Docent helpt studenten met het opzetten van huj eigen bedrijf

Word docent

Heb jij talent voor BUas?

Jouw kennis en ervaring kunnen onze studenten goed gebruiken. Breng jij met jouw verhaal de praktijk tot leven? Ontdek je talent als docent bij BUas!

Help jij studenten hun talent te ontdekken?

Want dat is wat je doet als docent! Door je kennis en ervaring te delen met studenten, geef je mede vorm aan hun toekomst. Door jouw inbreng ontdekken ze hun toekomstige wereld. En jij weet precies welke kennis, expertise en vaardigheden nodig zijn in die wereld. Zo zorg jij ervoor dat onze studenten goed zijn voorbereid. Als docent ben je op een andere manier met je vak bezig, je inspireert studenten en zij inspireren jou ook. Ze willen alles weten en zetten je aan het denken. Zo blijf jij zelf ook ontdekken en geven jullie samen vorm aan de toekomst van het vak.

De wereld in het klein

BUas is eigenlijk de wereld in het klein. Studenten, docenten en onderzoekers uit zo’n 80 landen werken met elkaar in learning communities. Dat doen zij samen met professionals uit het werkveld en collega’s van internationale partnerinstituten. De kleinschalige campus in Breda is een diverse en inclusieve plek die iedereen ruimte geeft en die volop ruimte biedt elkaar te ontmoeten in alle openheid en eigenheid. Vanuit de verschillende domeinen van expertise zoeken we elkaar op, nemen elkaar mee in ideeën en inspireren en motiveren elkaar om zo samen tot iets nieuws te komen.

Nieuwsgierig naar wat je van BUas kunt verwachten? Kijk dan even bij Werken bij BUas

Wat heb je nodig om docent te worden?

We staan altijd open voor mensen met nieuwe vakkennis, maar het werkt pas echt als: 

  • je het leuk vindt om je passie te delen en te werken met jonge mensen;
  • je creatieve en frisse ideeën hebt over hoe je je kennis en vaardigheden kunt overbrengen op studenten; 
  • je een relevante hbo-master hebt of in gesprek wilt gaan met BUas om een master te behalen; 
  • je actief bent binnen een relevant netwerk en met één been in het werkveld blijft staan;
  • je goed kunt communiceren in het Engels.

Voor het eerst voor de klas

Als je nog nooit voor de klas hebt gestaan, dan is zo’n eerste keer natuurlijk spannend, maar je staat er niet alleen voor. Je werkt in een team van docenten en kunt dus altijd terugvallen op collega’s. Op je eerste werkdag word je gekoppeld aan een buddy die jou wegwijs maakt binnen de organisatie. Jouw inwerkprogramma houdt niet op na een paar weken, er blijft aandacht voor feedback en begeleiding. Je wordt getraind in lesvaardigheden waarbij je wordt gekoppeld aan een docent met leservaring. Een introductiebijeenkomst helpt je om je nieuwe omgeving te ontdekken.

Klinkt dit als jouw wereld? Start dan nu jouw toekomst bij BUas en solliciteer op een van onze nieuwe vacatures of neem contact op met recruitment@buas.nl.

Naar de vacatures