Op stap met Iris

Studeren is leuk. Maar wat afleiding tussendoor is ook belangrijk. Hieronder vind je mijn favoriete eettentjes en kroegen op een rijtje.

Beeld je even de volgende situatie in: het is lekker weer buiten, je salaris is net gestort, maar je koelkast is momenteel wel leeg. Op zo’n moment zou ik je adviseren gewoon ergens lekker wat te gaan eten. En daarna de avond vol te maken aan een terrasje of in een kroeg.

Eettentjes

Voor het gemak heb ik een aantal leuke tentjes op een rijtje gezet en onderverdeeld in 2 categorieën:

Studentenprijsje

Lawaaipapagaai

Hier kun je terecht om te eten voor een studentenprijsje. Van hamburgers tot nacho’s er is van alles. Er staat zelfs een pingpongtafel midden in het restaurant wat de sfeer heel gezellig maakt.

Proeflokaal Bregje

Wil je een keer een betaalbaar driegangenmenu eten? Hier is proeflokaal Bregje ideaal voor. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag eet je drie gangen voor €17,50. De rest van de week voor €19,50.

Café Bruxelles

Bij Café Bruxelles heb je voor €12,50 een stadshap. Zo heb je op dinsdag en donderdag spareribs met friet. Maar is dit niks voor jou, bekijk dan zeker even wat ze op maandag, dinsdag of zondag serveren als stadshap.

Dependance en Proost

Misschien had jij hem niet verwacht tussen het rijtje, maar op de eerste maandag van de maand hoort hij er wel tussen. Dan organiseren ze namelijk een speciaal bier avond, en kun jij doormiddel van een speciale stempelkaart vier speciaal biertjes drinken voor 12,50.  Een ideaal moment om een keer van jouw standaard biertje af te stappen.

Net iets meer dan het studentenprijsje

Foodhall Breda

De foodhall is voor mij een ideale plek om heen te gaan als niet iedereen uit dezelfde keuken wil eten. Met de twaalf keukens onder een dak, en een grote variatie in gerechten, is er altijd wel iets wilds voor als je met een groep vrienden of collega’s gaat. Doordat je allemaal apart kan bestellen, kan je zelf kiezen hoeveel je uitgeeft, zo kan je voor alleen een hoofdgerecht gaan of een aantal hapjes.

Streetfood club

Als je het mij vraagt is dit een restaurant wat je een keer bezocht moet hebben als je in Breda bent. Het is wat aan de duurdere kant, maar heel mooi ingericht. Ook de cocktails zijn hier heerlijk en de moeite waard om te bestellen.

Da Atillio

Het oudste Italiaanse specialiteitenrestaurant van Breda. Het restaurant bestaat al sinds 1976 - en dat zie je ook wel aan de aankleding. Maar de sfeer en bediening is goed. En wie houdt er nou niet van Italiaans eten? Het is makkelijk te bereiken en ook nog eens goed betaalbaar.

Breda University of Applied Sciences

Ja, op school kun je buiten studeren ook eten en drinken. Dit restaurant wordt draaiende gehouden door je medestudenten. In de zomer is er een klein terras waar het prima vertoeven is en gedurende het gehele jaar kun je zelf genieten van een a-la-carte lunch (€16,00) of diner (€24,00).

Leuke bars en cafés

Er zijn genoeg opties voor iedere student.

  • Walkabout cafe: een studentencafe. Zo hebben ze elke dinsdag en vrijdag ‘walkasino’ avonden waarbij je kan dobbelen voor je biertje voor €2,00.
  • Peddels: gezellige studenten kroeg.
  • Proost: voor de mensen die liever in een club uitgaan.
  • Shots: moet jij gedurende het stappen minimaal wel een shotje gehad hebben? Dan is shots de bar voor jou met hun 180 soorten shotjes!
  • Holy Moly: is een club die iedereen verwelkomt. Liefde kent geen gender.
  • Floria: voor de kapsalon na het stappen.