Samen groeien

Er zijn een heleboel manieren om samen te werken aan de ontwikkeling van kennis, innovatie en talent. Ontdek samen met ons welke mogelijkheden er zijn!

Hoe pakken we het aan?

De kern van ons onderwijs is de samenwerking met u als ondernemer of professional in het bedrijfsleven. Dit samenwerken doen we op verschillende manieren. Bekijk de video en ontdek een aantal mogelijkheden.

Inspiratie voor samenwerking

Minorstudenten gaan aan de slag met jouw onderzoeksopdracht

In het laatste studiejaar volgen onze studenten een verbredende of verdiepende minor. Onderdeel hiervan is het uitvoeren van een onderzoek voor een bedrijf, organisatie of de overheid. Ze werken vijf maanden lang in groepen aan een opdracht in de context van thema’s, zoals:

 • Digital Marketing
 • Storytelling
 • Placemaking & Shaping Destinations
 • Sustainability
 • Social Responsibility
 • Crowd Management
 • Hospitality Innovation
 • Tourism Impact
 • e-Sports & Media
 • Duurzame gebiedsontwikkeling

Heb je een interessante onderzoeksopdracht die aansluit bij één van deze thema’s, neem dan gerust contact met ons op.

 

Jouw werkervaring heeft impact, we zien je graag als gastdocent

Wie kan er het beste vertellen over hoe het écht werkt in de praktijk? Dat ben jij natuurlijk! Ervaringen en verhalen van professionals uit het werkveld hebben een grote impact op studenten. Onze studenten laten zich inspireren door de ideeën die jij hebt over de toekomst van het vakgebied waarin zij zich nog volop aan het ontwikkelen zijn. Gastcolleges worden altijd goed bezocht en het mooie is dat je door de interactie met onze studenten zelf ook weer nieuwe dingen leert. Werk je in één van onderstaande vakgebieden en krijg je energie van jonge mensen, meld je dan aan voor een gastcollege.

 • Toerisme en recreatie 
 • Vrijetijdssector en evenementen
 • Hotellerie en hospitality 
 • Facilitaire branche
 • Logistiek 
 • Mobiliteit, ruimtelijke ordening en stedenbouwkundig ontwerpen
 • Media en entertainment
 • Gameontwikkeling en serious gaming
Werkbare en innovatieve oplossingen voor jouw bedrijf

Staat jouw bedrijf of organisatie voor een bijzondere uitdaging, dan kan praktijkgericht onderzoek een eerste stap zijn naar een werkbare oplossing. Onze onderzoekers zijn dagelijks bezig met het verder ontwikkelen van kennis in de vakgebieden waarin zij actief zijn. En dat doen ze graag samen met jou. Want als we onze krachten bundelen, zijn we in staat om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor actuele vraagstukken waar jij in je werk mee te maken hebt. Dat bundelen van krachten doen we niet alleen binnen onze kennisinstelling en met het bedrijfsleven, maar ook met overheid, onderwijspartners en onderzoeksinstituten. Kijk eens op onze (Engelstalige) onderzoekspagina voor inspiratie en voorbeelden.

Leer als professional mee in onze learning communities

Wij werken in Learning Communities, waarin studenten, docenten en professionals vanuit bedrijfsleven en overheid elkaar motiveren en stimuleren in het delen van kennis. We vinden het belangrijk dat onze studenten werken aan opdrachten die rechtstreeks uit de praktijk komen. Nog mooier is het als de praktijk actief betrokken is in zo’n learning community en dat hoeft je echt niet veel tijd te kosten. Het levert je wél veel op, want door de samenwerking met studenten en docenten rond een bepaald thema houd je je theoretische kennis op peil en leer je vanuit andere invalshoeken naar een case te kijken. Heb je een leuke uitdaging die wij kunnen onderbrengen in een Learning Community, laat het ons weten.  

Zet je bedrijf in de schijnwerpers tijdens een bedrijfsbezoek

Regelmatig trekken we onze studenten uit de collegebanken en gaan we op bezoek bij een relevant bedrijf in de branche. Zo’n kijkje achter de schermen is voor onze studenten enorm waardevol en het geeft hen ook een kans zich een beeld te vormen van mogelijke werkgevers. Zie jij kans om een groep gemotiveerde studenten te ontvangen op locatie en een inspirerend verhaal te vertellen over het bedrijf of over speciale activiteiten of projecten, dan horen we dat graag. Een gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met de professionals van de toekomst! 

