Terug

Je leert ook weer van je studenten.

Ewout is docent en lid van het managementteam bij the Academy of Leisure

Voor Breda University of Applied Sciences

Ewout is doctorandus in Economics én Leisure Studies. Hij begon als Marketeer & Management Support bij KRAS in 2000 en werkte daarna bijna zes jaar bij Cubiss. Zijn loopbaan vervolgde hij bij het Vrijetijdshuis Brabant als manager kennis & projecten tot 2014.  

Omdat we een zelfstandige en kleine hogeschool zijn, heb je meer een gevoel van eigenheid.

Ewout Sanders

Docent en lid van het managementteam bij the Academy of Leisure

Loopbaan bij BUas

Ewout had al bij BUas een paar gastlessen gegeven en gaf daarnaast ook sector presentaties binnen de branche. Omdat dit zo goed beviel, dacht hij na over het behalen van een lesbevoegdheid. Via een kennis vanuit de branche die bij BUas werkt, startte hij als ziektevervanging. Inmiddels werkt Ewout nu bijna 7 jaar als docent en heeft hij al veel verschillende rollen vervuld binnen de academie. “Iemand die geen lesgeeft denkt misschien dat je stilstaat en altijd dezelfde lessen geeft, maar geen enkel lesjaar is tot nu toe hetzelfde geweest”. Hij is voorzitter geweest bij de ‘Research’ competentiegroep, coördinator van de studietrack Leisure Management en postpropedeuse-team. Vierenhalf jaar geleden is hij lid geworden van het managementteam. Hij geeft daarnaast les in onderzoek doen, leisure, stakeholder management en begeleidt afstudeerders. 

Werken bij BUas 

“Omdat we een zelfstandige en kleine hogeschool zijn, heb je meer een gevoel van eigenheid.” Ook is er veel vrijheid binnen de organisatie, geeft hij aan. Er is genoeg ruimte voor ideeën en nieuwe dingen, je kunt bij BUas veel ondernemen. Daarnaast kan hij werken met jonge mensen die iets willen leren. Daar draait het voor hem ook om.  “Het mooie aan lesgeven is dat je bijdraagt aan de ontwikkeling van een young professional. Je probeert ze iets moois mee te geven. Aan de andere kant is onderwijs niet alleen maar zenden. Je leert ook weer van je studenten.”