Terug

Waar gaat alle Pluzz over?

Met de nieuwe BUas Strategie zijn we onderweg naar BUas+. De serie My+ geeft studenten, docenten, onderzoekers, en het werkveld een platform om in te zoemen op wat de ‘plus’ voor hen persoonlijk betekent. Hier volgt Maria Kubik, student Creative Business uit Polen.

Ik ben blij dat ik iets extra’s kan toevoegen!

“Elke keer – als ik de campus oploop – krijg ik een nog grotere drang om die dag beter te presteren. Alle enthousiaste mensen om me heen geven me dat gevoel. Ja, ik word door anderen beïnvloed – maar dan op een goede manier; ik word echt geïnspireerd. Als ik eens een slechte dag heb, en ik ben op de campus, blijf ik nooit lang chagrijnig. Op de campus voel ik me okay en veilig.

Ik hou ervan om op de campus te werken. Ik breng daar vele uren door omdat ik niet op dezelfde plek wil eten, slapen en werken. Dus wordt het de campus! Ik hou echt van de diversiteit; er zijn mooie projectruimtes waar ik met mijn medestudenten kan werken. En ik heb de stilteruimtes ontdekt! Geweldig. Alleen jij en je laptop en je boeken. Niemand praat, iedereen is geconcentreerd. Voor mij is de vrijheid en hulp die ik krijg om mezelf te ontwikkelen en mijn eigen persoonlijke studieroute  vorm te geven een grote plus. Ik denk dat deze vrijheid belangrijk is omdat ik wat ruimte nodig heb om creatief te zijn. Een andere grote plus voor mij is de aanpak van collaborative learning (samenwerken). Je leert het meeste van studenten die aan totaal verschillende projecten werken, en je kunt vaak coole verbanden leggen.

Elk semester ben ik als klassevertegenwoordiger aanwezig bij de Round Table bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten geven studenten feedback op het onderwijs. Wat willen we erin houden? Wat dient er verbeterd te worden? Ik denk dat dit een cruciaal proces is, en weet je waarom? Je kiest een universiteit omdat je kwaliteitsonderwijs wilt. Deze bijeenkomsten bijwonen is een manier om dit samen te bereiken. Ik ben blij dat ik op deze manier iets extra’s kan toevoegen!”

Maria Kubik uit Polen, student Creative Business bij BUas