een pre-mastertraject hebben afgerond. Bij Breda University of Applied Sciences kun je al tijdens het vierde jaar van je studie het Engelstalige Pre-master Programme Strategic Business Management and Marketing (SBM) (informatie is in het Engels) volgen.

Voorbeelden van doorstudeermogelijkheden:

  • Erasmus University Rotterdam: Supply Chain Management
  • Tilburg University: Supply Chain Management
  • TU Eindhoven: Operations Management & Logistics
  • Universiteit Maastricht: Supply Chain Management, Bedrijfskunde
  • Universiteit Twente: Bedrijfskunde
  • Vrije Universiteit Brussel: Bedrijfskunde
  • Universiteit van Amsterdam: Bedrijfskunde
  • Radboud University Nijmegen: Bedrijfskunde

Voor deze masteropleidingen kun je ook een pre-mastertraject volgen op de betreffende universiteit.

Alumni

Met het behalen van je diploma is je Breda University of Applied Sciences-tijd nog niet afgesloten, tenminste niet wat ons betreft! Graag blijven wij in contact met onze alumni. Enerzijds om te weten waar jullie terecht zijn gekomen en waar jullie je momenteel mee bezig houden. Anderzijds omdat jullie als geen ander een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van het huidige onderwijs. Bovendien bieden wij jou als afgestudeerde de mogelijkheid om in contact te blijven met andere afgestudeerden.

Door de jaren heen heeft Breda University of Applied Sciences een alumni-database opgebouwd met meer dan 6.000 geregistreerden. De database bevat informatie over waar onze alumni wonen en werken. Wil jij ook in contact blijven met je oud mede-studenten?
Schrijf je in bij de alumni database!