International Facility Management

4-jarige hbo-bacheloropleiding | Engelstalig

Wat is facility management?

Modern kantoor

Zorg voor een inspirerende werkomgeving zodat je collega's het maximale uit zichzelf kunnen halen.

Geen evenement zonder facility manager

Zorg ervoor dat achter de schermen alles geregeld is; kleedkamers, lockers, technologie, beveiliging.

Schone werkomgeving

Garandeer dat de ok’s medische benodigdheden krijgen en dat medisch afval veilig wordt afgevoerd, terwijl het schoonmaakteam het ziekenhuis schoonhoudt.

Onderhoud van gebouwen

Zorg voor goed onderhoud van de gebouwen door het faciliteren van schoonmaak, technische optimalisatie en renovaties.

Duurzaamheid is de sleutel

Maak van duurzaamheid een belangrijke pijler van de bedrijfsvoering.

Waarom BUas?

  • Volledig Engelstalige bacheloropleiding in samenwerking met het internationale werkveld
  • Internationaal erkend en topopleiding in Nederland
  • Internationaal team van docenten met ruime ervaring in de facilitaire sector
  • Een-op-een coaching en een persoonlijk ontwikkelingsprogramma

De Hbo opleiding Facility Management in beeld

Inhoud van de studie

True or false about facility

Stages en Studiereizen

Breda als Studentstad

Favoriet op de campus

Onze introductieweek

De juiste keuze?

Is International Facility Management in Breda de juiste hbo-opleiding voor jou?

Doe een korte test (ca. 4 minuten) en ontdek of deze opleiding bij jou past. De test is Engelstalig


Naar de quiz

Opbouw van de studie

Wat kun je worden met Hbo facility management?

In deze studie leiden we je op tot een allround Facility Manager. Waar vind jij jouw droombaan? Denk vooral groot, want onze studenten werken over de hele wereld. Maar - first things first - eerst ga je werken aan je ontwikkeling. Wij helpen je de dingen te leren die je moet weten en kunnen, en we bieden je praktijkgerichte, on-the-job training. Met deze studie krijg je alles wat je nodig hebt om de baan van je dromen te vinden! 

Welke vakken krijg je tijdens deze bachelor opleiding?

Meer informatie over het studieprogramma en de vakken kun je vinden in het complete opleidingsoverzicht. Hieronder leggen we uit wat je in elk jaar kunt verwachten. 

Jaar 1

In het eerste jaar - de propedeuse - volg je twee modules.

Knowing the Fundamentals of Facility Operations 

In deze module leer je de basisprincipes van Operations Management, Management Information Systems en bedrijfshulpverlening (BHV). Je gaat meteen in de praktijk aan de slag in ons leerbedrijf Sibelicious op de campus van BUas. Je doet ervaring op bij de food courts, de Service Desk, het restaurant en in de keuken. Je organiseert events en ontvangt en helpt de gasten die dagelijks bij BUas komen voor een lunch, diner, vergadering of een bijeenkomst. 

Understanding the Facility Management Industry 

In deze module krijg je de vakken Finance, Economics, Marketing, Business Law & Ethics, en Investigative Abilities. Bij dat laatste vak leer je hoe je een onderzoek opzet en uitvoert. 

Alles wat je in het eerste jaar leert, komt samen in de eindopdracht. Met een klein aantal andere studenten werk je aan een prototype van of een vernieuwing in een facilitaire omgeving.

Jaar 2 (en een stukje van jaar 3)

Na jaar 1 begint de postpropedeuse. Die bestaat uit twee delen. Deel I omvat jaar 2 en het eerste semester van jaar 3. Deel II omvat de rest tot je afstuderen. 

In deel I volg je drie modules.

Developing People and Organisations

In deze module kijk je vooral naar het gedrag van mensen en wat dat betekent voor (het werken in) een organisatie. 
Vakken: Oganisational Behaviour, Business Law & Ethics, Research & Design en Economics.

Managing Business Performance and Innovation 

In deze module leer je alles over klantrelaties, service marketing en prijsstrategieën.
Vakken: Accounting, Operations Management, Management Information Systems en Marketing.

Exploring the International Facility Industry

Tijdens deze praktijkstage van vijf maanden ervaar je hoe het is om te leven en te werken in een interculturele facilitaire omgeving in het buitenland.

Jaar 3

In het tweede semester van jaar 3 volg je de module Creating Excellence in Facility Management. Die gaat over Strategisch Management. Met de research skills die je hebt ontwikkeld, breng je  strategische mogelijkheden van bedrijven in kaart. Daarbij gebruik je alles wat je in eerdere modules hebt geleerd op het gebied van strategie en beleid.

Jaar 4

In je afstudeerjaar werk je aan je scriptie en kun je nog een studieonderdeel naar keuze doen, denk aan een minor, een extra stage, het schrijven van een adviesrapport of bedrijfsplan. Voor je scriptie en het keuzedeel kies je natuurlijk een onderwerp dat (of een context die) helemaal bij jou past! Je studiecoach helpt je daarbij en begeleidt je tot aan het verdedigen van je scriptie.

