Terug

Waar gaat alle Pluzz over?

Met de nieuwe BUas Strategie zijn we onderweg naar BUas+. De serie My+ geeft studenten, docenten, onderzoekers, en het werkveld een platform om in te zoemen op wat de ‘plus’ voor hen persoonlijk betekent. Hier volgt Liliya Terzieva uit Bulgarije, senior docent en PhD-onderzoeker op BUas.

Ik denk dat het tijd is voor schatgraverij!

“Ik vond de manier waarop we aan de ontwikkeling van de nieuwe BUas+ Strategie samenwerkten zeer zeker fijn. En nu moet het gaan groeien. Het moet nog gisten, net als goede wijn. Je kunt nog zo de beste druiven hebben, toch hebben die tijd nodig om hun beste sappen de wijn smaak te laten geven. Daar vindt de magie plaats, en ik denk dat eigenaarschap het belangrijkste element is in dit proces.

Ik zie absoluut een grote plus in het beter vertalen van onze onderzoeksinspanningen en -data naar de onderwijspraktijk van alle dag, zodat alle betrokken stakeholders steeds meer eigenaarschap hebben en er trots op zijn. Vanaf vandaag – en ik doe dit eigenlijk al lange tijd – zal ik in mijn interactie met studenten vertalen wat ik aan het doen ben en hen laten zien met wie. In elk onderzoeksproject waar ik aan werk is er een afgestudeerde betrokken, studenten natuurlijk, en een of meerdere onderzoekers. We nodigen altijd een collega uit een ander domein of afdeling uit. Het is een soort ongeschreven regel, maar ik moet zeggen dat dat niet altijd makkelijk is. We moeten flexibeler zijn en dat is een grote uitdaging wat domeinoverschrijdende plannen betreft. Maar we kunnen het; een goed voorbeeld is Innovation Square.

Voor mij is ons Innovation Square de belichaming van ons Onderzoek & Ontwikkeling plus – het is waar het experimentele karakter van onderwijs en structurele interactie tussen studenten, het werkveld en onderzoek tot leven komen. Maar dat is helaas niet altijd zichtbaar in de onderwijspraktijk van alledag. We zijn heel goed in het verstoppen van dingen. Ik denk dat het tijd is voor schatgraverij!”

Liliya Terzieva uit Bulgarije, senior docent en PhD-onderzoeker bij BUas