Special features Logistiek

Plan je eigen studietraject
Gedurende de hele opleiding werk je nauw samen in projecten met studenten aan reallife cases uit het werkveld. In deze projecten kun je je richten op je eigen studieloopbaan. Je ontdekt welke rol het beste bij jou past en gaat je hierin verder verdiepen. Je leert hoe je je eigen rol kunt ontwikkelen en optimaliseren door je kennis binnen jouw specifieke interessegebied te verbreden of te verdiepen.
Logistics Game
Serious Gaming wordt toegepast bij BUas om inzicht te krijgen in logistieke processen. In het eerste jaar krijg je als logistiek student zeven weken om aan deze game, Blokko genaamd, te werken. Financiën, planning, alles wat je hebt geleerd wordt behandeld in de game, waaronder ook nieuwe technieken zoals blockchain. De game wordt door het over de hele campus gespeeld door legoblokken te verplaatsen van het ene naar het andere gebouw.

Samenwerken aan de toekomst van logistiek
Samenwerking met partners in het werkveld is belangrijk om onze opleidingen actueel en relevant te houden. Wat gebeurt er op logistiek gebied, met welke problemen krijgen vakspecialisten te maken, en welke vragen hebben zij? Samen met grote bedrijven werk je aan complexe vraagstukken en geef je de logistiek van de toekomst mede vorm. Een groot deel van je studie bestaat uit het werken aan opdrachten die rechtstreeks uit de praktijk komen. Die opdrachten komen uit het logistieke bedrijfsleven, maar ook uit de evenementenbranche en de zorg.
- Enkele voorbeelden
-
Voor het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal hebben studenten een onderzoek uitgevoerd naar wachttijden in de zorg. Voor DHL hebben studenten uitgezocht hoe de logistieke keten geïnnoveerd kan worden.
Een ander voorbeeld zijn de opdrachten die studenten hebben uitgevoerd voor de Bredase festivals Ploegendienst en het Duikbootfestival. Hierin zijn studenten aan de slag gegaan met mobility management, capaciteitsmanagement en site management. Hoe kom je veilig naar (maar ook van) het festivalterrein en wat betekent dat voor de ruimteindeling buiten het terrein? En voor de timing of line-up van het festival? Geen enkele festivalbezoeker wil al te lang wachten op een drankje, iets te eten of voor het toilet. Hoeveel voorzieningen moeten er dan zijn en waar kunnen deze het beste staan? En wat als er iets gebeurt? Hoe kunnen de hulpdiensten er dan snel bij en wat omvat het crisisplan? Kortom, hoe zorg je ervoor dat een festival ook een echt feestje wordt?