Het totale curriculum vind je hieronder weergegeven:

Premaster

In het vierde jaar kun je ook kiezen voor een premaster van een Nederlandse universiteit om direct toegang te krijgen tot hun masteropleidingen.  

BUas heeft ook een premaster: Strategic Business Management and Marketing (SBM). Je kunt deze premaster volgen als je studieresultaten goed genoeg zijn. Na afronding heb je direct toegang tot verschillende business-gerelateerde Master of Science opleidingen (op het gebied van management en marketing) bij onze universitaire partners. Een paar voorbeelden zijn de universiteit van Maastricht, Tilburg, Brussel (B) en Warwick (UK). Zo kun je in vijf jaar een wo-master halen en na een driejarig traject zelfs in vier jaar!

Studiebelasting en coaching

Studiebelasting

Gemiddeld besteed je 32 uur per werk aan je studie. Je volgt colleges en werkt aan projecten - op de campus of online - en je bereidt je voor op tentamens en assessments. Tijdens de praktijkweken ‘Food en Beverage’ werk je fulltime in de keuken, het restaurant of bij het Visitor Centre op de campus.

Studiecoaching

In jaar 3 en 4 werk je aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke en professionele vaardigheden in het Management Development Programme. Dit doe je samen met je studiecoach.
Onderwerpen die in dit programma aan bod komen, zijn onder meer het schrijven van verslagen en bronvermeldingen, digitale vaardigheden en het werken met specifieke computerprogramma’s, tijdmanagement, communicatieve vaardigheden, teamwerk, leerstijlen, en leiderschapsstijlen. In de laatste fasen van het programma verschuift de aandacht naar het werkveld, waar besluitvorming, senior leiderschap, onderhandelen, en ondernemerschap belangrijke onderwerpen zijn.  

Onderdeel van het Management Development Programme is jouw Persoonlijk Ontwikkelplan. Dit maak je zelf en je studiecoach helpt je daarbij. Aan de hand van dit plan bekijken jullie samen hoe het gaat met jouw studievoortgang en ontwikkeling.

Studentendecaan  

De studentendecaan verstrekt informatie, advies en begeleiding met betrekking tot onderwijs- en beroepskeuzes, studieomstandigheden en studiefinanciering. Je kunt er ook terecht als je persoonlijke problemen wilt bespreken die je leven als student kunnen beïnvloeden.  
 

 

Als vwo’er kun je je hbo-bachelor in International Facility Management in 3 jaar halen. Dat scheelt je een jaar tijd en collegegeld! Ook als je al een propedeuse hebt gehaald aan een andere (economische) opleiding kun je deze studie in 3 jaar doen. 

Je start in het tweede jaar en krijgt extra lessen en studiemateriaal om de stof uit het eerste jaar onder de knie te krijgen. De kennismaking met de facility industry die de eerstejaars al hebben gehad, komt voor jou vooral aan bod in de praktijk binnen leerbedrijf Sibelicious. 

Voor het driejarige traject geldt – net als voor het vierjarige – dat je in het eerste jaar 60 ECTS moet halen. Je kunt niet overstappen van het ene naar het andere traject. Hoe ziet het driejarig traject voor vwo’ers eruit?
.

Jaar 1

In dit eerste jaar (jouw propedeusejaar) volg je twee modules.

Developing People and Organisations 
In deze module kijk je vooral naar het gedrag van mensen en wat dat betekent voor (het werken in) een organisatie. 
Vakken: Oganisational Behaviour, Business Law & Ethics, Investigative Abilities, en Economics.

Managing Business Performance and Innovation 
In deze module leer je alles over klantrelaties, service marketing en prijsstrategieën.
Vakken: Accounting, Operations Management, Management Information Systems, en Marketing.

Je gaat een paar keer op bezoek bij een bedrijf en ontdekt wat een facility manager allemaal doet en hoe het is om in de facility industry te werken. Praktische ervaring doe je dit jaar op in leerbedrijf Sibelicious. Je werkt bij de food courts, de Service Desk, het restaurant en in de keuken. Je organiseert events en ontvangt en helpt de gasten die dagelijks bij BUas komen voor een lunch, diner, vergadering of een bijeenkomst.
 

Jaar 2

Het tweede jaar van je studie is de hoofdfase. 

Exploring the International Facility Industry
Tijdens deze praktijkstage van vijf maanden ervaar je hoe het is om te leven en te werken in een interculturele facilitaire omgeving in het buitenland. 

Je volgt dit jaar de module Creating Excellence in Facility Management. Die gaat over Strategisch Management. Met de research skills die je hebt ontwikkeld, breng je  strategische mogelijkheden van bedrijven in kaart. Daarbij gebruik je alles wat je eerder hebt geleerd op het gebied van strategie en beleid.

