Terug

Een 9 tot 5 baan is het niet.

Ilse is onderwijskundige & toetsdeskundige bij BUas

Voor Breda University of Applied Sciences

Ilse is altijd onderwijskundige geweest. Na de pabo is ze onderwijswetenschappen gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Toen ze haar master op zak had, startte haar loopbaan bij defensie.  Zes jaar later was ze toe aan de volgende stap en hoorde van een vriendin dat BUas naar een onderwijskundige zocht. De rest is geschiedenis, kun je zeggen. Inmiddels werkt Ilse ruim 19 jaar bij BUas. 

“Soms best even aanpoten, maar je hebt veel vrijheid én je werkt binnen een hechte organisatie.”

Ilse Kröse

Onderwijskundige & toetsdeskundige

Loopbaan bij BUas

Het werk als onderwijskundige is nooit saai. Het onderwijs verandert continu en je kunt veel betekenen voor docenten en  ondersteunend personeel. Ze werkt bij de Academy of Leisure en daarnaast al een aantal jaar ook voor de Academy of Hotel & Facility en bij de Academy of Tourism. Ook heeft ze een aantal jaren geleden tijdelijk gewerkt bij de dienst Strategy, Education & Research (SER). Naast onderwijskundige is ze ook toetsdeskundige en onlangs is ze gestart bij het Exam Centre. Dit team is onderdeel van the Educational Office. Hier houdt ze zich bezig met online en offline toetsing en werkt ze over de grenzen van alle academies heen. 

Werken bij BUas

Ze kent veel collega’s die ook in 2002 zijn gestart bij BUas. “Het leuke is dat je al lang met dezelfde mensen samenwerkt. Ik vind het een fijne en hechte organisatie om voor te werken. Ook buiten BUas zoeken we elkaar met regelmaat op.” In haar functie ervaart ze veel vrijheid om haar werk zelf in te vullen en kan ze zo dicht bij haar eigen talenten blijven. Het werk als onderwijskundige is afwisselend waarbij je je met veel verschillende takken van sport bezig houdt. Een 9 tot 5 baan is het echter niet. Je moet tegen pieken kunnen en het is soms best aanpoten, maar we hebben een sterk team en er heerst een goede collegiale sfeer. Dat maakt veel goed.