Aftrap collegejaar in Chassé voor studenten

28 augustus 2019

Wie al wat langer in Breda woont, weet wat er staat te gebeuren eind augustus. De stad stroomt vol met nieuwe eerstejaars. Dit collegejaar starten de studenten op de nieuwe campus aan de Mgr. Hopmansstraat. Maar eerst storten zij zich vol enthousiasme in de introducties. Gisteren waren zij al te zien op verschillende locaties in de stad.

De introducties voor de nieuwe studenten van Breda University of Applied Sciences zijn op dinsdag 27 augustus van start gegaan. Camp Lost is er speciaal voor de studenten van Games en Media, InterSib voor Hotel en Facility, Intro SLM voor Built Environment en Logistics, en Unexpected Journey voor Tourism en Leisure & Events. Elke intro heeft z’n eigen thema en programma. Afgelopen maandag zijn de internationale studenten die aan BUas gaan studeren al begonnen aan hun Bredase avontuur. Speciaal voor de internationals is een welkomstdag georganiseerd op de campus en in de stad.

 

Elisabeth Minnemann spreek de internationale studenten toe tijdens de international kick-off in de kapel.

 

Gezamenlijke stadsdag
De introductiecommissies van BUas werken nauw samen en dat heeft alles te maken met de gezamenlijke Stadsdag die op woensdag 28 augustus wordt georganiseerd. Op deze Stadsdag vinden de nieuwe studenten van alle opleidingen elkaar in diverse activiteiten bij culturele instellingen in de stad, op de Grote Markt en in Park Valkenberg. Aan het einde van de middag komen zij allemaal samen in het Chassé Theater. Bij elkaar zijn dat zo’n 1.600 studenten!

Programma Chassé
Hoe ziet dat programma er in het Chassé Theater uit? Na een woordje van de wethouder en onze bestuursvoorzitter worden de nieuwe studenten getrakteerd op een sterk staaltje improvisatiekunst door Boom Chicago, een comedy gezelschap uit Amsterdam. In het Chassé vindt ook een gezamenlijk diner plaats en daarna is het tijd om met z’n allen de kroeg in te duiken. Op die manier leren de nieuwe studenten elkaar meteen goed kennen.

Alle disciplines komen samen
In de voorbereiding van de Stadsdag dragen zittende studenten vanuit hun eigen opleiding bij aan het programma. Het leuke is dat alle disciplines van de internationale hoger onderwijsinstelling hierin samenkomen. Er worden mooie cross-overs gemaakt en het is een goede vingeroefening voor hoe er straks op de campus met elkaar samengewerkt kan worden.

Tijdens de Stadsdag zorgen de studenten van Logistics voor alle logistieke zaken, de Hotel en Facility studenten regelen alles wat te maken heeft met Food & Beverage. Voor het inhoudelijke programma zijn de studenten van Games, Media, Tourism en Leisure & Events verantwoordelijk. Zij hebben een uitdagend en informatief programma samengesteld dat zorgt dat de eerstejaars hun nieuwe studentenstad snel leren kennen.

De Stadsdag wordt financieel ondersteund door Stichting Steunfonds BUas, de gemeente Breda en het Chassé Theater.