College van Bestuur voorzitter Elisabeth Minnemann vertrekt bij BUas

11 mei 2020

Elisabeth Minnemann, voorzitter van het College van Bestuur, vertrekt aan het einde van dit collegejaar bij BUas . Ze wordt per 15 augustus voorzitter van het College van Bestuur op De Haagse Hogeschool, een internationaal georienteerde hogeschool met 27,000 studenten en 1,900 medewerkers in Den Haag.

Elisabeth: “Het besluit om BUas te verlaten was geen gemakkelijke beslissing, en was nog moeilijker door de Covid-19 situatie waarin we ons bevinden. BUas heeft een speciale plek in mijn hart en ik heb enorm genoten gedurende mijn periode hier. Maar ik heb een sterke connectie met Den Haag en een kans zoals deze, in de stad waar ik woon, komt niet vaak voorbij.

De BUas Raad van Toezicht zal het proces voor het zoeken naar een excellente opvolger als College van Bestuur voorzitter opstarten in lijn met de daarvoor geldende richtlijnen.

Erwin van Lambaart, waarnemend voorzitter van de Raad van Toezicht, vindt het jammer dat Elisabeth (voorzitter College van Bestuur sinds april 2018) vertrekt bij BUas, maar begrijpt haar motivatie. Erwin: “Elisabeth is zeer betrokken geweest bij de onderwijsinnovatie, cruciaal voor BUas om een ‘state-of-the-art' onderwijsinstituut te zijn en zich als zodanig verder te ontwikkelen. We bedanken Elisabeth voor haar ambitieuze leiderschap, samen met Nico van Os en het overige BUas management. Ze heeft enorm bijgedragen aan de BUas strategie en transformatie, resulterend in een verbeterde sterkere identiteit en internationaal profiel. We wensen haar oprecht een gelukkige en succesvolle periode bij De Haagse Hogeschool, een goed en gerespecteerd collega instituut.”

BUas Raad van Toezicht