Toelatingsvoorwaarden

Check de toelatingseisen voor deze masteropleiding

Master Game Technology

De Master Game Technology sluit uitstekend aan bij de bacheloropleiding Creative Media and Game Technologies. Ook toelaatbaar zijn studenten met een bachelordiploma op een relevant gebied van game-ontwikkeling, bijvoorbeeld IT, programming, art, animation, design of production. Studenten met alternatieve achtergronden (zoals architectuur) die een uitzonderlijke interesse hebben in gametechnologieën worden ook uitgenodigd zich aan te melden.

Naast de vooropleiding is reeds bestaande kennis op het gebied dat je wilt onderzoeken vereist. In deze masteropleiding ligt de focus op schrijven van je onderzoeksproject en niet op game-ontwikkelingsvaardigheden. Als je iets wilt maken om je onderzoek te onderbouwen, bijvoorbeeld een testscène met verschillende stemmingsinstellingen, moet je al over de vaardigheden beschikken die nodig zijn om die testscène te maken. Liever geen onderzoek maar leren hoe je games bouwt? Kijk dan eens naar onze bacheloropleiding Creative Media and Game Technologies.

Werk je in de game-industrie, heb je al een bachelordiploma en wil je een jaar vrij nemen om je vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen, dan zien we je aanmelding graag tegemoet.

Voorbereiding

Om je voor te bereiden op deze masteropleiding, moet je een literatuurstudie uitvoeren over het vakgebied waarnaar jij je onderzoek wilt doen.Daarnaast ontvangen we graag een portfolio met een uitgebreide omschrijving van de expertise, kennis en vaardigheden die je hebt met betrekking tot het onderwerp dat je wilt onderzoeken. De literatuurstudie en de portfolio worden geëvalueerd en besproken tijdens je intakegesprek.

De literatuurstudie wordt beoordeeld op de volgende criteria:
  • Het literatuurstudie biedt een goede inleiding tot het desbetreffende vakgebied
  • De huidige ontwikkelingen, innovaties en/of problemen binnen het vakgebied worden duidelijk beschreven. Alle beweringen en verklaringen worden gestaafd met de juiste bronnen. Denk eraan dat, in de game-industrie, blog posts en artikelen door experts uit de industrie ook worden beschouwd als goede bronnen.  
  • Het onderwerp sluit aan bij de expertise die beschikbaar is binnen de gamesopleiding of bestaand onderzoek binnen de academie: het vakgebied is direct gerelateerd aan de game-industrie of heeft raakvlakken met de game-industrie omdat er technieken en/of innovaties uit het vakgebied games worden gebruikt (zoals virtuele productie). 
  • Er wordt bewijs geleverd van fundamentele vaardigheden en kennis op het gebied van onderzoek.  
  • Het onderwerp getuigt van interesse in en heeft draagvlak onder partners uit het werkveld. 

Aanvullende eisen

Naast je opleidingsachtergrond en de opdracht zijn aanvullende criteria voor toelating: je Engelse taalvaardigheid (de opleiding is volledig Engelstalig), persoonlijke kwaliteiten en motivatie. Een pre is werkervaring op het gebied van je onderzoek, dit kan ook studiegerelateerde werkervaring zijn (bijvoorbeeld stage). Afhankelijk van de resultaten van je opdracht, werkervaring en het vakgebied van je bacheloropleiding kan aanvullende training of opleiding vereist zijn om tot de opleiding te worden toegelaten.