Studiekosten

Collegegeld

Voor het collegejaar 2023-2024 is het wettelijk+ collegegeld voor deze bacheloropleiding €2.882. Kom je aanmerking voor het wettelijk collegegeld en ga je voor het eerste jaar studeren? Dan betaal je €1.725.

Vanwege het onderscheidende kenmerk van "Kleinschalig Intensief Onderwijs" heeft deze opleiding een hoger collegegeld dan het reguliere wettelijke tarief,

Speciaal kenmerk "Kleinschalig Intensief Onderwijs"

We zijn erg trots dat dit programma door de NVAO en het Ministerie van OCW is onderscheiden met het speciale kenmerk "Kleinschalig Intensief Onderwijs". Dit maakt het mogelijk om naast het wettelijke collegeld een extra vergoeding te vragen. Deze extra vergoeding wordt geïnvesteerd in het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding.

Je betaalt het wettelijk+ collegegeld als je:

  • de Nederlandse nationaliteit bezit, of de nationaliteit van één van de andere landen van de EEA, of de Surinaamse of Zwitserse nationaliteit bezit en
  • je bij de start van het studiejaar nog geen ander bachelordiploma hebt behaald aan een bekostigde opleiding in Nederland.

Is dit niet op jou van toepassing, dan zijn er misschien andere voorwaarden waardoor je toch in aanmerking komt voor het wettelijk collegegeld; check de regeling collegegeld (pdf)

In alle andere gevallen betaal je het instellingscollegegeld. Voor het collegejaar 2023-2024 is het instellingscollegegeld €11.050.

Meer informatie over betalen.

Studiefinanciering

Als je studeert kun je financiële ondersteuning krijgen van de overheid: studiefinanciering.
Lees meer en vraag aan op de website van DUO 

Sony Scholarship

BUas en Sony Interactive Entertainment (SIE) moedigen ondervertegenwoordigde groepen in de game-industrie aan om hoger onderwijs te volgen. Hiertoe is een door SIE gefinancierde beurs voor beginnende gamestudenten uit de EU in het leven geroepen. Meer lezen en aanmelden.

Overige studiekosten

Naast het collegegeld moet je tijdens de opleiding rekening houden met kosten voor deelname aan de introductie en de aanschaf van studiematerialen zoals boeken, readers en software. Ook heb je een laptop nodig (Windows, met webcam). Verder kunnen er aanvullende kosten zijn voor excursies, bedrijfsbezoeken en studiereizen.

Kosten (geschat) voor de opleiding Creative Media and Game Technologies:

  • Introductie week: €135
  • Boeken: €50 - €200
  • Overige leermiddelen: €50 - €150 (software, per jaar)
  • Studiereis / excursies; mede afhankelijk van stageplaats en universiteit van uitwisselingsprogramma