Studiebeurzen

Gaan studeren? Daar hangt meestal ook een prijskaartje aan. Misschien kun je in aanmerking komen voor een studiebeurs.

We informeren je graag of en hoe je in aanmerking kunt komen voor financiële ondersteuning in de vorm van een studiebeurs. 

Studiebeurzen voor bachelor opleidingen:

Erasmus+

De beurs van Erasmus+ is onder andere bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs, die een tijdje in het buitenland willen studeren of stage willen lopen. Deze beurs is toegankelijk voor alle studierichtingen. Het doel van Erasmus+ is het bevorderen van uitwisselingen en stages in het buitenland. Het wordt uitgegeven door de Europese Commissie. Studenten van BUas kunnen een Erasmusbeurs aanvragen.

Voor een exchange of stage in een programmaland (EU-landen en Noord-Macedonië, Servië, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Turkije) en soms ook buiten Europa, kun je in aanmerking komen voor een Erasmus+ beurs. Student Office kan je verder informeren of jouw exchange of stage in aanmerking komt. Lees ook de voorwaarden op de Student Portal (alleen toegankelijk voor studenten van BUas).

Studiebeurzen voor master opleidingen:

VSBfonds Beurs

Heb je de Nederlandse nationaliteit en ga je bijna afstuderen? Dan kun je je aanmelden voor een VSBfonds beurs!  

Met een VSBfonds beurs kunnen Nederlandse studenten na het afstuderen een masteropleiding of onderzoek doen in het buitenland. Dit is jouw kans om een beurs te krijgen van €7.000 tot €10.000! 

BUas mag jaarlijks een paar Nederlandse studenten nomineren om in aanmerking te komen voor deze studiebeurs. Het is een unieke kans om ervaring op te doen in het buitenland. 

Meer informatie vind je op www.vsbfonds.nl/studiebeurzen. De contactpersoon voor de VSBfonds beurs bij BUas kun je een e-mail sturen via scholarships@buas.nl.

Niet vergeten: de deadline voor aanmelden is 1 maart!

Campsite Industry Scholarship

Studenten die starten met onze Master Sustainable Outdoor Hospitality Management maken kans op een Campsite Industry Scholarship. De drie universiteiten die betrokken zijn bij dit masterprogramma, zijn een samenwerking aangegaan met verschillende campingbedrijven die beurzen verstrekken aan studenten die aan deze opleiding willen beginnen en toelaatbaar zijn.

Lees meer over dit beursprogramma en de aanvraagprocedure