Toelatingsvoorwaarden

Check de toelatingseisen voor deze masteropleiding

Master of Science Leisure and Tourism Studies

Je bent direct toelaatbaar tot de Master of Science Leisure and Tourism Studies van de BUas-opleidingen:

  • Bachelor of Science Leisure Studies
  • Bachelor of Science Tourism
  • Pre-master Leisure and Tourism Studies
  • Strategic Business Management and Marketing (SBM)

Als je met succes een academische bachelor hebt afgerond in een van de sociale wetenschappen - zoals sociologie, psychologie, economie, management of marketing - wordt een eventuele toelating tot de academische masteropleiding geëvalueerd in een kennismakingsgesprek en/of een beoordeling van je vaardigheden en academische kennis van leisure en toerisme.

Internationale vooropleiding

Voor toelating tot deze academische masteropleiding is een academische bachelorgraad vereist. Als je geen bachelordiploma hebt behaald in Nederland, beoordeelt onze admission officer of je internationale bachelordiploma kan worden beschouwd als een hbo- of een wo-bachelor in vergelijking met het Nederlandse onderwijssysteem. Het niveau van je onderzoeksvaardigheden en theoretische achtergrond wordt grondig geëvalueerd, omdat een academische master een hoger startniveau vereist dan een professionele bachelor.

Pre-master Leisure and Tourism Studies

Als je een hbo-bacheloropleiding hebt gevolgd, moet je eerst een premastertraject volgen om je voor te bereiden op een studie op academisch masterniveau. Na afronding van dit premastertraject heb je direct toegang tot de academische Master of Science Leisure and Tourism Studies.

Lees meer over de Pre-master Leisure and Tourism Studies.