Jaar 3

In dit jaar ga je afstuderen; we noemen het Owning your Career. Je werkt aan je scriptie en kan nog een studieonderdeel naar keuze doen, denk aan een minor, een extra stage, het schrijven van een adviesrapport of bedrijfsplan. Voor je scriptie en het keuzedeel kies je natuurlijk een onderwerp dat (of een context die) helemaal bij jou past! Je studiecoach helpt je daarbij en begeleidt je tot aan het verdedigen van je scriptie.


 

Tijdens je studie ga je drie keer op reis. Je ervaart hoe het eraan toegaat in de facility industry. Je krijgt er een gevoel bij en ziet de theorie terug in de praktijk.

Studiereis in de propedeuse
Het belangrijkste doel van je reis in het eerste jaar is om je het internationale facilitaire werkveld te laten zien en om je meer vertrouwd te maken met alles wat hierin gebeurt. Tijdens de reis leer je van alles over facilitaire concepten en dienstverlening, interculturele aspecten en duurzame ontwikkelingen in jouw toekomstige werkomgeving. Tijdens de reis zie en hoor je natuurlijk heel veel. Ook maak je kennis met professionals in de sector. Het is de bedoeling dat je al deze ervaringen voor jezelf verzamelt en dat je bekijkt wat je ermee kunt en wat je ervan kunt leren.

Studiereizen in de postpropedeuse
De studiereis in de hoofdfase van je studie focust op projectmanagement in een interculturele context, waarin je je vaardigheden op het gebied van groepsdynamiek en leiderschap (verder) ontwikkeld in een internationale setting. 

Tot slot is er nog een derde studiereis. Die beleef je samen met studenten van de opleiding International Hotel Management. Je leert vooral hoe bepaalde thema’s, zoals financiën, marketing, revenue management (inkomstenbeheer) en duurzaamheid, samenhangen. 
 

Als je bij ons International Facility Management studeert, kun je een tijdje in het buitenland studeren aan één van onze partneruniversiteiten. Een mooie kans om je horizon te verbreden, een tijdje in het buitenland te wonen, mensen uit andere culturen te ontmoeten en je talen te verbeteren!
We organiseren uitwisselingsprogramma’s met universiteiten in:

  • Helsinki, Finland
  • Jyvaskyla, Finland
  • Flagstaff, Verenigde Staten
  • Kufstein, Oostenrijk
  • Dublin, Ierland

Bij BUas word je opgeleid tot ondernemende professional. In al onze hbo-bacheloropleidingen krijg je de ruimte om je ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Je krijgt les in entrepreneurship, ondernemerschap dus. Hiervoor zijn speciale vakken ontwikkeld en in je tweede studiejaar kun je met een Excellence Track in ondernemerschap beginnen.

In het vierde studiejaar kun je kiezen voor een BUas brede minor Ondernemerschap en je kunt zelfs afstuderen met je eigen bedrijf! Misschien heb je (tegen die tijd) al een bedrijfje dat omzet draait of misschien heb je plannen? Laat je helpen door BUas Startup Support.

Lees meer over het opzetten van je eigen onderneming.

Eyecatchers International Facility Management

Toelating

Sophie Vos - International Facility Management - BUas

De opleiding Facility Management past helemaal bij mij

Zorgen dat alles tot in de puntjes is geregeld, zodat andere mensen hun werk het beste kunnen doen. Hier word ik blij van! 

Een studiekeuze maken? Ga naar een open dag en meld je zeker ook aan voor een meeloopdag. Of volg Your Road to BUas

Sophie Vos

Student International Facility Management

Ik onderzoek graag waarom iets gebeurt

 

De opleiding heeft mij laten zien hoe belangrijk de interactie is tussen menselijk gedrag en fysieke omgeving. Iedere organisatie en ieder mens is anders en dat maakt het zo uitdagend. Ik adviseer organisaties over hoe je een inspirerende en duurzame werkomgeving kunt realiseren die past bij de bedrijfsstrategie. Ik ontrafel de strategie en vertaal dit naar een passend huisvestingsconcept. Leergierig en ook een tikkeltje eigenwijs, ze noemen dat ook wel een echte BUas mentaliteit!

Manouk de Weert, afgestudeerd

Werkt nu zelfstandig als Senior Workstyle Consultant

De afstudeerders waren uitzonderlijk

 

De afstudeerders die ik aan boord nam van Breda University waren uitzonderlijk, met een grondige kennis van de basisprincipes van facility management en kernvaardigheden zoals projectmanagement.

Bill Pollard

Bill Pollard, Co-Founder en Senior Director at Incentive FM Group – London UK

Jouw carrière

Na je studie International Facility Management ben je er klaar voor om verschillende facilitaire carrières in binnen- of buitenland aan te gaan. Loopbaanvoorbeelden zijn: projectmanager FM, werkplekadviseur of contractmanager. Mogelijke werkgevers: multinationals, hotels, ziekenhuizen, luchthavens, horeca.

Meer weten? Na je bachelor International Facility Management.