Jouw beoordeling is voor onze afstudeerders goud waard

Bij het beoordelen van afstudeerscripties en het afnemen van het eindexamen werken we graag samen met de mensen die het op (actuele) waarde weten te schatten. Een goede beoordeling door professionals uit het werkveld geeft de afstudeerder het vertrouwen dat hij/zij het snapt en het geleerde op de juiste manier heeft toegepast. Klaar voor de arbeidsmarkt dus. Het is mooi als je daar als ervaren rot in het vak aan kunt bijdragen door zitting te hebben in de examencommissie. Het is ook een slimme manier om aangehaakt te blijven bij de visie en ideeën van de young professionals.

Maak gebruik van onze Fresh Brains

Fresh Brains, zo noemen we onze studenten. Het is verrassend om te zien hoe goed zij in staat zijn om ‘outside the box’ te denken. Onze crossculturele leeromgeving, waarin we samenwerken met studenten en docenten uit verschillende culturele opmgevingen, helpt hier enorm bij. Dus ben je wel toe aan een gezonde dosis frisse ideeën, neem dan even contact met ons op, we denken graag mee. In de inspirerende omgeving van ons Innovation Square is genoeg ruimte voor brainstormsessies of een dynamische en creatieve Hackaton. We staan overal voor open.

Ontmoet onze talentvolle studenten

We organiseren regelmatig ‘Industry Days’ speciaal voor bedrijven en organisaties die actief zijn in de vakgebieden waarin wij opleiden. Op zo’n dag kun je onze studenten en docenten, maar ook andere professionals, op de campus en soms online ontmoeten. Een echte netwerkactiviteit dus die helpt om nieuwe contacten te leggen, kennis uit te wisselen en kennis te maken met de talenten die wij in huis hebben. Zij kunnen voor jou aan de slag met een stageopdracht, een afstudeeronderzoek of in een eerste baan. Onze logistieke opleidingen en de opleiding Hotel Management hebben zelfs een speciaal talentenprogramma. Wil je hier meer over weten, neem dan even contact op. 

Ons Production House maakt aansprekende promo video’s

Het Production House is het leerbedrijf van de opleiding Creative Business. Onze studenten werken hier één dag per week aan opdrachten voor het bedrijfsleven. Wil je een promo video laten maken, heb je behoefte aan een goed doordacht marketingplan of een crossmedia strategie, denk dan aan onze studenten. Zij gaan graag voor je aan de slag. Loop je al een tijdje rond met een idee of heb je net iets bedacht, laat het ons weten en we kijken wat onze studenten voor je kunnen doen.

Een masterclass op maat voor jouw medewerkers

Ben je op zoek naar een gerichte bijscholing van je medewerkers op een bepaald thema? Weet dan dat onze docenten ervaring hebben met trainingen op maat. In overleg stellen zij een programma samen dat helemaal aansluit bij de context van jouw bedrijf of activiteiten. 

Sluit je aan bij onze beroepenveldcommissie

Iedere opleiding heeft een beroepenveldcommissie. Deze staat garant voor een optimale aansluiting tussen de opleiding en de arbeidsmarkt. De leden van de commissie vertegenwoordigen het bedrijf of de organisatie en de sector waarin zij werkzaam zijn. Als lid informeer je het management van de opleiding over de belangrijkste ontwikkelingen en trends in jouw branche en samen vertaal je deze naar het curriculum van de opleiding. Op die manier kunnen wij vanuit een breder perspectief de aansluiting tussen opleiding en werkveld waarborgen. Het werkt natuurlijk ook andersom, de opleiding vraagt de beroepenveldcommissie om voorgenomen veranderingen in het curriculum te toetsen aan de praktijk. 

Contact

Wil u meer weten over bovenstaande samenwerkingsvormen of bent u op zoek naar ander mogelijkheden tot samenwerken? Neemt u dan gerust contact met ons op.
  

Contact opnemen 

 

Leerbedrijven