Aankomende eerstejaars

Je hebt je aangemeld bij Breda University of Applied Sciences en gaat studeren in Breda, maar je moet nog wel van alles regelen. Hier vind je een checklist van de meest belangrijke zaken. En kijk ook eens op de website startstuderen.nl, een verzameling van alle informatie die je nodig hebt op het moment dat je gaat studeren

Checklist

Controleer of:

  • Laptop
Technische specificaties

Tijdens je studie maak je met je eigen laptop gebruik van het draadloze BUas -netwerk. Na je aanmelding ontvang je je BUas -inloggegevens. Hiermee kun je inloggen bij het netwerk.

Om in te loggen bij het netwerk moet je laptop voorzien zijn van:

  • een draadloze netwerkkaart
  • een recente versie van Windows
  • een recente versie van een anti-virus programma
  • Software. Via Surfspot kun je via een onderwijslicentie scherp geprijsde software aanschaffen. Kies eerst voor Breda University of Applied Sciences. Log daarna in met je inlogaccount en wachtwoord van Breda University of Applied Sciences.
  • Boeken. Meer informatie vind je medio juni op de pre-study portal.

Bij de start van elk collegejaar organiseren de opleidingen introductiedagen om je wegwijs te maken op de campus en in de stad. Een leuke manier om je nieuwe studiegenoten te leren kennen. Je kunt je ook aansluiten bij een studentenvereniging. Zij organiseren feesten, sportdagen, excursies en andere events. Leuk om mee te doen. Nog leuker om te helpen. Bijvoorbeeld in het bestuur, in de redactie van een blad of blog of in de commissie die activiteiten organiseert. Lekker voor je CV!