Pre-master Leisure and Tourism Studies

Pre-master
1 jaar
Voltijd
Engels

Werken aan je onderzoeksvaardigheden

Na je hbo-bachelor in de vakgebieden Leisure & Events, Tourism of Hotel kun je via deze pre-master van 1 jaar direct doorstromen naar de wetenschappelijke masteropleiding Master of Science Leisure and Tourism Studies. 

In deze pre-master werk je niet alleen aan een goede theoretische basis, maar vooral ook aan je onderzoeksvaardigheden. Het programma bestaat uit twee semesters. In het eerste volg je vakinhoudelijke colleges, je leert hoe je onderzoek doet en werkt aan een reallife project. In het tweede ga je aan de slag met data-analyse en doe je onderzoek voor je scriptie.

Waarom BUas?

  • Je werkt aan een stevige theoretische basis en aan je onderzoeksvaardigheden 
  • Na afronding direct toegang tot Master of Science Leisure and Tourism Studies
  • Na versnelde bacheloropleiding kun je in slechts 5 jaar je academische master kunnen behalen

De juiste keuze?

Wil je snel weten of onze kleinschalige studieomgeving iets is voor jou? Doe de test en binnen vijf minuten weet je of BUas bij jou past. (De quiz is Engelstalig).


Naar de quiz

Opbouw van de studie

De opleiding

In de wetenschappelijke pre-master Leisure and Tourism Studies werk je vooral aan een gedegen theoretische basis en aan je onderzoeksvaardigheden, zodat je de best mogelijke voorbereiding hebt op de Master of Science Leisure and Tourism Studies van Breda University of Applied Sciences.

 

Curriculum

De opleiding bestaat uit twee semesters. In het eerste volg je vakinhoudelijke colleges, je leert hoe je onderzoek doet en werkt aan een reallife project. In het tweede semester volg je ook weer colleges, ga je aan de slag met kwalitatieve en kwantitatieve data-analyse en doe je onderzoek voor je afstudeeropdracht.

Semester 1

Labour, Care and Leisure

Mensen willen een carrière, quality time met hun gezin en zinvolle vrijetijdsbesteding. In deze module worden de onderliggende oorzaken en gevolgen van deze zoektocht naar balans behandeld. 

Sociology of Leisure

Deze module richt zich op de basisprincipes van de sociologie om de rol van vrije tijd in onze samenleving te begrijpen, bijvoorbeeld hoe we leren om deel uit te maken van onze samenleving door sport of vrijwilligerswerk. 

Research Methods – Surveys

In deze module ontwikkel je competenties in methodologie en statistiek die je nodig hebt om een bekwaam onderzoeker te worden, specifiek op het gebied van enquête-onderzoek.

Real-Life Project

Tijdens dit project pas je de technieken uit de module Research Methods – Surveys to om een onderzoek op te zetten en uit te voeren voor een opdrachtgever in de vrijetijdssector.

Research Lab

Dit is een virtuele omgeving waarin je werkt aan academisch schrijven en aan je kennis en vaardigheden op het gebied van kwalitatief onderzoek.

Semester 2

Leisure and Urban Development

Deze module verkent de oorzaken en gevolgen van het toegenomen belang van vrije tijd, cultuur en creativiteit voor de ontwikkeling, kwaliteit en beleving van plaatsen en ‘eventful cities’.

Innovation and Change

In deze module leer je over organisatieverandering, innovatie- en verandermanagement en duurzame waardecreatie in vrijetijdsorganisaties.

Research Methods - Data Analysis

In deze modules verken je veel gangbare data-analysetechnieken voor de sociale wetenschappen: regressie, ANOVA, factorial designs, padanalyse modellering en niet-parametrische statistiek.

Bachelor’s Thesis

Je doet kwantitatief of kwalitatief onderzoek waarmee je onderzoeksvragen beantwoordt over vrijetijdsgedrag.

 

Studiebelasting & -coaching

De wetenschappelijke pre-master Leisure and Tourism Studies is een eenjarige, voltijdse opleiding. De totale studiebelasting is 60 ECTS. Om je een idee te geven: 1 ECTS staat gelijk aan ongeveer 28 studie-uren per week.  

We bieden je een kleinschalige studieomgeving, aangezien het aantal studenten in de pre-master beperkt is. Voor vragen over de inhoud van de opleiding zijn de docenten gemakkelijk te bereiken. De opleidingscoördinator is ook altijd beschikbaar om je te helpen bij de dagelijkse gang van zaken. En als je persoonlijke problemen wilt bespreken, problemen die een negatieve invloed op je leven als student kunnen hebben, dan kun je contact opnemen met de studentendecaan.

 

Een uniek inzicht in de bezoekerservaring

Ik heb zowel de pre-master als de master Leisure and Tourism Studies gedaan. De eerste is een zeer intensief jaar, waarin je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau worden getild. & nbsp; In mijn master heb ik veel geleerd over de betekenis van vrije tijd voor de mens als individu, het bedrijfsleven en de samenleving als geheel. Het biedt je veel mogelijkheden om je passies na te streven en je eigen ontwikkeling in handen te nemen. Ik kreeg bijvoorbeeld de kans om te werken met state-of-the-art technologie om een museum een uniek inzicht te geven in zijn bezoekerservaring.

Colin

Alumnus | Consultant bij PW Consulting

Mijn kennis en ervaring zijn heel divers

Na mijn Bachelor Leisure & Events Management en de pre-master heb ik de Master of Science Leisure and Tourism Studies afgerond. Hier heb ik kennis opgedaan over de verschillende betekenissen van vrije tijd in een veranderende samenleving, en over de relatie tussen vrije tijd en beleidsvorming.   Dankzij BUas zijn mijn kennis en ervaring zeer divers en breed. Dit helpt mij echt in mijn werk bij de gemeente Eindhoven. Ik heb ontdekt dat vooral gemeenten behoefte hebben aan afgestudeerden met een multidisciplinaire achtergrond

Sumintra

Alumna | Accountmanager bij de gemeente Eindhoven

Studenten enthousiast en bewust maken

Het leukste aan lesgeven is dat ik studenten enthousiast maar ook bewust kan maken waar het gaat om vrijetijdsgedrag en vakantiekeuzes. Eén van de vakken die ik geef heet Analysing Leisure Interactions. Het is een vrij theoretische module en ik vind het geweldig om te zien hoe studenten met behulp van de theorie aan de slag gaan en deze kennis gebruiken om interessante en leuke vrijetijds- of toeristische activiteiten beter te begrijpen en te onderzoeken.

Bertine Bargeman

Docent Master of Science Leisure and Tourism Studies

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze pre-master heb je een bachelordiploma nodig, bij voorkeur een BBA, relevant vakgebied. Bekijk de volledige toelatingsvoorwaarden.

Aanmelding

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Meld je dan aan voor 1 mei, dan kun je in september starten met de opleiding. Later aanmelden kan ook, maar dan ben je niet verzekerd van een plaats. Bekijk de aanmeldingsprocedure.

Kosten

Voor het collegejaar 2024-2025 is de vergoeding voor deze pre-master €2.530. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten voor boeken, excursies, etc. Lees meer over studiekosten.

Na je studie

Deze wetenschappelijke pre-masteropleiding levert je geen titel op, maar wel toegang tot de Master of Science Leisure and Tourism Studies van Breda University of Applied Sciences.