Terug

Waar gaat alle Pluzz over?

Met de nieuwe BUas Strategie zijn we onderweg naar BUas+. De serie My+ geeft studenten, docenten, onderzoekers, en het werkveld een platform om in te zoemen op wat de ‘plus’ voor hen persoonlijk betekent. Hier volgt Rick Pardoel, Chief Strategy & Information Officer bij DPD Nederland.

Niet alleen de inhoud is belangrijk

‘Mijn ervaring is dat studenten van BUas sterk zijn in presenteren. Die skills zijn zo belangrijk en ook de brede blik die je nodig hebt om verbanden te kunnen leggen. De plus van BUas studenten zit ‘m verder in het aanpakken, ze zijn ondernemend, gaan op onderzoek uit. Zelf regie nemen, dat is echt van toegevoegde waarde in een dynamische business.

Ik zie vooral de cross-domain aanpak van BUas als een plus. Want dat is zoals het werkt in de praktijk. Ik studeerde Facility Management, werk nu in de logistiek en heb real estate, infra, innovatie, IT en data in mijn portefeuille. Ik studeerde samen met hotelstudenten in één gebouw. We deden financieel management voor een restaurant, we leerden over goed gastheerschap, die kruisbestuivingen waren er toen al. En dat is goed, want dàt vraagt de markt, dat je kunt acteren in een positie waarin alles samenkomt en dat je het kunt uitleggen. Ik heb in het accreditatieproces van de opleiding Applied Data Science and Artificial Intelligence gehamerd op deze skills. Er zijn genoeg techneuten, maar je moet de vertaling kunnen maken naar ‘gewone mensen taal’ om besluitvorming mogelijk te maken op bestuurlijk niveau.

Die vertaling kunnen maken naar andere contexten is cruciaal. Op dit punt moet de nieuwe opleiding van BUas onderscheidend zijn. Daar moet naar mijn idee de plus zitten. Niet alleen de inhoud is belangrijk, leren communiceren is dat ook. En ik help daar graag bij, in welke vorm dan ook. Ik kan niet wachten om de eerste afgestudeerden aan te nemen!’

Rick Pardoel, Chief Strategy & Information Officer bij DPD Nederland