Big city environment

Pre-master Leisure and Tourism Studies

1-jarige pre-master | Engelstalig

Na je hbo-bachelor in de vakgebieden Leisure & Events, Tourism of Hotel kun je via deze pre-master van 1 jaar direct doorstromen naar de wetenschappelijke masteropleiding Master of Science Leisure and Tourism Studies. 

Werken aan je onderzoeksvaardigheden

In deze pre-master werk je niet alleen aan een goede theoretische basis, maar vooral ook aan je onderzoeksvaardigheden. Het programma bestaat uit twee semesters. In het eerste volg je vakinhoudelijke colleges, je leert hoe je onderzoek doet en werkt aan een reallife project. In het tweede ga je aan de slag met data-analyse en doe je onderzoek voor je scriptie.

Waarom Buas?

 

  This video consists of several chapters. Click on the icons to see more content.

  De juiste keuze?

  Wil je snel weten of onze kleinschalige studieomgeving iets is voor jou?

  Doe de test en binnen vijf minuten weet je of BUas bij jou past.


  Naar de quiz

  Opbouw van de studie

  In de wetenschappelijke pre-master Leisure and Tourism Studies werk je vooral aan een gedegen theoretische basis en aan je onderzoeksvaardigheden, zodat je de best mogelijke voorbereiding hebt op de Master of Science Leisure and Tourism Studies van Breda University of Applied Sciences.

   

  De opleiding bestaat uit twee semesters. In het eerste volg je vakinhoudelijke colleges, je leert hoe je onderzoek doet en werkt aan een reallife project. In het tweede semester volg je ook weer colleges, ga je aan de slag met kwalitatieve en kwantitatieve data-analyse en doe je onderzoek voor je afstudeeropdracht.

  Semester 1

  Labour, Care and Leisure

  Mensen willen een carrière, quality time met hun gezin en zinvolle vrijetijdsbesteding. In deze module worden de onderliggende oorzaken en gevolgen van deze zoektocht naar balans behandeld. 

  Sociology of Leisure

  Deze module richt zich op de basisprincipes van de sociologie om de rol van vrije tijd in onze samenleving te begrijpen, bijvoorbeeld hoe we leren om deel uit te maken van onze samenleving door sport of vrijwilligerswerk. 

  Research Methods – Surveys

  In deze module ontwikkel je competenties in methodologie en statistiek die je nodig hebt om een bekwaam onderzoeker te worden, specifiek op het gebied van enquête-onderzoek.

  Real-Life Project

  Tijdens dit project pas je de technieken uit de module Research Methods – Surveys to om een onderzoek op te zetten en uit te voeren voor een opdrachtgever in de vrijetijdssector.

  Research Lab

  Dit is een virtuele omgeving waarin je werkt aan academisch schrijven en aan je kennis en vaardigheden op het gebied van kwalitatief onderzoek.

  Semester 2

  Leisure and Urban Development

  Deze module verkent de oorzaken en gevolgen van het toegenomen belang van vrije tijd, cultuur en creativiteit voor de ontwikkeling, kwaliteit en beleving van plaatsen en ‘eventful cities’.

  Innovation and Change

  In deze module leer je over organisatieverandering, innovatie- en verandermanagement en duurzame waardecreatie in vrijetijdsorganisaties.

  Research Methods - Data Analysis

  In deze modules verken je veel gangbare data-analysetechnieken voor de sociale wetenschappen: regressie, ANOVA, factorial designs, padanalyse modellering en niet-parametrische statistiek.

  Bachelor’s Thesis

  Je doet kwantitatief of kwalitatief onderzoek waarmee je onderzoeksvragen beantwoordt over vrijetijdsgedrag.

   

  De wetenschappelijke pre-master Leisure and Tourism Studies is een eenjarige, voltijdse opleiding. De totale studiebelasting is 60 ECTS. Om je een idee te geven: 1 ECTS staat gelijk aan ongeveer 28 studie-uren per week.  

  We bieden je een kleinschalige studieomgeving, aangezien het aantal studenten in de pre-master beperkt is. Voor vragen over de inhoud van de opleiding zijn de docenten gemakkelijk te bereiken. De opleidingscoördinator is ook altijd beschikbaar om je te helpen bij de dagelijkse gang van zaken. En als je persoonlijke problemen wilt bespreken, problemen die een negatieve invloed op je leven als student kunnen hebben, dan kun je contact opnemen met de studentendecaan.

   

  Een uniek inzicht in de bezoekerservaring

  Ik heb zowel de pre-master als de master Leisure and Tourism Studies gedaan. De eerste is een zeer intensief jaar, waarin je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau worden getild.   In mijn master heb ik veel geleerd over de betekenis van vrije tijd voor de mens als individu, het bedrijfsleven en de samenleving als geheel. Het biedt je veel mogelijkheden om je passies na te streven en je eigen ontwikkeling in handen te nemen. Ik kreeg bijvoorbeeld de kans om te werken met state-of-the-art technologie om een museum een uniek inzicht te geven in zijn bezoekerservaring.

  Colin

  Alumnus | Business Analyst bij NVWA

  Mijn kennis en ervaring zijn heel divers

  Na mijn Bachelor Leisure & Events Management en de pre-master heb ik de Master of Science Leisure and Tourism Studies afgerond. Hier heb ik kennis opgedaan over de verschillende betekenissen van vrije tijd in een veranderende samenleving, en over de relatie tussen vrije tijd en beleidsvorming.   Dankzij BUas zijn mijn kennis en ervaring zeer divers en breed. Dit helpt mij echt in mijn werk bij de gemeente Eindhoven. Ik heb ontdekt dat vooral gemeenten behoefte hebben aan afgestudeerden met een multidisciplinaire achtergrond

  Sumintra

  Alumna | Trainee bij de gemeente Eindhoven

  Toelating

  Om toegelaten te worden tot deze premaster heb je een bachelordiploma nodig, bij voorkeur een BBA, relevant vakgebied. Bekijk de volledige toelatingsvoorwaarden.

  Aanmelding

  Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Meld je dan aan voor 1 mei, dan kun je in september starten met de opleiding. Later aanmelden kan ook, maar dan ben je niet verzekerd van een plaats. Bekijk de aanmeldingsprocedure.

  Kosten

  Voor het collegejaar 2023-2024 is de vergoeding voor deze premaster €2.314. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten voor boeken, excursies, etc. Lees meer over studiekosten.

  Na je studie

  Deze wetenschappelijke pre-masteropleiding levert je geen titel op, maar wel toegang tot de Master of Science Leisure and Tourism Studies van Breda University of Applied Sciences.