Sustainable Tourism Mobility Forum

27 May 2024 09:00 - 28 May 2024 17:30 BUas Campus

Op dit Forum bespreken we de belangrijkste katalysatoren en knelpunten voor internationale en nationale duurzame toeristische mobiliteit. Je raakt geïnspireerd door de verhalen van koplopers in duurzame mobiliteit. En we zetten de eerste stappen in het opstellen van een roadmap voor duurzame toeristische mobiliteit (in Nederland).

  • Samenwerken
  • Logistiek
  • Global engagement
  • Over BUas

Het Sustainable Tourism Mobility Forum op 27 en 28 mei 2024 in Breda, gehost door Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). In samenwerking met CELTH, Polis, NECSTouR, het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid willen we de uitdagingen van koolstofuitstoot in de toeristische sector aanpakken. We zullen ons richten op de noodzakelijke transitie en oplossingen voor duurzamere vormen van toeristisch vervoer, zoals trein, bus en fiets. 

 

Thema's forum

Op dit forum brengen we Europese belanghebbenden op het gebied van vervoer en toerisme samen met sprekers uit Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland. We zullen duurzame routes bespreken voor langeafstands- en lokale toeristische mobiliteit, evenals zakelijke mobiliteit. 

 

Voor het thema mobiliteit van lange-afstandstoerisme en lokaal toerisme zullen we onderzoeken:

  • samenwerking tussen touroperators en aanbieders van spoorvervoer,  
  • ervaringen met nachttreinen,  
  • de realiteit achter het koolstofvrij maken van de luchtvaartindustrie en de gevolgen daarvan voor de toeristische sector 
  • ervaringen met de integratie van toerisme in stedelijke en landelijke mobiliteitsplanning 
  • de rol van consumenten bij het vormgeven van duurzame toeristische mobiliteitsbehoeften.

We zullen elkaar inspireren door de aanpak die Frankrijk heeft gekozen voor de ontwikkeling van mobiliteit voor de Olympische Spelen (zomer 2024). Oostenrijk volgt dit voorbeeld door nachttreinen mogelijk te maken en zal zich richten op richtingen van het toekomstige Nederlandse toerisme- en vrijetijdsmobiliteitsbeleid.  

Zakelijke mobiliteit zal aan bod komen door te kijken naar moderne technologieën om zakenreizen te verminderen en door mogelijkheden te onderzoeken voor cross-learning tussen zakelijk en recreatief toerisme. Daartoe word je getriggerd door moderne technologie in onze XR Stage (Virtual Production Studio). We zullen leren en geïnspireerd raken door de ervaringen van de Travel Smart Campaign, geleid door Transport & Environment binnen een coalitie van partners in Europa, Noord-Amerika en Azië.

 

Voor wie 

Dit Forum is bedoeld om overheden, industriële spelers, start-ups en universiteiten op nationaal, regionaal en Europees niveau op het gebied van toerisme en transport samen te brengen.  

 

Meer informatie 

Kijk op de evenementpagina voor meer informatie over het programma, moderators en panelleden. 

 

Kostenloos 

Het Forum is gratis, maar deelnemers worden alleen toegelaten op basis van inschrijving. Om uw aanwezigheid te bevestigen, vragen we u vriendelijk het registratieformulier in te vullen vóór 13 mei 2024. We moedigen duurzame reismogelijkheden naar dit Forum aan, om te benadrukken dat we niet alleen praten over duurzame mobiliteit, maar er ook naar handelen.

Inschrijven